Виміряли гамма-фон у Камені-Каширському

13 Серпня 2017, 09:03
1797

Дозиметричний контроль за навколишнім середовищем є найважливішою умовою дотримання радіаційного захисту населення.

Про це повідомляють на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів та відокремлених структурних підрозділів ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» щоденно проводяться вимірювання потужності експозиційної дози на контрольних майданчиках населених пунктів.

За результатами проведених вимірювань середні показники потужності експозиційної дози в липні становили:

м. Луцьк — 13 мкР/год

м. Горохів — 12 мкР/год

м. Камінь-Каширський — 12 мкР/год

м. Ківерці — 12 мкР/год

м. Ковель — 12 мкР/год

смт. Любешів — 12 мкР/год

смт. Маневичі — 12 мкР/год

м. Нововолинськ — 13 мкР/год

Таким чином, середньомісячні показники потужності експозиційної дози в області не перевищували природного фону по Україні.

 

 

Коментарі
13 Серпня 2017, 14:44
Відсутня усіляка логіка у тому що:" середньомісячні показники потужності експозиційної дози в області не перевищували природного фону по Україні.". В першу чергу чому це раптом такий показник як експозиційна доза береться за середньозважену по області. Мені особисто та іншим які наприклад проживають в К-Каширську, Любешові та Маневичах яка користь з того що в інших районах ЇЇ менше або й більше. Я що маю радіти за всю область з ЇЇ середніх показників. Це просто нонсенс. Крім того, які це ще за контрольні майданчики які дають цю дозу у тих місцях меншу за фоновий. Також вибачте на слові кращого не придумали, хіба ці майданчики розташовані десь у карстових печерах який в К-Каширську "навалом". За якими критеріями ці майданчики вибирали? Врешті- решт десь можна побачити заражені поля на К-Каширщині і чому Вони до цього часу не зроблені та не оброблюються належним чином. Гатити читачів такою інформацією про якісь середні показники по області коли у мене під боком пляма то вибачте, слід кореспондентам або іншим особами які поширюють цю інформацію троха розуміти статистику не усілякі дані можна об"єднати для розрахунку середніх величин. То це те саме як середня заробітна плата для 49 громадян та одного міністра.
13 Серпня 2017, 16:50
Ви унікальна людина. Судите про все і про всіх, не прочитавши за життя жодної книжки.
13 Серпня 2017, 17:11
"не прочитавши за життя жодної книжки.": очевидно, що Ви самі є унікальною людиною коли Ваше судження орієнтоване про Тих як Ви говорите тут, які не прочитали ні одніє книжки, абсурд )))))). Маю такий вік коли саме у той час й читали ті самі книжки як Ви говорите.
13 Серпня 2017, 20:56
Пане Камінь тут важливо, яким приладом виконані вимірювання. Наприклад, армійський ДП-5Б (має під кришкою контрольне джерело радіоактивного випромінювання) показує трохи більше, чим тут оголошено і побутові дозиметри "Бела" також більше показують. Зрозуміло, що покладатися на армійські і побутові прилади не можна, а ще дуже важлива методика дослідження, бо навіть високоточний прилад при неправильній методиці нічого путнього не дасть.
14 Серпня 2017, 00:56
Прибор з Євросоюзу.
16 Серпня 2017, 01:44
Є всі підстави для зняття зони! Тепер ніяких вам путівок і додаткових відпусток, починайте жити як всі в Україні!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39