У міській раді відбулась онлайн конференція «Чиста громада – здорова родина»

11 Квітня 2021, 13:20
2510

У вівторок, 6 квітня у міській раді відбулась онлайн конференція «Чиста громада – здорова родина».

Про це інформує сайт Камінь-Каширської Міської громади.

З ініціативи Камінь-Каширського міського голови Віктора Пася за сприяння Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації,  управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру відбулася відеоконференція «Чиста громада – здорова родина».

Найцікавіші доповідачі з різних куточків України ділилися своїми ініціативами і власним досвідом у вирішенні проблем екології.

Розпочали конференцію очільник Камінь-Каширської об’єдної громади Віктор Пась та директорка Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації Тетяна Литвиненко.

У вітальному слові міський голова Віктор Пась зауважив, що прийшовши на посаду вважавв пріорітетними питання економіки, а вже працюючи зрозумів, що екологія і поводження з побутовими відходами  є дуже актуальною проблемою, охоплює як усю громаду загалом, так і кожного жителя, незалежно від його віку: чи це дошкільня, чи це школяр, чи це доросла людина, чи це пенсіонер.

Те як у громаді поводилися зі сміттям не є нормою, тому й виникла потреба у проєкті «Чиста громада – здорова родина», бо сьогодні стоїть питання навчити населеня правильно поводитися з побутовими відходами. Екологічна культура – як засіб виховання займає досить важливу роль у цьому процесі. Екологічні питання мають стояти поряд з економічними, бо питання екологічної безпеки – це питання  здорового навколишнього середовища, бо здорове навколишнє середовище – запорука здорової родини.

Начальниця відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук презентувала проєкт «Чиста громада – здорова родина», метою якого є інформування мешканців про Zero Waste та навчання основних його принципів.

У ході реалізації проєкту планується проведення численних заходів: тренінгів, конференцій, інтерактивних уроків, громадських обговорень, конкурсів та екосвят для різних цільових груп населення.

Про державне управління у сфері поводження з відходами учасники конференції дізналися від начальниці відділу регулювання природокористування, погоджувальної діяльності та моніторингу довкілля управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації Ольги Грицай.

Головний спеціаліст-державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Волинській області Павло Дмитрук розповів про порушення вимог природоохоронного законодавства та відповідальність за такі дії фізичних та юридичних осіб.

Присутнім пощастило послухати голову ГО "Центр громадських та медійних ініціатив" (рух Kharkiv zero waste), засновницю мережі екохабів у Харкові Анну Прокаєву. Вона змалювала реалізацію ієрархії управління відходами та розказала про практику роботи екохабів у Харкові.

Заступник директора Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради Володимир Пшибельський свою доповідь присвятив ролі органів місцевого самоврядування в екопросвітницькій діяльності закладів загальної середньої освіти як складової формування здорової дитини. Спікер також підкреслив те, що Камінь-Каширська громада вже вже співпрацює з Волинським обласним еколого-натуралістичного центру: на базі Раково-Ліського ліцею створений центр екологонатуралістичної освіти.

Всі доповіді були інформативними та креативними. На завершення міський голова підсумував роботу конференції.

Коментарі
11 Квітня 2021, 17:29
Чому не понесли покарання штунди,які зруйнували та і далі руйнують природнє озеро Озюрко???Як вони на землях сільськогосподарського призначення збудували без відповідних документів цілий табір???Де влада в районі,чи вже всіх покупляли???
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024