У Нових Червищах та Рудці-Червинській говорили про об'єднання територіальних громад

29 Липня 2017, 10:00
4197

Вчора, 28 липня, голова Райдержадіністрації Валерій дунайчук зустрівся із жителями сіл Нові Червища та Рудка-Червинська.

Темою їх спілкування було, зокрема, майбутнє об'єднання територіальних громад.

Про це повідомляє прес-служба РДА.

Так, людей насамперед цікавило, які перспективи несе для їхніх сіл впровадження в життя територіальної реформи.

Спільно із сільськими головами Валерій Дунайчук роз'яснив представникам громад головні тезиси та можливості, які дає жителям краю утворення ОТГ.

Депутат районної ради Світлана Сидорук висловила свою дуску про цю зустріч на своїй сторінці у Фейсбуці.





 

Фото Світлани Сидорук

 

 

 

Коментарі
29 Липня 2017, 13:46
Для Камінь-Каширська все-таки на мою думку найкращим варіантом буде тоді коли пройде у відповідності з Законом оскільки Ви самі бачите, що якщо в одному місті прибавляється то в іншому відбивається і то наполегливо. Тому якщо орієнтуватися на доцільність та цільність Нашого району то краще не "рипатися" оскільки ще не відомо чи прибавиться до Сошично та місцевість яку задумали але Нові-Червища та інші однозначно можуть сказати до-побачення незалежно від того, що в ту місцевість вкладених багато К-Каширських коштів. Тут у цьому випадку, незнаю чи було але кращий варіант коли місцева інфраструктура має бути належно оприбуткована вже сьогодні К-Каширською районною радою оскільки питання майна це найбільше питання яке в подальшому буде розглядатися й не на користь К-Каширська. Ось в загальному той принцип чому в К-Каширському районі має бути так як має бути забезпечено Законом, а не волюнтаристським рішенням декількома депутатами. Тому питання, чого було втрачений час то ось відповідь це тому, що у процесі добровільності майнові комплекси які до цього часу належали К-Каширську можуть бути втрачені. Ви можете для себе вирішувати ці питання? Ні, і це питання не може прирівнюватися до тих моментів коли мовляв за втрачений час МИ могли б "заробити" більше. Тут питання території, а не кілька сот гривень які завтра чи після завтра Ми самостійно можемо Їх заробити, тому краще не тільки не рипатися але й оперативно присікати ці моменти, оскільки якщо Ми втратимо території То Вам не зарахується. Слід глибше дивитися на ці процеси.
29 Липня 2017, 13:54
Незалежно від того куди, що має віднестися завтра ще довго будемо мати поняття центру і в тому числі таку річ як Камінь-Каширський район, який в результаті реформ ОТГ може втратити частину території з якої вже не будуть централізовуватися податки, розщеплення у районний рівень, обласний, державний і так далі. Тому якщо в результаті цих сьогоднішніх перетурбацій виявиться що частину Ми втратимо то інші можуть пригадати хто Цим займався і в результаті особи які будуть до цього причетні матимуть негативу думку жителів району яка може привести до "банкроства" суспільної думки. Тому якщо взялися за цю справу то слід ЇЇ привести до перемоги, а інакше ганьби не оберетеся. Думаю що слід братися за справу з огляду цілісності Нашого району, а не з того погляду, що завтра буде хтось "правити" в Сошично. Це зовсім інші речі і Ця річ зовсім не припустима з огляду що район втратить територію.
29 Липня 2017, 14:07
Одна із теперішніх сутностей це поняття єдиного центру, території, регіону. У Нашому випадку це Камінь-Каширський район на північ, на схід, на захід та південь. Цей регіон має історичні витоки, економічні та надіюся своє майбутнє яке згодом перетвориться в Повіт. Повіт це вже є більш значущим з яким можна вже щось робити у плані перспективного розвитку регіону, а не розвитку якогось одного ОТГ коли наприклад підфарбували садочок, паркан це зовсім інші реалії, сутності Дня. Один з цих напрямків наприклад культурне ягідництво, регіон в якому можна вже будувати Завод який може переробляти продукцію на весь сезон і так далі. Оскільки дробленість регіонів як тепер не допомагає власне економіці краю,регіону оскільки власне політична паратигма обусловлює й економічні регалії. Потім з цього регіону беруться податки та платежі з яких власне й розвивається територія, а не з тих політичних хабарів які сьогодні Гройсман, завтра інший. Тому втрата сьогодні частини території району, а завтра Повіту оскільки Маневицький район побільшає на п"ять-сім тисяч населення може відкинути район і Цих людей на двадцять років у безвихідь. Отже при чому тут "деморатичні" іграшки коли Ми втрачаємо територію. Слід цілитися не в ОТГ і не в "людей" у ньому, а тим більше Сошичнянського або Нові-Червища в іншому районі, а мати регалії цілісного регіонального комплексу яке Ми називаємо Камінь-Каширськи район, Повіт. Тому не слід тікати від центру але слід його розбудовувати, оскільки центр у нашому випалку Камінь-Кашисрький район має перерости в майбутньому в Повіт який для Нас дасть можливість в майбутньому розбудуватися в регіон, територію яка забезпечить Нас політично вмотивовані рішення будь-хто не прийде до влади у цьому регіоні але Ми будемо більшими та мати зовсім вже інші можливості. Ось чому у принципі не можливо тепер допускати для Нас добровільність в розбудові ОТГ оскільки Ми не можемо дати гарантій що К-Кашисркьий район не розвалиться. Якщо хто візьме на себе політичну волю у тому що Район залишиться у тих самих межах і процес та забезпечить процес добровільнсті будь-ласка флаг у руки, але якщо хтось перетягує ковдру на себе з тим, що мовляв територія ОТГ побільшає то не слід бачити тільки себе у дзеркалі.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024