На Камінь-Каширщині до участі в програмі «Доступні ліки» хочуть залучати сільські аптеки

19 Липня 2017, 19:40
1826

Щоб «доступні ліки» стали доступними для жителів сільської місцевості, до участі в урядовій програмі в районі планують залучити аптеки у селах.

У райдержадміністрації обговорили реалізацію в районі Урядової програми «Доступні ліки», – повідомляють у прес-службі РДА.
На апаратній нараді головний лікар Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей повідомив наступне:

– Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги уклав договори про відшкодування витрат, понесених у зв’язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовується, з суб’єктами господарювання ДВТП «Волиньфармпостач» та ПВТФ «Фітоцентр». На виконання Урядової програми «Доступні ліки» передбачено 819780,00 грн. Кількість виписаних рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів за весь період дії програми – 4459. Станом на 1 липня ц. р. здійснено відшкодування вартості лікарських засобів за 3953 рецептами на суму 178886,00 грн.

Разом з тим, Ігор Петрович наголосив на проблемних питаннях. Зокрема – доступність сільського населення до отримання лікарських засобів за рецептами, що підлягають частковому відшкодуванню, в аптечних закладах сіл району; відсутність лікарських засобів певних груп; обмежена кількість лікарських засобів в аптечних закладах, які відпускаються безкоштовно.

Відтак, для жителів сільської місцевості, котрі потребують постійного лікування, отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу, бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою, як це передбачено програмою, непросто. Адже вони не можуть придбати ліки на місцях, а змушені їхати за ними до міста.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік наголосив, що дану проблему потрібно вирішувати першочергово. Мовляв, необхідно обговорити із власниками сільських аптек питання їхньої участі у вищезазначеній програмі.

 

Читайте також:

Де у Камені-Каширському можна придбати «доступні ліки»

 

 

 

Коментарі
21 Липня 2017, 16:53
"необхідно обговорити із власниками сільських аптек питання їхньої участі у вищезазначеній програмі.": у першу чергу щоб щось вирішувати слід "Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги " надати посильну допомогу в організації добротного зв"язку. Що тут мається на увазі? Як головний заклад так і атомобілі обладнати 3G зв"язком, джі-пі-ес та інтернетом. Аж у тому випадку коли заклад буде обладнаний цими видами зв"язку можна говорити про якісь напрямки діяльності та розвитку даної служби. У цих випадках вже можна говорити про мобільну аптеку коли замовлення можна буде приймати через ФАПИ із послідуючою передачею ліків на місця оскільки хоч не хоч аптеки не будуть торгувати цими ліками через складнощі розташування Їх у районі. Форми розрахунків за відпуск цих ліків можуть передбачені у різних формах.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024