Водій який їздив п'яним у Камені-Каширському – заплатить понад 10 тисяч штрафу

07 Травня 2021, 10:33
фото ілюстративне 2151
фото ілюстративне

У суді в Камені-Каширському розглянули справу, щодо чоловіка на якого складено протокол про адміністративні правопорушення та позбавили водійських прав.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень від 28 квітня.

Підсудний, 28 лютого 2021 року о 09 год. 14 хв. у місті Камені-Каширському по вулиці Ковельська керував транспортним засобом марки «Volkswagen», моделі «Transporter», н.з. НОМЕР_1 у стані алкогольного сп`яніння, чим порушив вимоги п. 2.9 «а» Правил дорожнього руху, тобто вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 130 КпАП України.

У судовому засіданні підсудний вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав і пояснив, що в той день, коли його зупини працівники поліції спиртні напої не вживав, а вживав за дві доби до цього і після проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння на місці зупинки погодився з результатом, однак просив поліцейських відвести його у лікарню, чого вони не робили, а свідки на місці події були близько 5 хвилин.

Незважаючи на невизнання підсудним вини у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення, його винуватість підтверджується дослідженими у судовому засіданні доказами.

Згідно з долученими до протоколу про адміністративне правопорушення та дослідженими у судовому засіданні відеозаписами з місця події, підсудний, керуючи транспортним засобом, був зупинений працівниками поліції, і на пропозицію поліцейського огляд останнього на стан алкогольного сп`яніння був проведений на місці зупинки транспортного засобу із застосування спеціального приладу «Драгер», у присутності двох свідків, результат тестування - 0,60 проміле, заперечень щодо незгоди з результатом тесту підсудний не висловлював.

Суд визнав його винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оштрафував на 10,2 тисячі гривень та позбавив права керування транспортними засобами на один рік.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром