П'ятеро нардепів з Волині перевірять на держзраду через «Харківські угоди»

11 Березня 2021, 18:10
1243

Рада національної безпеки та оборони доручила перевірити чи було державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами у 2010 році «Харківських угод».

Про це стало відомо на брифінгу секретаря РНБО Олексія Данілова. Про це пише Українська Правда

«У 2008 році РНБО було прийнято рішення… упродовж 2 місяців Кабінет міністрів мав запропонувати законопроєкт, який урегульовував питання виходу Чорноморського флоту РФ у 2017 році». 

На жаль, цей законопроєкт не був з невідомих нам причин, розроблений і ми вважаємо, що це була перша цеглина, яка була далі почала руйнувати всю систему нашої безпеки й привела до того, що у 2010 році з’явилися так звані Харківські угоди, які в безпрецедентно короткий проміжок часу (через 4 дні після підписання їх у Харкові) були ратифіковані депутатами Верховної Ради. Є окреме доручення СБУ з’ясувати, в який спосіб ці 236 депутатів голосували з цього питання і якщо СБУ буде вважати за необхідне, вона має порушити (провадження – ред..) по 111 статті ККУ «Державна зрада» до цих осіб», – каже Данілов.

Це голосування відбувалося 27 квітня 2010 року. Депутати, які були – 6 сесія 6 скликання.

З повним списком народних депутатів, які голосували за Закон України «Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України» можна ознайомитися на сайті Верховної ради.

Нагадаємо, серед 236 народних депутатів, які голосували за Закон України «Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України» голосували й п'ятеро волинських нардепів.

Ігор Палиця – тоді член блоку НУНС (Наша Україна – Народна самооборона). Згодом депутат спростовував цю інформацію. Він неодноразово заявляв у ЗМІ, що персональна картка для голосування спрацювала без його відома.

Підтримав «Харківські угоди» і член Партії Регіонів Григорій Смітюх, який родом з села Житнівка Камінь-Каширського району. У свій час був впливовою фігурою у політичній силі Віктора Януковича, а у 2013 році відзначився тим, що скандував «Путін! Путін!» на мітингу антимайдану в Києві і закликав людей звернутися до російського президента Володимира Путіна за «допомогою».

Ще один «тодішній» регіонал з Луцька, чий голос «за» є зарахованим – Анатолій Горбатюк. 

Голосувала за Харківські угоди і членкиня фракції «Блок Литвина» Катерина Ващук, яка представляла Волинь у Парламенті кілька скликань, зокрема місто Берестечко і Горохівський район, звідки походить.

Підтримав «Харківські угоди» також комуніст Адам Мартинюк, уродженець села Ветли Любешівського району, який тоді працював на посаді віцеспікера Верховної Ради.

Коментарі
12 Березня 2021, 09:05
"персональна картка для голосування спрацювала без його відома." - в палиці така ж тупа відмазка як і в іншого "замайбахівця " - пташніка , який "зникнення" землі і піску з його ділянки для ОСГ пояснив :"Вкрали невідомі"
12 Березня 2021, 10:23
Найбільш цікавить Головатий який фактично керує Конституційним судом. Попереду рішення суду по землі тому "зеленим" нічого довіряти все впирається як завжди задавити опонента будь-якими способами.
12 Березня 2021, 14:46
А, якшо-шо, то зрадників України буде судити новообрана до ради правосуддя суддя Плахтій, тато котрої у 1987 році засудив до смертної кари нашого земляка - упівця І. Гончарука, що боровся за Незалежність України? <br/>До речі, на цьому суді Гончаруку так і не довели особистого чи групового вбивства жодної конкретної людини у роки війни, оскільки він був у службі безпеки УПА і до його обов'язків входила охорона та безпека керівників місцевого проводу. Засудили до смерті фактично &amp;quot;за участь в банді&amp;quot;, хоча за це він свої 25 літ вже відтарабанив від дзвінка до дзвінка.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024