Чисто там, де не смітять: міська рада Каменя-Каширського збирає пропозиції щодо розміщення баків

21 Березня 2021, 08:00
фото ілюстративне 2182
фото ілюстративне

Міська рада Каменя-Кагирського збирає пропозиції,щодо розміщення на території вулиць міста додаткових баків для побутового сміття.

Про це інформує пресслужба Камінь-Каширської міської громади.

Ваші пропозиції щодо місць встановлення смітників приймаються на електронну адресу: [email protected] або за зверненням до заступника міського голови Шевчика Анатолія Васильовича.

Додатково повідомляємо, що перший місяць вивезення сміття буде здійснюватися безкоштовно, а надалі –  після укладення договору з Камінь-Каширським ВУЖКГ.

Читайте також: У селі Черче здійснили реконструкцію вуличного освітлення із встановленням сонячних панелей


 

Коментарі
21 Березня 2021, 11:37
Скільки це буде коштувати?
21 Березня 2021, 11:43
А скільки критики було,може не треба бігти впереді паравоза .А тепер побачимо,хто погодиться,щоб під його парканом стояв смітник,впевнена що ніхто.
21 Березня 2021, 12:48
Тримайте кармани ширше !!! Вже побіг платити !!!
21 Березня 2021, 13:02
Що говорити про простих громадян,коли біля мийки не далеко магазину "Південний" тільки "добра" при дорозі що в ніякий бак не вміститися!
22 Березня 2021, 09:22
Це тобі Анатолій не гроши роздавати на виборах, питаня серйозне - смітєві баки !
22 Березня 2021, 10:44
А тобі - не ті гроші брати!
22 Березня 2021, 11:35
Під твоїм парканом земля муніципальна, до якої ти не маєш жодного відношення! Цією територією управляє уповноважена громадою місцева муніципальна влада, котра, у свою чергу, має право наглядати і за порядком на твоїй власній внутрішній території на предмет дотримання загальних вимог санітарії, загальноміської естетики тощо. За польських часів уповноважений солтисом постерунковий поліцай, особливо напередодні великих релігійних свят, обходив вулиці Каменя, особливо пильно приглядався до окремих &amp;quot;гарячих&amp;quot; точок, де жили непутьові ґазди. Окремі українці хронічно не мали &amp;quot;ні часу, ні можливості&amp;quot; прибрати від сміття своє подвір'я, винести чи вивезти у відведені місця сміття тощо, головною причиною чого, звісно, була вроджена лінь та відсутність суспільної відповідальності. Поліцай для початку попереджав про необхідність наведення порядку та можливий штраф у разі невиконання його вказівок. Для &amp;quot;бідних пенсіонерів&amp;quot;, які не мали 3-5 злотих, а це були чималі гроші, існувала альтернатива - певна кількість &amp;quot;буків&amp;quot; по плечах. Тоді через &amp;quot;ґуму&amp;quot; було вже і боляче, і соромно перед сусідами. <br/>Нині, звісно бити ґумовою палицею вже не будуть, бо відійшло у минуле і існуюче колись покарання учнів за нехлюйство биттям лінійкою по пальцях, але роль місцевих дільничних &amp;quot;постерункових&amp;quot; мала б бути у цьому плані відчутна. Бо порядок на дорогах, вулицях, в лісі тощо починається саме з порядку на власних подвір'ях, а ще точніше - від порядку у власних головах
22 Березня 2021, 15:19
Маю велике бажання, щоби перед Вашим парканом збудували, скажімо, громадську вбиральню. Ви ж не маєте до цього жодного відношення ?
22 Березня 2021, 16:36
Міська рада збирає пропозиції від жителів,ви правильно читайте.Я добра газдиня,у мене всюди порядок і під своїм парканом я сама кошу,загрібаю і то багато разів на рік,сортую сміття і вивожу на Силікатне.Я не проти якби і зараз дубинкою дали по хребту тому,хто викидає сміття де захоче,то може помогло б.Я культурна і відповідальна і хочу щоб всі такі були,щоб порядок був всюди.
22 Березня 2021, 17:20
До 13:19 22.03.2021:<br/>Якщо наші виборці з таким складом мислення і надалі будуть вибирати собі керманичів, то не виключено, що тоді громадські вбиральні будуть будувати не там де це логічно, а саме &amp;quot;перед парканом&amp;quot; найхитріших. <br/>Для Люди:<br/>Честь Вам і хвала за хазяйновитість і дотримання порядку на своєму обійсті та поблизу. Щодо &amp;quot;правильно читайте&amp;quot;. Збирають пропозиції про потребу у сміттєвих БАКАХ, а Ви пишете про СМІТНИК під парканом. Це абсолютно різні речі. <br/>У східній Європі та й у багатьох селах і містечках України біля приватних обійсть стоять акуратні сміттєві баки з кришкою. Раз чи два на тиждень їх вибирає муніципальна служба (сміття в мішках і сортоване) за досить помірну плату, можливо й дотаційну від муніципалітету. Додаткове ж сміття за цей період вже значно дорожче, що спонукає людей плющити в об'ємі пластикові пляшки, стискати різні там об'ємні речі, відсортовувати органіку, яку можна утилізувати на подвір'ї у вигляді компосту тощо.<br/>П.С. Що цікаво, для прикладу в Європі на Великдень майже біля кожного приватного обійстя в ніші для сміттєвого бака є своєрідний гостинець для місцевих по-нашому &amp;quot;бомжиків і п'яничок&amp;quot;, а там їх називають трішки м'якше - знедолених. У чистому акуратному пакетику - кавалочок паски, кусник м'ясного, яйце і, інколи, в чекушечці чи мерзавчику - вино чи щось міцніше. Це своєрідна плата і виховання для &amp;quot;потребуючих&amp;quot; за акуратне відношення до сміттєвих баків, аби вони там не шпортались безрезультатно і робили цим тільки безлад. В окремі будні, не виключаю, там також збоку може лежати щось корисне, якщо не для потребуючого то для їх чотирилапого друга. Так люди живуть, думаючи найперше про себе (чистоту, порядок, спокій без поїздок &amp;quot;на Силікатне&amp;quot; тощо) і бро ближніх, які з різних причин не можуть дати собі раду.<br/>Велосипедів не потрібно видумувати, все давно відоме і прораховане, лишень варто вивчати досвід інших
22 Березня 2021, 17:47
Сміттєві баки під парканом і смітник під парканом - в наших реаліях це одне й те ж, не треба тут будувати ілюзій. Так що ставте сміттєві баки поки що у СЕБЕ під праканом, і вважайте, що буде так, як у Європі
22 Березня 2021, 18:19
А яке Ваше бачення вирішення цієї проблеми? Смітник під парканом у сусіда? <br/>Бак у кожного господаря ж індивідуальний і він сам там порядкує. Все в мішечках, чисто і акуратно, закрито кришкою. Приїхали - забрали і маєте спокій. Якщо ж придумаєте щось досконаліше - пропонуйте європейцям і будете мати грошиська за рацуху. Чи нам треба так, щоб і порядок кругом був у всьому і щоб можна було, для прикладу, поїхати в ліс та зрізати собі пару дубочків для господарських потреб? Таке було хіба за совєтів, коли все було народне, &amp;quot;наше&amp;quot; і безплатно возили на Сибір.<br/>Або наводимо порядок з сміттям у перевірений спосіб, або гадимо навколо себе і як кому заманулось.
23 Березня 2021, 01:56
Повірте,я не проти щоб у нас було як у Європі,але якщо це і станеться,то я буду думати що сплю,якщо так все буде красиво і акуратно як ви пишете,то я не проти якщо бак стоятиме під моїм парканом,а якщо до ,,мого ,,сміттєвого бака будуть вночі приносити сміття з інших вулиць і собаки його роздиратимуть,то тоді буде інша історія, адже за вивіз треба буде платити,а у нас таких людей мало,тому підкидатимуть сміття.
23 Березня 2021, 11:32
Починати потрібно з малого, оскільки наш добробут сам по собі не &amp;quot;стається&amp;quot;, він твориться нашими руками, нашим розумом і наполегливістю. До того ж не водночас і не у всіх одразу. Все нове у цьому житті, якщо вести мову метафорично, родиться переважно у болях, муках і крові.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024