У Камені-Каширському в квартирі вибухнув газ

28 Березня 2021, 16:00
фото ілюстративне 3732
фото ілюстративне

Про надзвичайний випадок, що трапився 17 березня, журналістам розповів власник квартири Микола Єфремов, який мешкає у багатоквартирному будинку по вулиці Коніщука. 

Про це інформує сайт газети Полісся.

Микола Павлович продемонстрував пошкодження на обличчі, які отримав внаслідок вибуху газу в котлі. Для підтвердження того, про що розповів, показав фото розірваної димовивідної труби.

Гість редакції зазначив, що сталося це внаслідок намагання привести в дію опалювальний прилад. Мовляв, у нього траплялися випадки, коли котел загасав. У таких ситуаціях він просто запалював його заново. Цього ж разу зробити це з першого разу не вдалося. Після котроїсь спроби трапився вибух.

«Вибух був такої сили, як наче зірвалася граната РГД-5. На щастя, я мав відповідні навики та знання, як діяти в таких ситуаціях. Я – інженер з охорони праці та безпеки, а тому розумів, що передусім потрібно пересвідчитися, чи не розповсюдилося полум’я, перекрити газ (після вибуху котел продовжував горіти) і повідомити у відповідні служби», — розповідає Микола Єфремов.

Чоловік каже, що одразу зателефонував до газовиків, комунальників та до рятувальників. Він очікував, що кожна з цих служб відповідно зреагує та прибуде на місце, аби, по-перше, вжити відповідних заходів щодо убезпечення інших жильців будинку (адже це трапилося у багатоквартирному будинку); по-друге, щоб спеціалісти служб з’ясували причину того, що могло спричинити вибух. Однак, як ми зрозуміли, сталося не зовсім так.

«У результаті я дотепер не користуюсь газовим опаленням і, по суті, мерзну у квартирі», — підсумовує Микола Павлович.

Наразі він самотужки намагається ліквідувати наслідки вибуху та відновити роботу опалювального приладу. Микола Єфремов вважає, що було б доцільно проаналізувати ситуацію та поділитися висновками.

Бо ж спричинити те, що сталося, могло кілька факторів. І трапитися таке може у будь-кого. Але чи всі знатимуть, як діяти у таких випадках, щоб уникнути ще більшого лиха? Варто також донести читачам й інформацію, як не допустити подібного. Тож про це згодом.

 

Коментарі
28 Березня 2021, 20:45
Поганий з нього інженер,тим більше "по техніці безпеки".Потрібно вчасно чистити димохід і коли газовий котел не запалюється з першого разу перевіряти тягу в димоході,а не напускати туди газ.
29 Березня 2021, 12:42
Можливо такий всезнаючий експерт підкаже пенсіонеру на восьмому десятку життя , яка служба у Камінь-Каширську може перевірити та почистити димар? Бо ні ВУЖКГ , ні газовики , ні пожежники не стали цього робити, то не їх компетенція? Чи може діду лізти на дах ? Чи для того , щоб знайти відповідальну за комин службу, спочатку потрібно щоб рознесло пів будинку і не дай Бог загинули люди? А скільки таких ще є старих будинків з пенсіонерами і хто коли перевіряв димарі? До речі , даний чоловік в принципі нічого і не вимагав ,вирішив своє питання по можливості сам , але коли в когось станеться отакий бахххх і хто буде винен ? Тому і було підняти це риторичне питання, на яке ніхто не дав відповіді і лише вистачило розуму ображати людину похилого віку
29 Березня 2021, 15:19
Цей нещасний випадок з Миколою Єфремовим за великим рахунком є доброю нагодою для влади міста, місцевої служби ДСНС та й для всіх мешканців Каменя зрозуміти - місто потребує працівника з обслуговування димоходів та вентиляційних каналів у багатоквартирних будинках. Іншого виходу, як у літній період прийняти однозначне рішення міськради, яким заборонити газопостачання у помешкання, котрі не пройшли перевірку на тягу (готовність до опалювального сезону) - нема! <br/>В жодному більш-менш помітному містечку чи великому місті України ви не зустрінетесь з відсутністю &amp;quot;сажотруса&amp;quot;, робота котрого починається із запалювання клаптика газети біля вентиляційного отвору-тяги у ванні чи на кухні. Якщо ж вогонь не &amp;quot;лопотить&amp;quot;, тобто нема тяги, сажотрус шукає причину та усуває її. Це і готове додаткове робоче місце для відносно молодого чоловіка чи й двох, котрі за адекватну оплату своєї праці можуть забезпечувати належний догляд за вентиляційними каналами у багатоквартирних будинках. Звісно, що мій коментар - це волання одинокого в пустелі, про цю пропозицію ніхто й не згадає, доки, бороньбоже, не станеться трагедія з вибухом чи отравленням чадним газом. <br/>Для початку газова контора, котра розкошує на прибутках, могла б у співпраці, можливо, й у співфінансуванні з міськрадою/комунгоспом, запровадити таку посаду, підібрати людину і у такий спосіб ввести ще один елемент цивілізації у 21 столітті, відсутність якого навіть у східній Європі є дикістю і навіть не середньовіччям.<br/>Пропоную Миколі Єфремову, якого знаю як освічену, толкову й хазяйновиту людину, якщо вже так сталося, долучитися за контролем над вирішенням цієї проблеми для мешканців міста. Якщо справа не просуватиметься, то є вихід через подання позовної заяви до суду на комунальну службу за бездіяльність, що призвела до надзвичайної ситуації та втрати здоров'я. Розумні люди такі кроки Миколи Павловича сприймуть тільки з розумінням і підтримаю його у цій добрій та правильній справі.
29 Березня 2021, 21:49
Які суди???Ти певне не знаєш де проживаєш???Та камінській владі до одного місця всі пенсіонери.Видаватимуть бумажку за 1000гривнів,а то й за 2000,а комина ніхто чистити не буде.&amp;quot;Спасіння потопаючих---справа рук самих потопаючих&amp;quot;В пенсіонерів є дітки,онуки,які можуть допомогти дідові чи бабі,якщо нема,то такими проблемами нехай займаються соціальні служби,а не судять в теплих кабінетах і штани протирають.Почистити димохід--година роботи,а то й менш.А так люди будуть місяцями з бумажками ходити без толку і пороги оббивати,а хтось за їхні гроші з мізерних пенсій буде розкошувати.
30 Березня 2021, 01:15
Правильно всім у місті відключити газ ,погнати людей по всіх інстанціях до крахоборів у кабінетах,а потім за пару тисяч &amp;quot;з носа&amp;quot;підключити по новому.!!!Ти часом не у Волиньгаззбуті працюєш???
30 Березня 2021, 15:36
Таки природний добір - не найбільший гріх вищої сили, коли забирає до себе дурнів, котрі самі не розуміють правил співжиття і не хочуть почути поради інших. Ще раз процитую &amp;quot;В жодному більш-менш помітному містечку чи великому місті України ви не зустрінетесь з відсутністю &amp;quot;сажотруса&amp;quot;&amp;quot;!!! Мова йде насамперед про багатоквартирні будинки, які використовують газові котли в квартирах! <br/>Але до кого я волаю? <br/>Не вакцинуйся, пали суху траву, живи як знаєш і можеш, бо, най дарують мені інші, бидлові не потрібен порядок і безпека!
31 Березня 2021, 23:53
В даному випадку є конкретна винна особа,яка чуть не знищила багатоквартирний житловий будинок і різниці немає пенсіонер він чи дитина.А ти йому дефірамби співаєш.Правильно читач пише,,що бувший інженер (тим більше по техніці безпеки)повинен був не допустити вибуху в приміщенні.А щоб був порядок та безпека,то кожен повинен відповідати за свої дії.Якби пожежники,газовики,комунальники оштрафували на декілька тисяч того &amp;quot;інженера&amp;quot;,тоді думав би головою.А сюсюкання та в одне місце заглядання ні до чого хорошого не приводить.Попривикали,що за вас все життя хтось має працювати,а самі палець об палець не вдарите навіть у власній квартирі.Комунізм закінчився вже давно.А ти,,що маєш демагогію розводити в коментарях,то пішов би та допоміг знайомому почистити димохід.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024