У 35 річницю Чорнобильської трагедії у Камені-Каширському подякували ліквідаторам аварії

26 Квітня 2021, 21:40
У 35-річницю Чорнобильської трагедії у Камені-Каширському подякували ліквідаторам аварії 2831
У 35-річницю Чорнобильської трагедії у Камені-Каширському подякували ліквідаторам аварії

2021 року минає 35 років з часу Чорнобильської трагедії.

Про це інформують на сайті Камінь-Каширської громади.

Мирної весняної ночі, 26 квітня 1986 року, відбулася аварія на реакторі четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка стала найбільшою техногенною катастрофою сучасності. Страшна трагедія призвела до негативних наслідків і непоправних втрат.

Пам’ять про таких героїчних людей, які не шкодуючи власного життя і здоров’я кинулись боротися з лихом, зібрала сьогодні небайдужих біля меморіалу учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Настоятель храму святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я отець Сергій Михалюк відслужив поминальний молебень, а присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

 





 

 У центрі культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради відбувся мистецький проєкт «ЧОРНОБИЛЬ – 35». Розпочали з вшанування хвилиною мовчання пам’яті тих, чиє життя обірвала Чорнобильська трагедія.

Слова вдячності ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС лунали від міського голови Віктора Пася, голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Ольги Ващук, голови районної ради Віктора Суса та ведучих заходу. Представники влади вручили ліквідаторам грамоти, подяки та подарунки. З міського бюджету на організацію «Спілка Чорнобиль» виділили 10 тисяч гривень.

Солісти центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради приготували тематичні вокальні номери.

Сумлінна праця, активна діяльність, спрямована на вирішення проблем громадян внаслідок Чорнобильської катастрофи членів Камінь-Каширської «Спілка Чорнобиль» не залишилася поза увагою області і добровільну організацію (голова – Лідія Бажинова) відзначили грамотою Волинської обласної державної адміністрації.

Міський голова Віктор Пась у своєму виступі підкреслив, що сьогодні наше головне завдання – це пам’ять, не забувати про ті страшні події 26 квітня 1986 року і той подвиг, який зробили ліквідатори, щоб ми і наші діти мали «сьогодні».

За мужність, самопожертву, героїзм у подоланні техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС, особистий подвиг заради безпеки нинішнього і майбутніх поколінь міський голова Віктор Пась нагородив подяками  Гембіка Юрія СтепановичаДолжка Євгенія МиколайовичаІванущика Володимира ДмитровичаКухтея Сергія ВасильовичаЛесика Івана Ілліча.

Також від організації «Спілка Чорнобиль» вручили подяку голові Камінь-Каширської міської ради Пасю Віктору Івановичу за активну громадську позицію і гуманне відношення до людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та отцю Сергію Михалюку – настоятелю храму святих апостолів Петра і Павла села Підцир’я.











 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром