ФК «Фортуна» – володар «Кубку Ліги АДФ»

17 Березня 2021, 14:58
1341

У Луцьку відбувся черговий турнір під егідою Асоціації дворового футболу Волині.

У неділю, 14 березня, дванадцять колективів зустрілися на паркеті спорткомплексу Волинського обласного ліцею імені Героїв Небесної Сотні, аби поборотися за три комплекти нагород. Про це йдеться на сайті АДФ.

 
ГРУПОВИЙ ЕТАП

Першість у групі “А” за рахунок кращої різниці забитих та пропущених м’ячів завоювала “Фортуна”. Фіналісти минулого турніру під егідою АДФ “Духче” – другі. На третьому місці розташувався ківерцівський “WestNet”.

У групі “Б” абсолютним лідером став ФК “Сойне”. Друге місце з трьома заліковими балами посів “Альянс”. “ОПТІ 579” виборов путівку до бронзового кубку.

У дебютному поєдинку групи “В” “Бережанка” без проблем перемогла “Перемиль” 4:1. Другий поєдинок за участі “Перемилю” більше нагадував хокей, аніж футбол. Дебютанти без шансів поступилися “Шігірюму” 0:10. Заключний матч групи між “Бережанкою” та “Шігірюмом” закінчився з рахунком 9:2 на користь перших. Таким чином, лідером групи стала “Бережанка”, “Шігірюм” – другий. “Перемиль” вирушив у боротьбу за “Silver Cup”.

У матчі-відкритті групи “Г” “Хавест” з рахунком 3:1 здолав дебютантів турніру – команду військового ліцею. Другий поєдинок групи між “Олімпом” та “Хавестом” закінчився нульовою нічиєю. У заключному поєдинку гравці “Військового ліцею”, які були номінальними господарями турніру, здобули вольову перемогу над “Олімпом” 3:2.


 

ПЛЕЙ-ОФ

Першим фіналістом “Gold Cup” стала “Фортуна”, яка обіграла опонентів із “Сойного” 3:1. У боротьбі за вихід до фіналу “Silver Cup” “Альянс” мінімально поступився “Духче” 1:2. Дебютний поєдинок плей-оф раунду за вихід до “Brozne Cup”, завершився розгромною перемогою “WestNet”. Підопічні Дмитра Гаврука вщент розбили “ОПТІ 579” 5:2.

Основний час другого плей-оф поєдинку між “Бережанкою” та “Хавест” завершився нульовою нічиєю. У серії післяматчевих пенальті удача посміхнулася футболістам “ Хавеста ”.
У другому плей-оф матчі срібного кубка між “Шігірюмом” та “Військовим ліцеєм” гра йшла від ножа. Футболісти обох команд прагнули перемогти, не шкодуючи при цьому ані себе, ані суперників. Основний час зустрічі закінчився бойовою нічиєю 4:4. У серії післяматчевих пенальті “Шігірюм” дотиснув ліцеїстів і вийшов до “Silver Cup”.

У другому матчі бронзового кубку “Олімп” не помітив “Перемиль” 7:1.


 

ФІНАЛ

Фінальна серія поєдинків розпочалася матчем, в якому “WestNet” протистояв “Олімпу”. Основний час закінчився з рахунком 4:4, а у серії пенальті більше пощастило ківерчанам: 5:3 і бронзові нагороди змагань отримали хлопці у синіх футболках.

Володарем “Silver Cup” став ФК “Духче”, який розбив “Шігірюм” з рахунком 4:1.

Перед початком турніру “Фортуна” та “Хавест” не були явними фаворитами, втім, не дарма кажуть: “Не шукайте логіки у футболі”. Обидва колективи продемонстрували на турнірному відрізку неабияку жагу до перемоги. У заключному протистоянні шальки терезів раз по раз хилилися то в один, то в інший бік. Зрештою, “Фортуна” забила тричі і зуміла втримати перевагу отримавши вилучення за хвилину до фінального свистка: 3:1 перемога Фортуни, яка стала абсолютним чемпіоном “Кубку Ліги АДФ”.

Кращим голкіпером турніру став Віталій Романюк. Звання “Кращого гравця” турніру здобули Андрій Брись (“Brozne Cup”), Вадим Мойсей (“Silver Cup”) та Назар Юхимюк (“Gold Cup”).












 

Дмитро ЗІНЮК

фото Андрія ЛІЧКА

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром