У Камінь-Каширську запрацювало оновлене приймальне відділення

18 Травня 2021, 16:00
2786

Завершено реконструкцію частини приміщень Камінь-Каширської центральної районної лікарні під приймальне відділення у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це інформує пресслужба РДА.

Відтепер оновлене приймальне відділення готове приймати пацієнтів. Аби оглянути якість проведених робіт та привітати медперсонал, до  закладу завітала заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Нагадаємо, що комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської районної ради – одне з 7 закладів охорони здоров’я області, де в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» здійснювалася реконструкція приймального відділення.

Відтак, для облаштування нового сучасного приймального відділення було виділено частину приміщень будівлі старого корпусу стаціонару (В-2). Загальна кошторисна вартість проєкту становить майже 7 млн гривень.

Фінансування робіт відбулося за кошти субвенції з державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів. Залучені були і власні кошти медичного закладу. «Левову» частку склали кошти держбюджету – майже 6,4 млн гривень.

Слід зазначити, що ремонтні роботи розпочалися у листопаді минулого року, а вже сьогодні місцеві жителі мають змогу отримати екстрену кваліфіковану медичну допомогу у модернізованому приміщенні, позаяк завершені усі ремонтні роботи та отримані необхідні дозвільні документи.

Як і інші приймальні відділення, що реконструюються в рамках вищезгаданої програми,  Камінь-Каширське має три входи: в’їзд для машин швидкої медичної допомоги, вхід для планових хворих та вхід в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби.

Фасад відділення оформлений у кольоровій гамі згідно бренд буку МОЗу та має типову вивіску «Відділення екстреної медичної допомоги».

Також усі оновлені приймальні відділення мають бути оснащені сучасним діагностичним обладнанням задля надання першої медичної допомоги та проведення успішних реанімаційних заходів. Наразі для Камінь-Каширського приймального  відділення вже придбаний новий апарат УЗД вартістю за 1,8 млн грн.

Тут облаштовані рецепція, кабінети рентген-діагностики, лабораторія, оглядова, гінекологічний кабінет та кабінет для інфекційних хворих. Також, що не менш важливо в умовах сьогодення, у відділенні екстреної медичної допомоги облаштовані палати з кисневими точками. До слова, загалом у КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» є  38 кисневих точок, аби надавати ефективну допомогу хворим на COVID-19. Окрім того, на початку пандемії, за кошти, виділені на боротьбу з коронавірусом, для медичного закладу придбали новий рентгенапарат.

З відкриттям сучасного європейського приймального відділення  медперсонал лікарні та жителів Камінь-Каширщини привітала Людмила Тимощук.

«Сьогодні ми бачимо ще один приклад успішного реформування системи охорони здоров’я, яка відбувається по всій країні», – зазначила  заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук. – Це – спільний результат відповідальної роботи держави, місцевої громади та керівництва медзакладу».

У свою чергу, голова райдержадміністрації Ольга Ващук висловила слова вдячності Президенту України Володимиру Зеленському за успішну реалізацію на території району програми «Велике будівництво».






 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024