У селі Брониця встановили куполи та хрести на храм

02 Квітня 2021, 11:14
освячення надкупольних Хрестів і встановлення їх та куполів на храм 6347
освячення надкупольних Хрестів і встановлення їх та куполів на храм

У суботу, 27 березня, у селі Брониця Камінь-Каширського району відбулась знакова подія для прихожан місцевого храму на честь Ікони Божої Матері «Скоропослушниці», освячення надкупольних Хрестів і встановлення їх та куполів на храм.

Про це інформує сайт Православна Волинь.

Цієї події вірні канонічної Української Православної Церкви цього села чекали з нетерпінням і великим трепетом більш ніж 2 роки, тому що на початку 2019 року у них силоміць відібрали той храм у який вони і їхні прадіди ходили багато десятиліть.

Після сумнозвісних подій віруючі не втратили віру і надію на милосердя Боже, а далі продовжували завершувати богослужіння у пристосованій під храм старенькій, сільській хатині. Проте в червні цього року молитовне життя парафії продовжилося уже в тимчасовій Церкві, яку прихожани збудували менш ніж за місяць, і восени минулого року розпочали будівництво нового храму уже в честь ікони Божої Матері «Скоропослушниці».

І саме після цієї події з Божою допомогою прихожани приступили до зведення храму, і за короткий проміжок часу силами і зусиллями парафіян уже повстав храм, на якому і відбулося встановлення куполів і Хрестів.

Варто відзначити любов прихожан до свого храму, адже не дивлячись на зимовий холод і погодні перешкоди чоловіки і жіночки трудитися біля будівництва свого храму. Звичайно ще роботи попереду чимало, але ця визначна подія дає поштовх для наступних трудів, щоб в скорому часі мати велику радість освячення нового прекрасного храму.









 

Коментарі
02 Квітня 2021, 16:28
Хороший храм буде для ПЦУ,все-таки справа часу і вони також будуть під українською церквою,а не моксшансько-кдбською.
02 Квітня 2021, 17:37
Бог такого не допустить
02 Квітня 2021, 21:15
А ти й справді вася.мабуть вже досить розколів.і так все ясно.а ти собі тішся що буде пцу чи можливо ще щось.УПЦ була є і буде!
02 Квітня 2021, 23:51
Якщо Бог допустив утворення ПЦУ, то мабуть для того, щоб нівелювати УПЦ-МП
02 Квітня 2021, 23:59
Час покаже
03 Квітня 2021, 01:03
Дуже гарно не спорю<br/>От хочу сказати про Раків Ліс там тоже нічого побудували. Діло не в переході там село відділялося, то все через одного батюшку Смолярчук (Лільо) там такий є то сама настояща гнида і церковний хапуга який здирав і ше навєрно здирає гроші з людей
03 Квітня 2021, 12:12
То певно Ростік Махмед пише. У якого хата на два поверхи і відпочивати по Єгиптах та Буковеля за московські гроші їздить! Зараз піст Великий, люди до сповіді йдуть , а ти нечупаро брехню на священника зводиш ! Багато що хотілось написати за перехід і не тільки в Раків Лісі , за тих брехунів московських та гастролерів , що на « підтримку « приїздили , фото ще досі для таких зберігаю ,,, але сьогодні не буду про те писати ,втримаюсь, Бог суддя. Лише одне скажу , що поки ви тут московські церкви строєте за гроші московські ( потім вам же їх і віддавати) , то Росія війська стягує ло кордону , навіть зелене розуміє, що Росія ворог і окупант . І тільки для вас» брати у вєрє» , які готові іти війною до України , щоб захисти « гонімих і скрепних і узкоязтчних».
03 Квітня 2021, 14:54
Не знаю чого пропав комент , то напишу ще раз . Другий читач відкрив істину/ справа не в розколі чи канонах, приналежності чи ще щось. Просто виявляється групці людей , в основному хористам, не сподобався батюшка, в вони обіжульки вирішили поьудувати іншу церкву. Тобто просто батюшка не такий виявився..... якось так. <br/>Дай Боже о. Миколі терпіння, ми вас поважаєм і якщо ви читали комент отого нерадивого , не беріть до серця.Є люди , яких просто не можливо вилікувати. Громада Вас шанує , а ті хай собі як хочуть.
03 Квітня 2021, 15:18
Через Смолярчука багато людей втекло з ПЦУ бо там на мою думку нема спокою людям все бизнес<br/>ви ше побачите який настоящий Лільо
03 Квітня 2021, 15:24
Ну ну побачимо скільки ви часу ше з Смолярчуком будете<br/>Побачимо як ви будете втикати від нього в інші храми
03 Квітня 2021, 15:32
О в інших коментах про Зеленського шось написали<br/>Зашебетали порохоботи і прихильники Смолярчука<br/>Не трогайте хоть Зеленського він тут ні до чого про Сіжука ми мовчимо він такий самий хапуга як Лільо
03 Квітня 2021, 15:51
Великий піст , а ви наклепи зводите та брешете як пси невірні, схаменіться . Отця , що майже тридцять років служить людям та Богу, обговорюєте. Знаю о. Миколу давно як чудову людину і священника,і якщо вважаю , що він не правий , то кажу це йому в очі . А ви тут плюєтесь за спиною , безсовісні . Многії літа о. Миколі , а вам нечестивих хай Бог простить.
03 Квітня 2021, 17:05
А хто такий зеленський ???
04 Квітня 2021, 00:17
Приємно почитати, як &amp;quot;віруючі&amp;quot; поливають одне одного нечистотами. Краще бути атеїстом.
04 Квітня 2021, 02:31
Атеїст - це людина , яка вірить що Бога нема, тобто це також віросповідання. Нехай думки окремих людей не відвертають Вас від Бога та Христа. Сповнені віри у Христа люди насправді є і від них іде любов та спокій. Не судіть по цій переписці усіх віруючих людей . Тут їх і не шукайте.
06 Квітня 2021, 02:28
хай би служив у Воєгощі як колись служив <br/>чого в Раков Ліс приперся? може не було проблем якшо він не прийшов 30 років назад у наше село<br/>і ви ше заступаїтесь за Лільо а потім він як хоч вас обосре.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024