Воєгоща: громада споруджує стадіон

31 Липня 2017, 12:54
3505

З понеділка, 31 липня, у Воєгощі, що у Камінь-Каширському районі, почнуть встановлювати огорожу навколо майбутнього спортивно-оздоровчого комплексу, якому дали назву «Наші мрії». Його відкриття планують на 3 вересня, у комплекс увійдуть футбольне, баскетбольне і волейбольне поля, бігові доріжки, майданчик для стрибків у довжину, дитячий ігровий майданчик.

Стадіон у Воєгощі був ще за радянських часів, його утримував місцевий колгосп, але не стало колгоспу, запустили і  стадіон. Воєгощанський сільський голова Наталія Ковальчук каже, що «реанімацію» стадіону роблять за кошти обласного проекту, який виграли, сприяння районної влади і за безпосередньої участі самих селян. Так огорожу зроблять за кошти, зібрані мешканцями, - повідомляє газета «День».

Громада взяла в оренду грейдера, завдяки  якому місцеві дороги у задовільному стані, але на паливо для нього знову ж доводиться «скидатися». Зібрали 45 тисяч гривень. У Воєгощі сама громада (єдина у Камінь-Каширському  районі) утримує пожежну частину, заробітну плату отримують шестеро пожежників. На це люди також здають свої гроші. Як каже Наталія Ковальчук, у громади  сільська рада завжди знаходить розуміння і підтримку.  Але водночас сільрада пише проекти і перемагає у них. Таким чином, вигравши три проекти в одному з фондів, у Воєгощі виклали 100 «квадратів» бруківки біля адміністративного центру села, пофарбували 250 «квадратів» підлоги у будинку культури і пофарбували приміщення дитячого садка. За сприяння народного депутата  отримали кошти на придбання котла  у школу, донині вчителі і учні  тут просто мерзли.Такі реалії, каже голова, що доводиться менше сподіватися напідтримку держави  у таких, на перший погляд, буденних справах, та сподіватися на власні сили та виграні проекти.

А на відкриття комплексу  «Наші мрії» громада запросить відомих земляків: легкоатлета Івана Банзерука, срібного призера командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби на 50 км, учасника і призера чемпіонатів України та міжнародних змагань, переможця Всесвітньої Універсіади, переможця Кубка Європи зі спортивної ходьби, та його тренера Володимира Яловика. І вони колись мріяли про великі спортивні перемоги, які починалися на  звичайному сільському стадіоні.

Коментарі
31 Липня 2017, 23:05
Дуже зібрана громада, тільки шкода що не мають газоводу тому ось за свій ліс їм доводиться боротися на життя.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024