Камінь-Каширський міський голова вакцинувався від COVID-19

23 Березня 2021, 10:00
Віктор Пась вакцинується 3596
Віктор Пась вакцинується

Перша антиковідна вакцина минулого тижня прибула у Камінь-Каширський, це препарат відомого виробника — британсько-шведської компанії AstraZeneca.

Про це інформує сайт газети Полісся.

Здійснювати щеплення до райцентру прибула ковельська виїзна бригада медиків із вакцинації. Так, за інструкціями МОЗ, спочатку мають отримати щеплення ті соціальні категорії людей, котрі потребують захисту найбільше та допомагають іншим. Серед них передусім лікарі, соцпрацівники, військові, літні люди.

Перший крок імунізації у Камені-Каширському важко назвати великим успіхом. Із понад сотні медичних працівників і персоналу Камінь-Каширської ЦРЛ, Центру первинної медико-санітарної допомоги, пункту екстреної медичної допомоги вакцинуватися зголосилися лише п’ятеро осіб на чолі з медичним директором з охорони материнства та дитинства ЦРЛ Іваном Долюком.

Зазначимо, що флакон вакцини містить десять доз. Тож, аби решта 5 доз не пропали, довелося швидко шукати бажаючих серед тих, хто не належить до зазначених вище груп ризику.

Ними стали працівники самоврядування. Попередньо перед проведенням ін’єкції медики робили огляд претендентів на імунізацію: вимірювали артеріальний тиск, сатурацію та температуру тіла.

Також медичні працівники інформували присутніх щодо можливих проявів побічних ефектів після вакцинування, як то болі у місці ін’єкції та підвищену температуру.

Першим у Камені-Каширському вакцинувався міський голова Віктор Пась. У червні минулого року, зізнається посадовець, він перехворів на коронавірус, тож не вагаючись пристав на пропозицію прищепитися. Позаяк відомо, що вірусом можна інфікуватися знову і знову.

«Щойно з’явилася інформація про те, що в Україну прибула вакцина, у мене не виникало жодного сумніву в необхідності отримати щеплення. Я повідомив про свій намір працівникам міської ради. Водночас вважаю, що посадовці повинні показувати приклад іншим людям у суспільно значимій справі, оскільки процедура вакцинації неминуче торкнеться кожного», — наголосив очільник громади.

Нагодою захистити імунітет від страшної недуги також скористалися заступник голови районної ради Сергій Дмитрук та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Валерій Хитрик.

На думку присутніх представників влади, у місті на недостатньому рівні була проведена роз’яснювальна робота стосовно важливості та необхідності отримати згадане антиковідне щеплення.

Низький показник кількості вакцинованих — переконливий цьому приклад.Тим часом минулої середи, коли номер газети уже було зверстано, на Камінь-Каширщині вакцинальна кампанія проти COVID-19 продовжилася.

Щеплення отримали ще близько 60 бажаючих захистити імунітет. П’ятнадцятеро з них — працівники центру первинної медико-санітарної допомоги, 20 — медики ЦРЛ, решта — працівники соцзахисту, освіти, духівники.

Серед охоплених щепленнями були медичні працівники, які ще не хворіли на коронавірус. Тож, як переконують останні, краще бути вакцинованим, бо навіть за ймовірності інфікування недуга пройде в легкій формі. Крім того, це убезпечить від ризику людей із оточення хворого, зазначають у лікарні.



 

Коментарі
23 Березня 2021, 16:01
Новини котрі ми заслуговуєм))
23 Березня 2021, 21:39
Ну що, капець району Ващучка голова !!!!
24 Березня 2021, 00:21
Не думав, що Пась такий дурний, щоб колотися цим шмурдяком.
24 Березня 2021, 09:16
Показушна показуха<br/>Кого обрали - від того і вимагайте &amp;quot;пакращення&amp;quot;
24 Березня 2021, 09:34
А чому від вакцинації відмовились медичні працівники ???????
24 Березня 2021, 09:45
Чому не вакцинувалась Оля Ващучка , вже нинішня головиха РДА?
24 Березня 2021, 16:58
Ну так треба як президент вакцинуватись з голим торсом .голова отг так і зробив А якщо Ольга Батьківна оголить торс то це мабуть буде не по етикету
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024