10 серпня: події, дати, іменини

10 Серпня 2017, 08:00
1509

Сьогодні – День невідомого святого.

10 серпня іменини святкують: Антоніна, Ірина, Павло, Прохор і Юхим, а також Акакій, Юліан, Неканор, Питирим, Пармен, Тимон.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Цей день в історії:

2012 — набув чинності Закон про мови Колесніченка-Ківалова, що значною частиною українського суспільства розцінюється як антиукраїнський.

2016 — ФСБ Росії заявила про затримання «групи громадян України», які нібито готували теракти в окупованому Криму, об'єктами яких були критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова, а також про загибель одного співробітника ФСБ під час перестрілки[1]. Володимир Путін заявив, що Україна переходить до терору[2]. Петро Порошенко відкинув усі звинувачення, заявивши, що «ці фантазії — лише привід для чергових військових погроз на адресу України»[3]. Наступного для, 11 серпня, Рада Безпеки ООН (за винятком Росії) підтримала Україну. Президент США Обама не прийняв російської версії подій і запропонував Путіну ліпше сконцентруватися на виконанні Росією мінських угод.

31 липня народилися:

1737 — Лосенко Антон Павлович, український живописець, педагог і культурний діяч, був одним із засновників так званої «історичної школи» в академічному малярстві Російської імперії.

1937 — Андрій Біба, український футболіст («Динамо» Київ), триразовий чемпіон СРСР.

1941 — Роман Лубківський, український письменник, державний і громадський діяч, дипломат (†2015).

1942 — Вадим Соснихін, український футболіст («Динамо» Київ), чотириразовий чемпіон СРСР (†2003).

За матеріалами Вікіпедії та Українського календаря.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024