Гунчик каже, що не проти створення госпітального округу з центром у Камені-Каширському

08 Серпня 2017, 15:47
1858

Депутати Камінь-Каширської районної ради, медичні працівники та небайдужі громадяни побували на прийомі у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика. Вони звернулися  до нього з питанням створення в області госпітальних округів, зокрема з центром у місті Камінь-Каширський.

Висловити свою позицію та порадитись із керівником найвищої виконавчої гілки влади в області у непростому питанні прийшла народний депутат України від Волині Ірина Констанкевич, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Так, Володимир Петрович нагадав, що Міністерство охорони здоров’я України відхилило подані раніше пропозиції про створення на Волині 8-ми та 5-ти госпітальних округів, серед яких був і Камінь-Каширський, зазначивши, що вони не відповідають вимогам медичної реформи.

Однак, Ірина Мирославівна зауважила, що під час особистої зустрічі із заступником міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком він підтвердив необхідність для Волині четвертого госпітального округу.

– Я була на особистому прийомі у пана Ковтонюка, ми дивились карту, брали статистику – усе разом і він погодився, що дійсно, на півночі Волині потрібно четвертий госпітальний округ, – повідомила присутнім Ірина Констанкевич.

Таку ж позицію висловлює і Володимир Гунчик, адже 4 госпітальні округи – найбільш оптимальний варіант для Волині. У результаті аналізу ситуації присутні прийняли рішення консолідувати зусилля громади, народних депутатів, місцевих рад, облдержадміністрації та повторно звернутись до Міністерства охорони здоров’я України з пропозицією розглянути четвертий госпітальний округ із центром у місті Камінь-Каширський та надати свої рекомендації чи аргументи для відмови.

– Якщо Міністерство охорони здоров’я, виходячи з наших звернень, підтвердить можливість створення четвертого госпітального округа на Волині – я це рішення підтримаю, – резюмував Володимир Петрович.

Позатим, Ірина Констанкевич узяла на себе зобов’язання дійти з народними депутатами спільної виваженої позиції щодо чотирьох госпітальних округів для Волині.

 

Коментарі
08 Серпня 2017, 19:03
"виходячи з наших звернень, підтвердить можливість створення четвертого госпітального округа на Волині – я це рішення підтримаю", – резюмував Володимир Гунчик.": трохи не вірний висновок адже по Закону тільки підпис, звернення голови ОДА дають підстави про утвердження Госпітального округу тому в кінці-кінців нічого ще підтримувати потім якесь там рішення МОЗ-у, коли МОЗ вже може утверджувати госпітальний округ після звернення очільника ОДА. Тому надіємось на свідомий вибір голови Волинської ОДА.
08 Серпня 2017, 20:11
та треба щоб ті міністри знали карту країни і без Ірини Станіславівни!!! і статистику теж, якщо займаються такою серйозною справою. А то справляють враження, що вони там просто бавляться в цифри - 5-4-8... встаньте з того крісла, проїдьтеся країною і будете бачити самі. і не треба буде когось переконувати.
08 Серпня 2017, 21:25
Ірина Мирославівна!
09 Серпня 2017, 10:44
"я це рішення підтримаю, – резюмував Володимир Петрович.", але після того як дядько Гройсман дасть добро ,інакше йому дадуть по черепку за самоуправство - отака в нас демократична Україна!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024