У Седлищі люди протестують проти вирубки лісу біля села

23 Квітня 2021, 14:04
Селяни протестують проти вирубки лісу 4408
Селяни протестують проти вирубки лісу

Селяни вважають вирубку незаконною і вимагають від лісгоспу припинити її.

У Седлищі триває протистояння мешканців села та лісівників. Як повідомив Район.Любешів один з активістів протесту, місцевий священник Ростислав Хрупчик, вирубка лісів поблизу села, на яких господарює ДП «Любешівагроліс», занепокоїла місцевих мешканців ще раніше. Вони не раз зверталися до керівництва лісгоспу з проханням бодай зменшити її масштаби. Проте, за словами активіста, звернення селян лісівники ігнорують, і коли 14 квітня поблизу села під вирубку відвели чергову ділянку й почали валити ліс, люди вийшли туди й домоглися припинення робіт. Керівництво лісгоспу пообіцяло не відновлювати роботи протягом семи днів, але обіцянки не дотрималось, бо 20 квітня на ділянці знову почали різати. 21 квітня седлищенці вже більшим гуртом вийшли до лісу з вимогою припинити вирубку, те саме сталось і 22 квітня. Прибула  на місце події і поліція.

«Ми вважаємо, що дії лісівників незаконні, адже нині сезон тиші, тож роботи в лісі заборонені. Крім того, робітники, які різали дерева на ділянці, не показали на нашу вимогу посвідчень на право валки лісу. Усе це ми виклали в заяві в поліцію», – зазначає Ростислав Хрупчик.

За його словами, у Седлищі  має  відбутися схід селян, де збиратимуть підписи під вимогою негайного припинення суцільних рубок лісу.

 








 

Читайте також: Судитимуть чоловіка за зрубані біля Седлища сосни

Коментарі
24 Квітня 2021, 23:55
Палет подорожчав ж. Треба бабло. 1200 грн за куб от вирізають все що можна. В їх на паперах завжди все ок, замилюють очі людям. А як в них молоді насадження (посадки) це просто жах, там вуж боїться пролізти, а різати завжди перші, вік завищений, кубатура занижена, ох
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром