На Камінь-Каширщині визначились із заходами до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

16 Квітня 2021, 13:00
фото ілюстративне 2003
фото ілюстративне

У четвер, 15 квітня під керівництвом голови райдержадміністрації Ольги Ващук відбулося засідання організаційного комітету щодо проведення заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Про це інформує пресслужба РДА.

В обговоренні взяли участь перший заступник голови РДА Олександр Михалік, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Віктор Пась, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк та його заступник Віталій Леонець.

«26 квітня – пам’ятна дата не лише для України, а й для всієї міжнародної спільноти. Адже в цей день традиційно вшановують всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – найбільшої техногенної катастрофи. Чорнобиль – це велика трагедія та водночас символ безмежної мужності наших земляків. Відтак, обов’язок кожного – пам’ятати про Героїв-ліквідаторів», – зазначила Ольга Ващук.

Тож під час засідання члени оргкомітету висловились щодо формату заходів. Окрім того, враховані й відповідні пропозиції, котрі надійшли від районного громадського об’єднання «Спілка Чорнобиль».

За попередньою інформацією, 26 квітня біля пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відбудеться церемонія покладання композицій квітів та поминальний молебень за жертвами Чорнобильської катастрофи.

Опісля у стінах центру культури та дозвілля організують мистецький проєкт «Чорнобиль – 35».

Разом з тим, запланована низка просвітницьких акцій у закладах освіти та культури, метою яких є підвищення обізнаності молодого покоління про аварію на Чорнобильській АЕС та вшанування пам’яті людей, які загинули внаслідок цієї катастрофи.

До слова, всі пам’ятні заходи до 35-х роковин Чорнобильської трагедії проходитимуть з дотриманням карантинних вимог.

 

Коментарі
17 Квітня 2021, 01:51
Першим ділом ресторан у Єфімовій заказати...
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024