Період дискусій та обговорень завершився, – Валерій Дунайчук про створення ОТГ на Камінь-Каширщині

25 Липня 2017, 16:09
3088 Джерело: kamadm.gov.ua

Сьогодні, 25 липня, в залі засідань районної ради відбулася нарада щодо утворення об’єднаних територіальних громад Камінь-Каширського району та їх фінансової спроможності. 

Участь в нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк, начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчук, міський та сільські голови району, – повідомляє прес-служба РДА.

Відповідно до Перспективного плану, у районі передбачено створення п’яти об’єднаних громад, які будуть сформовані на базі міста Каменя-Каширського, сіл Сошичне, Бузаки, Полиці, Пнівне. Примітно, що в кожному з перерахованих населених пунктів протягом останнього року проводилася відповідна роз’яснювальна робота про особливості та переваги децентралізації. Сьогодні, як відомо, поки що процес створення ОТГ в районі перебуває на стадії дискусій та обговорень.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук відмітив, що створення об’єднаних територіальних громад дозволить залучити в місцевий бюджет додаткові кошти. Адже для тих ОТГ, які будуть об’єднані на першому етапі адміністративної реформи, з державного бюджету будуть виділятися додаткові субвенції з державного бюджету.

Голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук зазначив, що період дискусій та обговорень завершився, а утворення об’єднаних територіальних громад дозволить Камінь-Каширському району вступити в новий етап реформи й приступити до формування нових адміністративних меж району. У свою чергу, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк та начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчук озвучили для присутніх у залі фінансові підрахунки, які на прикладі вже сформованих в області ОТГ демонструють, що реформа дозволить залучити у місцеве самоврядування краю фінансові надходження, які можна буде залучати на розбудову інфраструктури населених пунктів району.

 




 

 

Коментарі
25 Липня 2017, 20:24
Ніякого добровільного об’єднання не буде!
25 Липня 2017, 20:35
Без прийняття рішення Госпітального округу Волинською обладміністрацією усі подальші дії про так звані ОТГ є фікціями через те, що не сказано найголовніше у цьому випадку. При цьому коли громадян району кидають у так звану прірву медичної реформи то й немає довіри до створених так званих ОТГ.
25 Липня 2017, 22:33
А коли поліщуки були у чомусь прогресивному в авангарді змін? Хіба в питаннях облаштування приватних і незареєстрованих пилорам по селах та незаконному видобутку бурштину... Пригадую доленосний період, коли треба було на районній сесії проголосувати за засудження розгону студентів на Майдані, - тоді депутатська більшість заховала голову у пісок. Тепер, колись найзатятіші регіонали, попереду всіх націоналістів - в хвіст і в гриву тлумлять московитів, бо ДІЙШЛО до голови! <br/>Така ж ситуація склалася з мобілізацією до лав ЗСУ, район пасе задніх у області. Гірше того - навіть був саботаж окремих війтів, які зараз в задумливих позах на фото в сесійній залі поважно обдумують майбутнє своїх односельчан. Це ж саме чиниться й з утворенням ОТГ. Приклад Польщі у цих питаннях нікого не надихає. Окрім цього, є ще ж і приховані причини. Війтам пасувало б ці зміни узгодити з місцевими попами з МП, бо ж це також своєрідна влада. Годилося б десь за чаркою обмізкувати і обсмоктати з усіх боків ці зміни, але ж батюшки проти, бо &quot;не велят&quot; в єпархіальних верхах... Та й психологія селян &quot;поспішиш - людей насмішиш&quot; працює уже не один десяток чи й сотню років, тому й тупцюємо на місці! А в області, в Україні вже є купа позитивних прикладів ОТГ. Люди розуміють, що лишень такі утворення самоврядних громад дають чи не єдину реальну можливість зберегти ліси та природу для місцевих людей та наступних поколінь, адже нині справжнім гальмом є &quot;бізнесмени&quot; від лісу, піску, землі тощо, котрі бачать, що їм урветьтся, бо вже &quot;порішати&quot; ці питання у чужих дядьків не вийде. Та й політики баламутять воду, бо їм головне не власна успішна держава, а перемога власної партії на наступних виборах. Влада для політиків - понад усе, бо це &quot;бабулі&quot; вже і багато... Тому й гасло &quot;Ніякого добровільного об’єднання не буде!&quot; на сю хвилю &quot;найнадійніше&quot;!
25 Липня 2017, 22:58
Час для добровільного об&quot;єднання спливає 15 серпня 2017 року. ОТГ- майбутнє, єдина можливість нищити корупцію і заставити всіх нас думати, діяти, відповідати. Шкода, що ми втратили стільки часу і можливостей.
26 Липня 2017, 00:46
&quot;Участь в нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук,&quot;: ось аж цілий пан заступник голови адміністрації приїхав агітувати за ОТГ, а отже справи пішли кепські. Недаром в биту толерантний голова РДА пан Дунайчук очевидно, що спересердя сказав мовляв:&quot;зазначив, що період дискусій та обговорень завершився,&quot; як буть-то визначив наперед вже вирішення кожною сільською радою своїх рішень. Про те шановні сьогодні Ми перебуваємо не тільки в єдиному бюджетоутворюючому процесі але й у спільному співжитті коли які вряди-годи спільними зусиллями вирішуємо власні спільні питання. Тому перед тим як роз&quot;єдуватися через те, що все-таки децентралізація це форма життя кожної ОТГ переважно окремим своїм життям Ми маємо сьогодні також спільними зусиллями влаштувати своє життя ще на цій площадці яке називається Камінь-Каширським районом. Для Нас спільна задача сьогодні є обвлаштування Госпітального округу який для Нас є першочерговою задачею оскільки якщо Нас розділять по ОТГ Ми цього не побачимо і Ми будемо відкинуті на задвірки медичної реформи. Не закликаю, але тільки спільними зусиллями разом можемо вирішити цю архіважливу задачу тому скільки можна тримайтеся разом інакше Ви залишитеся без допомоги. Тримайтеся разом.
26 Липня 2017, 00:53
ОТГ варто до певної міри запроваджувати вольовим методом, адже дочекатися &quot;дозрівання&quot; наших людей, яких більше трьох століть виховував &quot;русский мир&quot; і витравив зі свідомості громади господарів, - втратити час. Треба як Петро І &quot;брити бороди&quot; наролегливими рекомендаціями, Цей крок, до певної міри, є поверненням до колгоспів, колективоої форми господарювання, але власниками виробленого вже є не Райком, а громада...А в громаді/колгоспі завжди знайдеться свій Голова, агроном, механізатори та й &quot;парторг&quot; з київського патріархату))
26 Липня 2017, 00:57
Не буде госпітального округу- не буде повіту, а все це не можливе без створення спроможних ОТГ, без кроїння меж району, краще якби частинки інших сусідніх районів до нас. Але це було можливе лише за довготривалого обговорення, внесення змін до перспективного плану утворення ОТГ. Тепер уже не має часу, об&quot;єднання можливе лише так, як запропонували. За створення Камінь-Каширського повіту- В.Малиновський, і саме він переконує, що ОТГ і госпітальний округ- мають одну вихідну. Громада району має переконати в цьому губернатора словами і діями в створенні ОТГ.
26 Липня 2017, 02:01
&quot;За ОТГ<br/>21:57 25.07.2017&quot;: цілком і повністю підтримую цього пана але пан заступник голови ОДА та інші які приїхали до Камінь-Каширська агітуючи за ОТГ ніяким чином не говорять за критерії Госпітального округу тому що Їм була дана задача, мовчати і ще раз мовчати. Чому пани:&quot; координатор центру розвитку місцевого самоврядування в області Анатолій Пархом’юк та начальник управління містобудування та архітектури Микола Томчук&quot; не говорять за Госпітальний округ та тому, що говорячи про якість перспективні плани у цьому випадку у першому та кращому випадку мало звучати слова про Госпітальний ркруг як перспективу розвитку краю, території, а не окремих ОТГ які так чи інакше але Законом вже передбачено про Їх організацію. Про те про Госпітальний округ мовчать і це НАс не тішить оскільки створення ОТГ у цей час перебачає у першу чергу розхолошення як такого Камінь_Каширського району який не зможе за себе постояти вирішуючи задачі розвитку краю, оскільки якщо бюджети будуть прийматися в ОТГ без врегулювання інших спільних питань в районній раді то сьогодні коли рішення по Госпітального округу не має, районна рада може де- факто та де-юре відійти у тінь політичної діяльності краю. Оскільки де-факто Камінь-Каширської районної ради не матимо то невідомо коли ще буде так званий об&quot;єднаний район у складі трьох районів (повіт), якщо такий ще буде (невідомо) тому Госпітальний округ у цій динаміці розвитку ОТГ може бути не створений. ОСЬ НАЙГОЛОВНІША БІДА НАШОГО СЬОГОДЕННЯ. Ми можемо фактично розпастися оскільки у нас не буде спільної мети, майна і так далі, а отже і Госпітального округу який Нас буде лікувати ще принаймі років двадцять за державний кошт.
26 Липня 2017, 02:06
Цікава картина вимальовується в коментарях, бо у тексті повідомлення цього нема - виходить, що область в особі губернатора, а значить, президентська вертикаль ставить ультиматум- спочатку ОТГ, а потім повіт і госпітальний округ! На це не можна погоджуватись, обдурять як котят. Стратегія у громади має бути одна - спочатку повіт, все решта - згодом! Повіт важливіше за все, й зм госпіталь, і за формат ОТГ. Буде повіт, все решта додасться з часом. Ні ароку назад, Гунчик зробить свою справу і шмигне у Київ, а ти поліщуку бадайся далі..
26 Липня 2017, 02:15
&quot;реформа дозволить залучити у місцеве самоврядування краю фінансові надходження, які можна буде залучати на розбудову інфраструктури населених пунктів району&quot;: так звана реформа ОТГ це просто-напросто політичний хабар у вигляді фінансових надходжень, можливо тільки за один-два бюджетних років при чому декілька сільських населених пунктів добровільно, Законом відмовляються від своєї функції управлінння територією. Про те коли вже Нас фактично перегинають то Нам слід все-таки мати для себе інші критерії розвитку краю який дасть для Нас об&quot;єднуючі спільні критерії розвитку. Сьогодні цей критерій для Нас це майбутній Госпітальний округ через те, що під поняттям госпітального округу це в першу чергу державні фінансові вкладення в інфраструктуру медицини яку МИ більш-менш маємо сьогодні але потребуємо вже більш кращого розвитку. Тому Госпітальний округ це Наш наступний етап.
26 Липня 2017, 03:05
Мова йде про своєрідну технологію. А технологією займаються технологи, так і тут має бути, а не підхід хочеш, чи не хочеш ОТГ. Якби так було на заводі, то жоден з них не випускав би якісної продукції. За аналогією виходить, наприклад, при виборі технології виготовлення зубчастих коліс йдуть до комірника, чи слюсаря тай запитують: &quot;Будемо методом обкатки, чи копіювання зубці шестірень виготовляти?&quot;
26 Липня 2017, 12:57
Створення ОТГ- найважливіша з реформ. Сьогодні у світі експерти оцінюють її результати найкращими з усіх інших, які вже проводяться в Україні. Повіт не може бути створений поки немає ОТГ- леймотив реформи знизу до верху, а не навпаки, як це робилося за радянського часу. Архіважливо сьогодні- госпітальний округ, про який ні слова не сказано було на нараді, але говорити потрібно лише з губернатором. На останній сесії райради прийняли рішення направити делегацію з району до Володимира Петровича Гунчика (більш важливий не текст звернення депутатів, а саме організація делегації до Луцька), щоб він дав відповідь: чому він, виходець з району відмовляється підписати подання в Кабмін на створення Камінь-Каширського госпітального округу. Саме завдяки зусиллям представників громади і лютому 2017 року, за підтримки народних депутатів України І.Констанкевич та І. Гузя було повернуте його січневе подання, в якому було лише три госпітальні округи на Волинь. Рішенням сесії Волинської обласної ради (двічі), висновком управління охорони здоров&quot;я Волинської обласної державної адміністрації були прийняті позитивні рішення щодо нас. Але позиція губернатора залишається негативною. Вчора представниками офісу реформ озвучено було про створення Камінь-Каширського повіту (але це можливе лише за рішенням(згодою) лише вже утворених ОТГ). Я думаю, що Гунчик має таке бачення: госпітальний округ Вам не потрібен, а ось повіт у вас буде. Переконана- це взаємопов&quot;язане абсолютно (це стверджує і В.Я.Малиновський- для мене головний реформатор в питаннях децентралізації). Якби керівники району дбали за ці дві позиції, то добровільне об&quot;єднання могло б мати включення саме до наших громад сільських рад Ратнівського(Щитинь), Любешівського (В.і М.Глуші) і навіть Ковельського (Тойкут)районів, а це безперечно посилює позиції у створенні і госпітального округу і повіту. Голова райради пообіцяв, що делегація району до Гунчика поїде 2 серпня щодо його позиції по Камінь-Каширському госпітальному округу, але чи відбудеться це побачимо. Сьогодні дуже важливі рішення залежать від позиції кожного з нас, особливо якщо це керівник громади району (міста, села), а особливо району в цілому.
26 Липня 2017, 13:31
Пан &quot;Хрін&quot; зловив чудово мою думку на яку Я все-таки не наважувався сказати. Отже по-моєму ніяких створень так званих ОТГ до тієї межі поки у Нас не буде Повіту але справа в тому, що під Повіт немає навіть Законодавчої ініціативи крім деяких критеріїв які все-таки співвідноситься зі створенням ОТГ. Про те вже зараз і раніше можна спостерігати організаційні моменти, маю на увазі реформи деяких державних інституцій як ото місцевої прокуратури яка відійшла до Маневич, Податкова яка відійшла до Ковеля (так звана податкова площадка) яку рано чи пізно там закриють, Дорожній відділ (юридичну особу) яку перевели до Старої Вижви (раніше дільниця без створення юридичної особи), а отже ніхто у НАс не питається як і у який спосіб Ми будемо жити далі. Тепер Нам пропонують реформу медицини без створення Госпітального округу який мав би Нас об&quot;єднати на три райони, а далі Повіту. Про те створення ОТГ сьогодні перекреслить для Нас створення Госпітального округу оскільки Ми змушені віддати частину майна в ОТГ і таким чином Камінь-Каширський район без перспектив створення Повіту фактично розпадеться оскільки не матиме бюджетоутворюючої спільної мети та спільної мети в якості територіальної одиниці як такого, а отже і створення Госпітального округу через те, що у той час справа вже піде таким чином що Ми вже разом не зберемося для того, щоб мати для себе якусь спільну мету тому що тільки спільна мета Нас може об&quot;єднати для того щоб мати перспективу розвитку краю. Це політичне питання і питання Нашої самоідентифікації як територіального утворення. Головне питання у цьому випадку, Нам сьогодні не слід дробитися через те, що якщо Ми будемо більші Ми будемо розвиватися динамічно і в кращу сторону. Сьогодні цей критерій це створення Госпітального округу про який в Області мовчать. Сьогодні найкраще за Цим критерієм:&quot;Учасниками госпітального округу є міські (міст обласного значення), районні ради та ради об’єднаних територіальних громад, що здійснюють співробітництво у сфері охорони здоров’я.:&quot; який передбачений Положенням про Госпітальний округ намагатися створити з іншими учасниками, щонайменше зі теперішніми сільськими радами та районами які можуть Нас підтримати Госпітальну раду затим щоби до Нас дослухалися. Про те їхнє бажання створити ОТГ скоріше всього має на меті зовсім інше - це роздроблення Нашого єднання для того щоб Ми не були спільні у своєму бажанні мати трохи більш значуще ніж маємо сьогодні і це врешті-решт Повіт та Госпітальний округ який Нам дає перспективу розвитку краю, а не перебувати за задвірках якихось там інших утворень і між іншим за Наш рахунок та Наші ресурси які десятиліттями виводяться у інші регіони без Нашого належного відслідковування фінансових ресурсів без нашої участі на яке МИ маємо Законне право яке стверджується самим Нашим розташуванням у цьому історичному місці та Нашими предками які будували свою історію через те що Ми ЇЇ маємо.
26 Липня 2017, 14:13
&quot;Голова райради пообіцяв, що делегація району до Гунчика поїде 2 серпня щодо його позиції по Камінь-Каширському госпітальному округу,&quot;: їхати з листом то біш з челобітною до цього пана це марна справа. Що найменше слід на виконання Закону про так званий Госпітальний округ, який й передбачає та який не забороняє утворювати, це утворити так звану Госпітальну Раду з ЇЇ Положенням. Законом не заборонено утворити Раду без одобрямсу Головою ОДА, а потім нехай цей пан вирішує що з цим робити. Сумніваюсь, що він подасть на К-Каширську районну раду та місто у прокуратуру і в суд. Сьогодні це слід зробити у форматі рішення Камінь-Каширької районної ради або у форматі зібрання місцевих рад, міської, та сільських рад районного підпорядкування оскільки це передбачено Законом, тобто усіх тих територіальних утворень які мають на своєму балансі ті чт інші майнові комплекси медичного спрямування, тобто Фапи та інші майнові та немайнові комплекси, ресурси які можуть увійти до образу Госпітальної ради та майбутнього Госпітального округу. Заявляючи про свій Госпітальний округ слід розуміти, що округ може бути тільки єдиним спільним утворенням з надання медичних послуг населенню і майно яке перебуває сьогодні під іншими політичними та територіальним утворенням, Вони мають на це право. Найкращий вихід з цього становища це створення сьогодні Госпітальної ради з числа сільських рад (територіальні утворення) оскільки Вони мають на балансі Фапи тобто об&quot;єкти медичного спрямування. Не будемо дискутувати що таке територіальне утворення.<br/>Ось маючи таку раду яка буде зареєстрована у відділі юстиції наскільки я собі розумію, можемо їхати до пана Гунчика. Потім маючи найменший критерій цієї Ради (госпітальної ради), оскільки вона може складатися з учасників які походять з міста та сільських рад, районної ради можна передавати запрошення до її приєднання на умовах її учасників до інших районів. Якщо бажаєте то їдьте до пана Гунчика але якщо Ви будете їздити до нього за одобрямсом то Ви від нього отимаєте один кукіш через те, що він скоріше всього поставить вимогу по розміщенню своїх протеже навіть аж до майбутнього голови К-Каширської ОТГ, тобто виборів без виборів без нашого права вибирати тих людей яким Ми довіряємо, а отже без основоположеного Нам права бути вільними.
26 Липня 2017, 15:13
Вихолощення адміністративного ресурсу К-К району через виведення в сусідні адміністративні території окремих фіскальних, правоохоронних та інших інституцій здійснюється вже не один рік через політичні інтриги в області та Києві, оскільки в Маневичах з пам'ятником Леніну до Революції гідності легше було маніпулювати окружною виборчою комісією при підрахунку результатів голосування на виборах до ВР. Це ясно як білий день. Платою за лояльність було перенесення сюди деяких вищезгаданих органів управління. Але всьому має бути межа. Очільники області, особливо Володимир Гунчик, яко уродженець Каменя, мали б знати, що це місто не випадково колись було обрано одним з найпотужніших адміністративних центрів північного Полісся, оскільки воно так територіально було розміщене з огляду на геологічні особливості регіону (найпівнічніша можлива точка залізничного сполучення, обмеженого початком Пінських боліт), свого стратегічного у військовому плані значення при загрозах з півночі, а загрозу агресії Росії через Білорусь ніхто не відміняв. Відповідно розбудовувалась й інфрастуктура цього населеного пункту. Камінь був є і буде північним блок-постом найкрупнішого північного залізничного вузла у м. Ковель. Тому, призначення сюди керівників району, що називається &quot;ні риба, ні м'ясо&quot; в останні роки, функція котрих лежить лишень в площині &quot;чевоизволите&quot;, це плата району за вільнодумство і проєвропейськість району при Шпарику, Бєльському, Заїці та інших керівниках району та його інституцій. <br/>Я не хочу принизити Суса чи Дунайчука, але їхня яловість, відсутність чіткої та твердої позиції при відстоюванні інтересів району не дає права мовчати іншим представникам району. Особливо це стосується Суса, котрий використав своє право на помилку та споглядальну позицію сповна під час Революції гідності, маю на увазі знакові сесії районної ради в цей період. Кістяк, даруйте, &quot;слизняків&quot; з того часу зберігся й донині і вони успішно здають позиції району за право зберегти свої м'які та теплі крісла у владі. Тому, з огляду на явні ознаки злиття району, делегація до Гунчика, а, при потребі й на Банкову, має бути сформована не з з комсомолки Кузьмич(Манукало) та їй подібних, а з людей, що мають тверду державницьку позицію та не заглядають у рот начальству районного чи обласного рівня. Позиція має полягати у дорожній карті адміністративних реформ району, яка чітко і неоднозначно дає відповіді на запитання: Чи планується у Камені повіт? Яка доля госпітального округу? Що буде з межами району, якщо справді доведеться для зручностей сіл перетасувати їх підпорядкованість. Ця зустріч делегації з Гунчиком має завершитися відповідним протоколом, незалежно від досягнутих домовленостей і обіцянок. Або нехай кажуть - ми нічого не знаємо, не обіцяємо, від нас мало що залежить і т.п. Це також красномовна &quot;позиція&quot;, яка має бути зафіксована, задукоментована та скріплена підписами людей для історії. Залежно від результатів зустрічі, має бути сформована стратегія і тактика поведінки неформальних лідерів району, якщо, звісно, такі є! В принципі, такі перемовини мали б вести голова районної ради, голова адміністрації району, якби вони не були залежними від високого начальства. Як на мене, ключовою позицією має бути повіт. Якщо для цього потрібні проміжні кроки у вигляді організації ОТГ, на це треба йти, адже існує послідовність кроків, процедура оформлення запланованого. Якщо стоїть питання - госпітальний округ або повіт, то однозначно слід зупинитися на повіті. В потужний повіт завжди приїдуть працювати молоді обдаровані лікарі, це аксіома! Збережений адміністративний центр згодом дасть все, а територія, яку продали сусідньому району за госпітальний округ з утворенням тут згодом, наприклад, протитуберкульозного диспансеру обласного чи регіонального значення на базі Хотешівського. Боголюби ж мають потужний медичний центр - і що з того? Госпітальний округ, це не тільки фінансування з центрального бюджету медичних закладів міста, це насамперед згідно задуму і протоколу - госпіталізація хворих з сусідніх районів в існуючих медзакладах міста. А коли збудують нові - невідомо! Якщо Гунчик далекоглядний і піде на утворення повіту, навіть з перетасуванням сіл, БПП однозначно виграє майбутні місцеві і парламентські вибори у районі. А УКРОП, якому вирішення питання повіту не під силу, буде, звичайно, відстоювати госпітальний округ, бо на це Палиця має сякий-такий вплив. А це ж подачка виборцям...
26 Липня 2017, 15:33
В нас є аж цілий народний депутат Констанкевич, але щось не зрозуміло, чи вона за повіт в Маневичах чи в Камені. Явно що два повіти в Камені і Маневичах не буде..Треба вже визначитися депутатці за який вона повіт..
26 Липня 2017, 15:41
&quot;БПП однозначно виграє майбутні місцеві і парламентські вибори у районі. А УКРОП, якому вирішення питання повіту не під силу,&quot;: тим то й справа шановний, що Укроп своїми силами та рішеннями сприяє утворенню повіту оскільки ніде правди діти це їхня електоральна на Заході України сильна підтримка. Гунчик навпаки ж, незалежно від того що він як будь-то й буцім-то земляк робить все належне проти жителів району і саме через те, що він тут прорахувався із думкою та реаліями жителіі району. Ось тут він б&quot;є на отмашь оскільки якщо Януковичі у свій час К-Каширський район не добили то він намагається це зробити своїми силами. Не даром усі місця у районі займають вчорашні які так чи інакше як би застосувати Закон про люстрацію до сьогодні не працювали б, а отже усі ці люди не робитимуть ставку на розбудову Повіту але усе що скаже високе начальство і саме у цьому помилка пана Гунчика та Дунайчука. Тому жителям які ще пам&quot;ятають або якщо у Них є бажання мати на Півночі України потужний регіон зі свом &quot;урядом&quot; мають зробити все щоб піти в авангарді реформ медичної галузі та політичної перетурбації. Але тут скоріше всього що превалює політична доцільність деяких осіб в тому числі й тих які до сімнадцяти років прожили та навчалися тут але не погребували проїхати та поцілуватися тут з Мером міста який до цього часу мовчить з огляду на те, що скоріше всього що йому заткнули поцілунком рота на довгі роки й який ще намагається реанімуватися зі своєю політичною силою, проститукою оскільки місто до цього часу нічого не сказало і нічого не запропонувало хіба що тим що сказали про те, що Ми не бажаємо об&quot;єднуватися та будемо застосовувати місцевий рефрендум із цих справ, а отже дорога в нікуди.
26 Липня 2017, 15:42
Госпітальний округ не є окремим організаційно-правовим рівнем організації виконавчої влади, окремою юридичною особою чи суб’єктом господарювання і створюється на основі критеріїв, встановлених Порядком створення госпітальних округів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 р. № 932.<br/><br/>Учасниками госпітального округу є міські (міст обласного значення), районні ради та ради об’єднаних територіальних громад, що здійснюють співробітництво у сфері охорони здоров’я.<br/><br/>Для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, а також щодо організації та функціонування медичної допомоги в госпітальному окрузі створюється Госпітальна рада. Вона є дорадчим органом, створеним учасниками госпітального округу. Тобто Госпітальна рада створюється після виникнення госпітального округу. Аналогічно повіт створюється після утворення ОТГ.<br/><br/>До повноважень Госпітальної ради належать вироблення пропозицій, які в подальшому будуть затверджуватись учасниками госпітального округу. Зокрема, йдеться про затвердження:<br/><br/>– багаторічного плану розвитку госпітального округу;<br/><br/>– реорганізації і перепрофілювання закладів, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу в межах госпітального округу;<br/><br/>– визначення перспективних закладів охорони здоров’я;<br/><br/>– призначення та звільнення керівників закладів охорони здоров’я комунальної власності, що знаходяться в межах госпітального округу та ін;<br/><br/>– трансфертів між бюджетами учасників госпітального округу для фінансування програм вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.<br/><br/>Госпітальна рада розробляє план розвитку госпітального округу на 5 років, який містить щорічні проміжні показники досягнення кінцевих показників результативності і затверджується рішенням місцевих рад – учасників госпітального округу.<br/><br/>План розвитку описує цілі та завдання, принципи та етапи реорганізації мережі закладів охорони здоров’я госпітального округу з метою приведення їх функціональних потужностей (кадрового потенціалу, технічного оснащення) до рівня визначених вимог.<br/>ОТГ утворилися на виконання ЗУ про добровільне об&quot;єднання громад., процедури чітко прописані і вже прийняті зміни під ці утворення в бюджетному законодавстві. Тобто, всі процедури утворення ОТГ, відповідно до законодавства(принцип добровільності), мають точну дату- 01.01.2018 року. Це означає, що від цієї дати будуть лише прямі бюджетні відносини між Києвом і ОТГ, сільських рад тут не існуватиме. Вихід один- якщо до 15 серпня цього року не приймаються рішення по створенню ОТГ. то в бюджеті 2018 року ми не отримуємо ні дотацій, ні субвенцій на свої міську і сільські ради і буде примусове утворення ОТГ. Вже сьогодні на Волині створено 20 ОТГ і прийнято рішення про об&quot;єднання в ОТг ще 24 ОТГ. Повернення назад не буде і &quot;час дискусій і обговорень&quot; - це не лише слова Валерія Савовича, це слова Прем&quot;єр-Міністра України, який був прекрасним міським головою і знає, що головна перешкода самостійності і спроможності, корупції - централізація і бюрократизація.. Єдина громада, яка дала рішення на об&quot;єднання в Сошичненську ОТГ- Карасин. Сьогодні вже є законодавча можливість утворення і такої ОТГ. Чи встигнемо ми до 15 серпня- побачимо, бо тут все залежить від сільських голів. Звичайно найкраще, коли рішення обговорюються і приймаються колективно, громадами. В нас був час, але що зробили ми в районі від Майдану 2014 року. Не буває якісного результату без клопіткої, наполегливої роботи . Але коли лідери відриваються від людей навіть самі прекрасні ідеї розбиваються на шматки.
26 Липня 2017, 16:12
&quot;то добровільне об&quot;єднання могло б мати включення саме до наших громад сільських рад Ратнівського(Щитинь), Любешівського (В.і М.Глуші) і навіть Ковельського (Тойкут)районів,&quot;: так зване &quot;добровільне&quot; об&quot;єднення передбачають центри таких об&quot;єдань але можуть передбачати до кінця виконання Закону про ОТГ й добровільне приєднання інших населених пунктів до інших центрів ОТГ. Тому сьогодні &quot;добровільнсть&quot; не означає консервацію того положення аж до того часу коли Верховна рада не проголосує за той чи інший ОТГ. Тому сьогодні якщо Ви бажаєте приєднання тих чи інших населених пунктів до свого ОТГ або до інших населених пунктів до інших ОТГ в складі нашого району то Нам слід показати цим жителям про стурбованість про їхню долю або принаймі про турботу про їхнє здоров&quot;я. Тому ящо Ми матимо у своєму складі свій Госпітальний округ то жителі цих населених пунктів дійсно могтимуть прийти до Нас. Але якщо Ми не матимо Його то не тільки жителі Цих сіл але й наших вже будуть думати про свою долі в складі інших територіальних утворень і не інакше. Тому вже сьогодні треба подумати принаймі над Госпітальною радою у складі хоча б Районної ради та міста Камінь-Каширська і таке установче зібрання можна здійснити вже до 2 серпня або й 2 серпня у день святого Іллі і до обіду з готовими установчими документами поїхати до пана Гунчика якщо Ви не можете жити без нього за одобрямсом.
26 Липня 2017, 16:28
Цитування витягів з нормативних та законодавчих органів щодо госпітального округу та повіту добра штука, але коли до часу &quot;ч&quot; залишилось два тижні, а люди по відпустках, то подавати вперемішку інформацію про ОТГ та повіт - штука невдячна, якщо такий спосіб не є цілеспрямованим і вмотивованим. Потрібно розділити адміністративні та господарські речі і визначити пріоритети. Люди не розуміють всього цього, для них аби &quot;бОльніца&quot; була під боком та ліки дешевші і я їх розумію. А обранцям народу різних рівнів, особливо, коли вони у той чи інший спосіб взяли на себе відповідальність за людей у районі, потрібно зайняти ДЕРЖАВНИЦЬКУ позицію не дивлячись на політичні прапори. Якщо не буде повіту, то жоден госпітальний округ не врятує міста і району, він розчиниться у сісідніх, як колись процвітаючі перед війною Верхи серед поліського лісу за свою проукраїнську позицію. Невже цього не розуміють люди? Тим більше Ви, пані Світлано!? Я розумію вашу непросту ситуацію, але нардепи і політичні партії з часом підуть в історію, як багато інших їх попередників. А Ви лишитесь тут, прийміть для себе особисто і місцевих людей правильне рішення, адже Ви є справжнім лідером, якого запримітили обласні політики і зробили на Вас ставку. Розворушіть мужиків, що тримають стерно району, допоможіть їм використати ті чоловічі ознаки, які б вони мали мати від природи... А час розставить все на свої місця, якщо своєчасно і далекоглядно розставити акценти. Зберіться втрьох перед вояжем до Луцька, обговоріть без свідків долю району, виробіть єдину стратегію - це сьогодні найголовніше, а все решта, вторинне і наживне...
26 Липня 2017, 16:36
Підтримую на всі 100%: &quot;Ця зустріч делегації з Гунчиком має завершитися відповідним протоколом, незалежно від досягнутих домовленостей і обіцянок. Або нехай кажуть - ми нічого не знаємо, не обіцяємо, від нас мало що залежить і т.п. Це також красномовна &quot;позиція&quot;, яка має бути зафіксована, задукоментована та скріплена підписами людей для історії. Залежно від результатів зустрічі, має бути сформована стратегія і тактика поведінки неформальних лідерів району, якщо, звісно, такі є! &quot; і на 100%- утворення госпітального округу вже не потребує обговорень, лише підпис Гунчика, а створення госпітального округу вирішить створення повіту. Часу обмаль, а громада дрімає, бо керівники і лідери не зуміли донести це так, щоб люди були активними учасниками цих процесів. Після реформи децентралізації зникне потреба і можливість існування всіх партій, які існують над людьми. Позиція УКРОПУ району від народного депутата України до всіх нас- ЗА госпітальний округ і за повіт, і ми вже зробили конкретні кроки для цього: рішення обласної ради, брифінг і круглий стіл у Верховній Раді України, повернення на доопрацювання першого подання Гунчика (де не було Камінь-Каширського госпітального округу), прийнято згоду Карасинською сільською радою на об&quot;єднання в складі Сошичне, вели переговори про об&quot;єднання з Сошичне Тойкута. А тепер запитайте кожен у себе, а що зробив Я. Час роздумів давно пройшов. Не вирішуємо ми- вирішать за нас і без нас
26 Липня 2017, 16:59
Розумію складність цього процесу як створення Госпітального округу так і ОТГ і в першу чергу створення Камінь-Каширського ОТГ, Мер який у свій час розуміючи чи ні сказав що Ми не будемо об&quot;єднуватися аж до того часу коли Ми не проведемо референдум з цього питання, а отже фактично &quot;забив&quot; це питання дубовою дошкою й очевидно що скоріше всього під впливом того самого пана голови ОДА оскільки незалежно від слів Мера усе йде таким чином як бажає голова ОДА, тобто він не бажає щоб місто розвивалося. Тому вчорашній десант обласних очільників це просто фікція яка ні до чого не приводить. Вони тільки й бажають щоб тут нічого не двигалося але слова вирвані з контексту це не їхні слова оскільки як би пан Дунайчук міг то він не цитував би слова Гройсмана але намагався діяти у спосіб який би гарантував би місту та району вихід до кращого становища. Це добре коли пан Дунайчук дуже добре вичитує пости в Фейсбук прем&quot;єра але цього мало оскільки принаймі де його слова та де його особисті звернення хоча б у районній газеті або у Фейсбук в якому він зареєструвався та в якому поститься за допомогою своїх друзів, аби хоч раз сам.... Тому розумію, що це питання складне й відозва про припинення розвитку ОТГ це просто крайній захід щоб Нас почули. Але знов таки маючи відповідну профільну освіту пан Дунайчук мав би все-таки трохи більше зробити для створення Госпітального округу та інших преференцій відносно його функціонування. Головне прийняття або принаймі написання відповідних листів до інших зацікавлених осіб як ото наприклад до Ратнівської, Маневицької рад, до створених вже ОТГ в області на півночі від Нас. Роботи багато але очевидно що просто вони зайняті не тим чого вимагаюь громадяни.
26 Липня 2017, 17:10
Дай Боже, аби наобіцяна Вам зверхниками схема реформування району спрацювала у частині &quot;... а створення госпітального округу вирішить створення повіту.&quot; Я ж особисто, буду радий якщо помиляюся, бо бачу у цьому трюкові дерибан електорату за принципом Каменю- госпітальний округ, а Маневичам - повіт! І всі верхні чиновники від обласного будуть задоволені, скажуть ну неможливо ж всім віддати все одразу, а комусь нічого. А спрацює це за принципом - каміньчуки голосують за УКРОП, бо ж дали &quot;ГО&quot;, а Маневич вміють рахувати голоси на виборах у ВР. Недаремно ж БПП чи НФ свого часу не виставили від себе потужного кандидата у нардепи, аби відвоювати собі цей округ, спрацювала домовленість - ми даємо Коломойському з Корбаном округ, а його &quot;багнети&quot; віддають нам за це голоси у ВР за потрібні законодавчі рішення. Ця домовленість, вочевидь, зберігається з огляду на закриття фінансової &quot;дірки&quot; Приватбанку&quot; грішми простого народу. Тому, розпочинати розмову з госпітального округу з Гунчиком, означає злити адміністративний центр, який чи не перший у області звільнився від імперських символів та ідолів, який дав області у 90-х роках демократичних депутатів, котрий, врешті, свого часу був центром підготовки старшин УПА та інших демократичних починань. Перенесення повітового центру в Маневичі, де проімперська ідеологія панує мабуть й донині, бо пам'ятники зносили кілька років тому примусово, де жевріє бацила Бурштинської НР, де місцеві правоохоронці не володіють ситуацією з правопорядком - консервування старої олігархічної системи, що називається на корені! Нині прийняття важливих і правильних рішень на місцях є доленосними для України і дві полярні сили у різні способи, часто гібридно-патріотичні, тягнуть цю линву з усієї сили кожен у свій бік...
26 Липня 2017, 17:40
&quot;Перенесення повітового центру в Маневичі, де проімперська ідеологія панує мабуть й донині,&quot;: отже шановний Ви Вже нарешті зрозуміли що вибирати у Нашому випадку це вибирати Наше майбутнє, а не якуйсь там дифініцію в Києві. Ось сьогодні вирішується фактично доля 65тисяч краян і разом із тим доля людей Любешівського та Ратнівського районів. Тому бачите добродію як Я й казав для Нас головне вчора, сьогодні та завтра це Повіт який може Нам і не дістанеться оскільки може бути так, що цю карту розіграють не між Маневвичами та К-Каширським, а між К-Каширським та Ковелем і завтра назвуть територію бувшого К-Каширського району Ковельським Повітом оскільки справа тут не в Маневвицьких злодіях, а в Ковельській так званій правоохоронній діяльності деяких інституцій. Тому слід грати ні з Укроп ні з Солідарність та інше, а грати з громадянами які вибирають своє майбутнє, сьогодні завтра чи після завтра з Укроп чи з іншими це Вони нехай самі гадають.
26 Липня 2017, 18:00
Дискусія між Світланою Сидорук, Хроном і Каменем- добре, але більшість жителів району абсолютно поза нею і це найгірше. Немає сьогодні змагання між Маневицьким і Камінь-Каширським госпітальним округом, а лише бути чи не бути нам. Є думки зверху де має бути повіт в Камені чи Маневичах. Є відповідь найбільш авторитетної людини в цьому питанні для мене Валентина Малиновського- Камінь-Каширський (це не суб&quot;єктивна думка- це багаторічний науковий аналіз ). Ніколи не буде такої позиції: Камінь-Каширський госпітальний округ, а повіт Маневицький, бо це абсурд. Це можливе лише коли хтось зверху прийме цей абсурд. Питання госп.округу- отримання якісних медичних послуг вторинного рівня, а питання повіту- отримання якісних ефективних управлінських послуг вторинного рівня, для одного і того ж регіону(території на якій живуть люди і потребують цих послуг, бо в громадах-ОТГ, вони не можуть надаватися.). Про майбутнє району на цьому тижні була в кабінеті і голови ради і голови РДА. Керівництво району дуже повільне і немає чіткого плану дій (м&quot;яко кажучи). Дискусію припиняю, бо вона для нас нічого не вирішить, а користі для людей також не принесе. Всі ці розмови потрібно виносити на загал (сесії райради, міськ ради, громадські слухання з можливістю широкого донесення до людей). Це мало б статися відразу після Майдану. А моя позиція в більшості звіряється з позицією керівника громади (як екс- сільського голови), і не прив&quot;язуйте мені всюди сліпе служіння вождям, на протязі всього життя в мене не було такої риси. Я дуже добре вчилася в школі, інститутах, але завжди була неслухняною. Успіхів всім в інтересах громад, округу і повіту!
26 Липня 2017, 18:13
Якби я вас не знав всебічно, то міг би подумати, що це така ваша технологічна маніпуляція - підміна понять і сенсів. А так я стовідсотково впевнений, що завдяки ряду дрібних і недалекоглядних &quot;тумаків&quot;, ряжених та просто йолопів від народження, з поліщуків плетуть линву і ведуть в сусанівське болото і забуття. Щодо того, чи я &quot;... Вже нарешті зрозумів що вибирати у Нашому випадку це вибирати Наше майбутнє...&quot;, скажу - я вже більше забув, аніж дехто сподівається пізнати. Як казав колись один водій молодому даішнику - &quot; Я вже, шановний сержанте, на задній передачі наїздив більше кілометрів, аніж ви юначе у своєму житті на передній!&quot; Хрін давно, системно та послідовно закликає земляків не вестися на жодні політтехнолгії, жодні подачки та солодкі обіцянки, місцевим прогресивним людям варто творити своє життя на своїй землі, обирати місцевого нардепа, не брати подачок від партій та фінансово-олігархічних груп з патріотичними емблемами тощо. В політиці, як і з банками - чим більші обіцяють депозитні ставки, тим далі слід обходити такий банк! Але, хто це чує? Одні відстоюють назву своєї вулиці, інші беруть &quot;завдаток&quot; за потрібний результат голосування, інші за 100 долярів продають рідну матінку, навіть не попросивши у неї пробачення. Тому, прошу не повчати мене своєю &quot;далекоглядністю&quot;, сопіть собі з УКРОПом, може запишуть у свій майбутній список міських депутатів...
26 Липня 2017, 18:44
&quot;Якби я вас не знав всебічно&quot;: Ви мене на всі сто відсотків не знаєте оскільки тлумачите інколи замість мене того чого для мене не існує. Тим більше шановний якщо Мене до цього часу ніхто не записав у свій список то й не запише, а тим більше ненависний Вами Укроп оскільки якщо мали записати то записали б раніше але через мій характер та ту роботу яку я проводив тут раніше не запишуть. Принаймі в один список записували але й той &quot;невдалий&quot;. Якщо Я прийму рішення кудись записуватися то це очевидно буде список з однієї особи не більше.
26 Липня 2017, 19:45
&quot;Одні відстоюють назву своєї вулиці,&quot;: Ви чудово знаєте, що назва вулиці не причому оскільки назва вулиці це тільки надстройка, надбудова тієї ідеологічної направленості держави яка була, є чи буде в майбутньому. Тому назва Радянська чи інша це та форма життя яка до сих пір Нас продовжує наздоганяти з минулого. Ви це добре знаєте оскільки подивлюсь на ВАс, Ви &quot;грамотний&quot;. Тому коли Я писав заяву в Міську раду це скоріше всього що застереження депутатам, теперішньому поколінню про те, що попереду Нас гряде зовсім інше життя. Але чи ті хто так завзято переписував назви чи Вони були готові самі до Цих змін? Я був готовий оскільки Я знав що Нам чекати. Але Вони не готові і тепер оскільки самі бачите, принаймі Місто що Вони не готові через те, що ніхто не виступає, ніхто навіть не розуміє що для Них чекає попереду принаймі з цим Госпітальним округом та реформою медицини зокрема. Вони вівці куди їм скажеш туди й повертаються. Отже шановний, дістали Ви мене з тією назвою оскільки не тільки дістали але й самі нічого не розумієте, коли тут так завзято, вперто говорите про цей госпітальний округ через те, що приймаючи зміни слід розуміти чому Вони для Вас настали у цей день.
26 Липня 2017, 19:51
Підтримую Вашу пропозицію про припинення ламання списів щодо проблеми, яка мала б бути стрижневою в районі впродовж останніх років. Мені імпонує Ваше &quot;добре вчилася та була неслухняною&quot;, оскільки мали свою особисту думку, що веде Вас життям. Сподіваюся, що ми порозумілись в пріоритетах в основному - все минеться, а нам і нашим дітям тут жити! Принагідно хотів би розставити акценти щодо мого відношення до нинішніх політичних сил та УКРОПу зокрема, оскільки я тут наговорив справді чимало, особливо у полеміці з одним суперактивним адептом вашої політичної сили. Нині, як на мене, нема жодної політичної партії, яка б повністю відповідала потребам українців у ситуації, що склалася. Їх очолюють вчорашні, а у районах - позавчорашні (окрім новоявленого УКРОПу) секондхендівські &quot;політики&quot; місцевого розливу, що пройшли вже всі публічні доми. Але, як кажуть, і нема на це ради, бо владу перебрали фінансово-олігархічні сили, що підмарафетились в часи Революції гідності патріотичною помадою та публічним ботоксом в свої брехливі вуста. На місцях ці сили, особливо нановоутворені, шукали справді авторитетних лідерів, за котрими підуть люди. Тому прошу не асоціювати все мною сказане щодо конкретних осіб, це моя така громадська аполітична позиція. А особлива увага УКРОПу пов'язана з виборами до ВР в окрузі №23. Нині, як на мене, перспективу матимуть громадські рухи, котрі об'єднають у своїх рядах незамарану політикою освічену і активну молодь, таке вже коїться у Києві, Дніпрі, Львові, Івано-Франківську, Маріуполі та інших окремих обласних центрах та містах України. Громадськість продукує незаангажовану проукраїнську державницьку громадянську позицію, позбавлену радикальної політичної риторики, толерантність до цивілізованої інакшості, саме вони сформулювали гасло нам потрібна ЄДИНА, а не ОДНАКОВА скрізь Україна. Дякую за розуміння та реагування на мою думку! Успіхів Вам і нам, Світлано Макарівно!
26 Липня 2017, 21:12
&quot;прошу не повчати мене своєю &quot;далекоглядністю&quot;,&quot;: взагалі то у принципі я з Вами послідовний у тому питанні відносно олігархів але справа в тому, що Ви можливо Їх бачите у своєму Києві, а я Їх бачив і бачу щодня тут на місці. Я Їх бачив ще з далекого 97 року або й раніше через те, що бачив яка робота податкової інспекції у той час яка у принципі облуговувала місцеві олігархічні клани, потім вже свіжий час, час інспектора праці знову теж саме як і раніше. Тому у принципі як Ви тут говорите деяким:&quot;оскільки мали свою особисту думку, що веде Вас життям&quot;, у Нашому середовищі не можливо пройти життям яка могла б тебе підтримати на одному рівні через те, що як самі бачите у прикладі з паном Сусом але можливо у тому випадку якщо маєш однодумців які тебе можуть підтримати коли по тобі будуть завдавати удари.
26 Липня 2017, 21:28
Яка ще може бути у вас власна думка..? Укропам сказали зверху не йти на сесію ради, і жодного вашого однопартійця так і не було на сесії. Ви ще говорите про якусь власну думку..Не смішіть
26 Липня 2017, 23:16
Які тут можуть бути громадські рухи коли деякі політичні партії за ледве можуть перейти 5 відсотковий бар&quot;єр в тому числі і Укроп. Громадські рухи можуть бути активними тільки на місцевому рівні, а Ви говорите про всеукраїнський рівень. Тому розумію Ваший сарказм та відносно того:&quot;нам потрібна ЄДИНА, а не ОДНАКОВА скрізь Україна.&quot;, а тим більше коли Ваш радикалізм змінюється на іншу точку зору.
27 Липня 2017, 13:14
Лишилось обрати толкових голів.
27 Липня 2017, 15:31
А в нашому кутку теж не все так просто.Ростік думає якшо пужарну зрубев і скору помоч то головою завше буде а більш там лідерів нема.і шо рубєтє людкє добрє???????????????
30 Липня 2017, 01:54
Скажіть, чи є нормальні кандидати по району на ОТГ, напишіть прізвища,а то може люди і не знають їх?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром