На церковному подвір’ї Свято-Іллінського храму відбулолося святкове богослужіння

03 Серпня 2017, 15:02
3342

2 серпня Православна Церква вшановує величного святого – пророка Божого Іллю, який є небесним покровителем нашого древнього поліського краю.

Пишуть на сайті Камінь-Каширського балгочиння.

На церковному подвір’ї Свято-Іллінського храму відбулолося святкове богослужіння. Милосердний Господь благословив сприятливу погоду для молитви декільком тисячам православних вірян, які зібралися на святому для них місці, щоби молитовно вшанувати пам’ять свого Небесного Покровителя.

З благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького урочисту Божественну Літургію очолив настоятель митрофорний протопресвітер Стефан Михалюк, якому співслужили запрошені священнослужителі.

Після завершення Літургії відбувся молебень перед іконою пророка Ілії та отець благочинний привітав усіх зі святом.








 

Коментарі
03 Серпня 2017, 18:56
Як і завше згідно з Поліськими традиціями пропускаємо вперед жінок, а потім чоловіки або й зовсім трохи в стороні від жінок. Скоріше всього що це не традиція, а результат природнього відбору перед навалою радянської Чаес у нашій місцевості.
04 Серпня 2017, 14:29
Якщо подати інформацію але без ссилки на джерело інформації то Ви очевидно будете Її залишати, я так зрозумів.
05 Серпня 2017, 02:21
А чому автори цього повідомлення так лукаво і гібридно називають місце події:"На церковному подвір’ї Свято-Іллінського храму відбулолося святкове богослужіння."? Чому не сеазати правду - "на згарищі колишньої Свято-Іллінської церкви..." і далі за текстом. Чому досі ніхтоц з Благочиння не покаявся за втрату цього Храму, нехай не Стефан, аби від цього йому з голови не впала митра, нехай хтось з 20-тки чи з капітули ризикне у цій ситуації і візьме на себе гріх вольної чи невольної втрати Храму, тоді це буде чесно і по християнськи...Пора речі називати своїми іменами, а не лукавити перед Богом і людьми!
05 Серпня 2017, 23:32
тут така справа, що до цього списку слід долучити напевно когось з відділу культури, РДА та так званих "рятувальників" які у свій час не провели достатніх вимог з пожежонебезпеки тому усім невигідно щоб справа набула розголосу. Потім усі кивають на самого "Іллю" який спалив вогнем дерев"яну церкву й усі так чи інакше з цією версією згодилися.
06 Серпня 2017, 18:20
У нас завжди знайдуть крайнього, аби вивести з під удару винуватця. Колись у всьому був винуватий Ілліч, який затіяв Октябрь, тепер ще вище заглядають - винуватий сам Ілля... А от керівник громади, якому в управління була надана пам'ятка архітектури, що охороняється законом, в у вус не дме... Чудны дела твои, Господи!
06 Серпня 2017, 19:31
Ті, що рук не приклали до відновлення Іллінської церкви 27 років тому, знищили її. Навіть. не визнають своєї вини, хоча всі знають хто винуватець. Це в них "чудны дела", а в Господа все по плану)).
06 Серпня 2017, 20:07
Розумію Вас, маю на оці "...а в Господа все по плану))". Часто господні плани, за нашими людськими мірками, потребують великої ціни але нема на це ради бо й плани грандіозні!
08 Серпня 2017, 22:23
а до інших церков хтось із відділу культури зараз долучається?! висновків ніяких. і мір теж ніяких. не виняток що ще не одна церква перероблена згорить. не доведи Боже!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39