Тридцять років уже без ремонту дорога до волинського села Клітицьк. Проїхати там можна хіба що трактором. В "Укравтодорі" розводять руками і кажуть, що на ремонт потрібно 25 мільйонів гривень, і у найближчі два роки годі й сподіватися на таке,  – повідомляють на «5 каналі».

А от селяни скинулися по тисячі гривень й самі відремонтували вже половину дороги.

У Клітицьку лише чотири десятки садиб. Їхні власники вирішили самотужки відновити дорогу. Гуртом зібрали 50 тисяч гривень. Грошей вистачило, щоб залатати ями на чотирьох із восьми кілометрів дороги, що веде до Каменя-Каширського. Ремонтували також самотужки.

"Молодь нас підтримала і ми взялися самостійно ремонтувати дорогу. Даємо гарантію, що роки 2 хоча б протримається стан доріг", - каже місцевий мешканець Володимир Островський.

Селяни сподівалися, що хоча б решту дороги полагодять обласні автодорівці. Натомість, там відповідають – навряд чи у найближчі два роки візьмуться за цей шлях. Причину пояснюють просто – дорога потребує не ямкового ремонту, а капітального. Там стверджують, аби поладнати дорогу, доведеться витратити кошти, виділені на ремонт усіх автошляхів в області.

Місцеві почули відповідь і вирішили діяти. Як саме – дивіться у сюжеті:

 

 

Читайте також:

Клітицьк: взялися за ремонт дороги власними силами