Судили жителя села Грудки, якого затримали п'яним за кермом «БМВ»

11 Березня 2021, 11:09
3409

За керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння водія оштрафували та позбавили водійських прав.

 Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень від 2 березня.

Районний суд на днях розглянув справу про притягнення до відповідальності мешканця громади за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Підсудний, 10 січня 2021 року в 01 год. 33 хв. на вулиці Любешівська в селі Грудки Камінь-Каширського району Волинської області, керуючи автомобілем марки «BMW 320D», та будучи зупиненим працівниками поліції за підозрою в керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, маючи ознаки такого сп`яніння, на законну вимогу поліцейського відмовився пройти відповідно до встановленого порядку огляд для визначення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

ПІДСУДНИЙ в судовому засіданні свою винуватість у вчиненому адмінправопорушенні не визнав. 

Пояснив, що 10 січня 2021 року разом із братом, їхали автомобілем до знайомих. За кермом автомобіля був його брат. Через деякий час після приїзду на місце до них приїхали працівники поліції, які, не представившись та не пояснивши причини затримання, силоміць доставили його до лікарні для проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння. Від огляду він відмовився, оскільки автомобілем не керував, а тому підстав для його перевірки на вміст алкоголю в організмі не було.

Інспектор СРПП №2 Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області Бегаль Ю.П., який складав протокол про адміністративне правопорушення, в судовому засіданні повідомив, що 10 січня 2021 року разом із колегою був у добовому наряді.

Під час несення служби помітили автомобіль марки «BMW», водію якого подали вимогу про зупинку за допомого проблискових маячків, що він проігнорував. Транспортний засіб зупинився біля приватного будинку.

З місця водія вийшов підсудний, що він чітко бачив, оскільки автомобіль з його поля зору не зникав. Під час спілкування з підсудним він відчув запах алкоголю, а тому запропонував пройти на місці огляд на стан алкогольного сп`яніння, від чого останній відмовився.

Для проходження медичного огляду на стан алкогольного сп`яніння порушника було доставлено в Камінь-Каширську ЦРЛ, де він також відмовився від проходження такого огляду в присутності двох свідків.

Попри невизнання підсудного своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, його винуватість у вчиненому підтверджується наявними у справі доказами.

Суд постановив визнати його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, та накласти на нього штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Також він заплатить в дохід держави 454 гривні судового збору.

Коментарі
14 Березня 2021, 17:35
На фото не бмв 320D<br/>Чи тут фото ліплять від балди,як і пишуть текст?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром