На базі Камінь-Каширського ВПУ відкрили навчально-практичний центр сучасних харчових технологій

27 Березня 2021, 13:33
2862

У Камені-Каширському відкрили навчально-практичний центр сучасних харчових технологій.

Про це інформує прес-слудба РДА.

В Україні триває процес оновлення професійно-технічної освіти шляхом реалізації стратегічних планів розвитку цієї сфери. 

Так, усі процедурні етапи відбору успішно подолав державний професійно-технічний навчальний заклад «Камінь-Каширське ВПУ», отримавши «зелене світло» на створення навчально-практичного центру сучасних харчових технологій. Його урочисте відкриття відбулося сьогодні, 26 березня 2021 року.

Подія – визначна для Камінь-Каширщини, адже зацікавила багатьох поважних гостей краю. Серед присутніх на заході – народна депутатка України Ірина Констанкевич, заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик, начальниця управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна, перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, директор обласного центру зайнятості Роман Романюк, голова Волинської асоціації кулінарів України Микола Наход та інші.

На відкриття навчально-практичного центру завітала й місцева влада  – новопризначена очільниця районної державної адміністрації Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус та міський голова Віктор Пась.

«Вітаю заклад з відкриттям навчально-практичного центру сучасних харчових технологій. Нині відбувається чергова урочиста подія, адже не так давно на базі училища розпочав функціонувати центр для підготовки робітників у сфері електрогазозварювання. Приємно, що держава та суспільство надає перевагу новітнім технологіям і професіям, які цінують на ринку праці. Сьогодення вимагає сучасних фахівців та сучасного підходу до розвитку нашої держави», – наголосив керівник представницького органу краю Віктор Сус.

У свою чергу міський голова Віктор Пась зазначив, що міська рада готова сприяти таким ініціативам, адже це – імідж громади, її економічний прогрес. За словами Віктора Івановича, задля цього на одній із сесій прийняли програму підтримки ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ».

За сумлінну працю в галузі та високий професіоналізм у підготовці матеріально-технічної бази начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна вручила подяки працівникам Камінь-Каширського ВПУ.

Після виступів та привітань відбулося символічне перерізання стрічки, а затим присутні мали змогу наочно переконатися у необхідності створення таких осередків. У навчально-практичному центрі сучасних харчових технологій облаштовано лабораторію кулінарії, кімнату для миття посуду, виробничо-кондитерську лабораторію, цех для оформлення кондитерських виробів та гардеробну кімнату.

Тут є все для навчання та професійної практики – печі, поверхні для смаження, холодильний стіл, пекарські шафи, міксери, тістоміс, гриль, слайсер, марніти, харчовий 3D принтер тощо. Кожен учень має своє робоче місце. Новітнє устаткування та інструменти дозволяють навіть особам з особливими освітніми потребами опанувати мистецтво приготування якісної, здорової їжі.

Насамкінець для гостей кулінари-педагоги училища організували майстер-клас та презентували вишукані смаколики.

Як зазначили у закладі освіти, з огляду на те, що реалізація проєкту здійснювалася на умовах співфінансування, загалом на облаштування навчально-практичного центру сучасних харчових технологій спрямовано близько 4-х мільйонів гривень, з них 2 млн 353 тис. грн – з державного бюджету, 1 млн грн – з обласного, 390 тис. грн – кошти спеціального фонду Камінь-Каширсього ВПУ, 80 тис. грн допомогла залучити народна депутатка України Ірина Констанкевич, 30 тис. грн виділили з районного бюджету.

До слова, у державному бюджеті на 2021 рік передбачено 150 млн грн на створення нових навчально-практичних центрів. Тож Міністерство освіти і науки України опрацьовує заявки, що надійшли з областей, зокрема 6 – від Волині.




 

Коментарі
27 Березня 2021, 16:22
А майбахи тут при чому ???
28 Березня 2021, 20:25
А я , чесно кажучи,зраділа цій новині,от якби ще спортзал і актовий зал оновили,а ще ,це моя думка,я б зрізала ялівці які перед училищем, вони старі вже і з дороги не видно училища,я б квітами засадила,щоб так гарно було ,як перед самим училищем.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024