У Сошичне дали старт створенню об’єднаної територіальної громади

27 Липня 2017, 18:47
2536

 

Сьогодні, 27 липня, відбулася сесія Сошичненської сільської ради, на якій розглядалося питання створення ОТГ.

Участь у ній взяли голови та секретарі сусідніх сільських рад, а також голова Камінь-Каширської районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

Після тривалого обговорення питання децентралізації на засіданні прийняли рішення про об’єднання лише двох сільських рад – Сошичненської та Карасинської. Адже згоду на приєднання поки що дала тільки Карасинська сільська рада, – про це повідомляє депутат районної ради Світлана Сидорук.

Однак сесію не закрили – депутати продовжать свою роботу 3 серпня. Тож є надія на те, що і інші сусідні сільські ради долучаться до неминучого процесу децентралізації і буде прийняте рішення про приєднання до Сошичненської ОТГ і решти сільських рад – Стобихівської, Качинської, Личинівської, Нуйнівської та Заліської.

– Прийняття позитивного рішення до 15 серпня дасть можливість мати вже з 01 січня 2018 року прямі бюджетні відносини з державним бюджетом та кошти на розвиток громад. Негативне рішення це не дозволить і у 2018 році сільські ради, які не ввійшли в ОТГ, все одно приєднають. Проте час вже буде втрачений як і ресурси та можливості. Втім будемо сподіватися Сошичненська ОТГ матиме рік народження- 2017, – зазначає Світлана Сидорук.

 

Вона брала участь у сесії сільської ради як депутат районної ради від Карасинської громади. І як помічник народного депутата України І.М. Констанкевич серед іншого повідомила про виділення 100 тис. грн. за сприяння Ірини Мирославівни на проведення робіт з вуличного освітлення вул. Ковельської у селі. Сошичне.

 


 

 

Коментарі
27 Липня 2017, 21:52
Щось немає радісних облич попри те, що навіть лелеки звели гнізда. Крім початку в 17 році Сошичненської ОТГ слід ще сказати про кінець Карасинської сільської ради, а це не маловажно, оскільки громадяни сьогодні не розуміють сьогоднішніх реалій. Крім того, що світло буде слід ще розуміти що за це світло треба буде платити і у першу чергу з платежів які мають стягуватися з власного населення. Район однозначно не дасть. Крім того платіж який буде сплачуватися з населення має все-одно розчеплятися на 60% собі інше державі.
28 Липня 2017, 01:00
"будемо самостійні, не потрібно буде просити з протягнутою рукою в районі чи області.": вельми сумніваюся що Кабінет Міністрів буде обслуговувати ОТГ до свого скону оскільки це не функція державного уряду. Так можливо рік чи два поки як реформа почнеться і потім закінчиться але бюджет має бути від низу до верху й не перестрибувати так звані інстанції. Я в це не вірю, про те й особисто допускаю але не можу до кінця повірити що це буде. Про те ще раз, Юлія Тимошенко в биту планувала 12тисяч бюджетів які обслуговувалися б Кабінетом Міністрів. Приблизно ділимо на 4 отримуємо три тисячі. Ви у це вірите, що три тисячі бюджетів усі вони будуть обслуговуватися тільки Кабінетом Міністрів. Я Ні і ще раз Ні тому не слід бути наївним, послідовним гройсманником. Слід реально дивитися на ці речі. Через найпізніше два роки Ви будете самостійно заробляти на свої садки, світло і багато чого інше або будете їздити з простягнутою рукою до Києва і свій партійний білет будете прятати щонайдалі.
30 Липня 2017, 02:09
Шановний пане Юрій Каденчук (Камінь),Ви пишете одну і ту ж статтю по два рази,якщо потрібно напишу дату коли і кому давали відповідь на це саме питання.Так що ми Вас вивели на чисту воду (Ви і є перший ХАМЕЛЕОН в Камені).Позор Вам!!!и
30 Липня 2017, 03:00
"коли і кому давали відповідь на це саме питання": Ви помиляєтеся пане у тому, що я комусь даю відповідь. Я даю тільки свою точку зору на процеси які відбуваються у Нашому житті. Але звичайно якщо Ви в процесі Нашого спілкування подекуди заочного знаходите свої відповіді то Ви певною мірою для себе праві, я даю Вам відповідь.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024