За вихідні у Камінь-Каширському та Ковельському районі спіймали шість п'яних водіїв

29 Березня 2021, 17:00
Водій / Фото ілюстративне 1408
Водій / Фото ілюстративне

За минулу вихідні співробітники груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів ГУНП задокументували 15 фактів керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Про це інформує Національна поліція у Волинській області.

Найбільше нетверезих керманичів виявили у Луцькому районі – аж 6 водіїв, 5 – у Ковельському, по 1 у Володимир-Волинському та Камінь-Каширському районах.  Ще двох водіїв у стані алкосп’яніння виявили співробітники управління патрульної поліції у Луцьку та на автодорозі Устилуг-Луцьк-Рівне.

Щодо правопорушників поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Рішення по адмінпротоколах прийматимете суд.

Правоохоронці нагадують, що з 17 березня відповідальність за керування в стані алкогольного сп’яніння посилили. Якщо раніше за водіння напідпитку вперше відповідальність передбачала штраф – 10 200 гривень і позбавлення права керування на рік, то тепер правопорушення тягне за собою штраф – 17 тисяч гривень. Коли особа вчиняє таке правопорушення вдруге – тоді штраф становить 34 тисячі гривень із позбавленням права керування на 3 роки та з можливим оплатним вилученням транспорту. 

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром