В Україні запрацює проєкт на підтримку розвитку громад

19 Травня 2021, 13:00
Проєкт «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) 719
Проєкт «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)

В Україні розпочинають реалізацію масштабного проєкту «ГОВЕРЛА» за підтримки міжнародних партнерів, яка буде зосереджена на впровадженні та сприянні інституалізації ефективної системи децентралізованого самоврядування в Україні.

Про це зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час онлайн-зустрічі з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та компанії DAI, пишуть на Урядовому порталі.

«Реформа децентралізації є фундаментальною для розвитку державності. Наступний конкретний крок для її завершення – це прийняття змін до Конституції України. Над цим наразі активно працюємо. Це питання – на порядку денному і Президента України, і керівництва Верховної Ради України», – відзначив міністр Олексій Чернишов.

За словами заступника міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди, напрацьовані зміни до Конституції України відповідають принципам Європейської хартії. Текст змін незабаром оприлюднять.

«Наразі важливо – консолідувати зусилля всіх парламентських фракцій та депутатських груп для того, щоб ці зміни були прийняті. Адже без змін до Конституції не можливо завершити децентралізацію. Нам необхідно забезпечити баланс інтересів між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. В цій частині ми також розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів», – наголосив В’ячеслав Негода.

Як зазначив керівник проєкту «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам, основна задача програми – підтримка державної політики та пріоритетів Уряду України. У рамках проєкту надаватиметься, зокрема, технічна допомога територіальним громадам, навчання для адміністраторів та керівників громад тощо.

«Сподіваюсь, що такою підтримкою буде охоплена вся Україна», – зауважив Габріель Абрагам.

Проєкт «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024