Нормативна грошова оцінка земель на Камінь-Каширщині проведена

07 Серпня 2017, 21:35
1979

До Державного земельного кадастру  внесені відомості по 13 сільських радах району. В основному це ті сільські ради, які розширили межі населених пунктів.

Про це на апаратній нараді розповів заступник начальника відділу Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі Володимир Король, повідомляє прес-служба РДА.

Станом на 2 серпня ц.р. нормативно-грошова оцінка проведена по всіх населених пунктах району. Також в цьому році заплановано оновлення НГО по трьох населених пунктах, а саме с. Ольшани, с. Малі Голоби, с. Гута-Боровенська.

Також Володимир Петрович доповів, що у 2018 році планується оновлення нормативно-грошової оцінки по всіх населених пунктах району. Адже, відповідно до чинного законодавства вона відбувається не рідше, як один раз на 5-7 років стосовно земельних ділянок розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх призначення, та тих, що знаходяться за межами населених пунктів земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Щодо земельних ділянок несільськогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів, нормативно-грошова оцінка земельних ділянок проводиться не рідше ніж один раз на 7-10 років

 

Довідково.

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50