Жителям Камінь-Каширщини нагадують про нове в оздоровленні громадян

26 Серпня 2017, 11:28
2419

Триває сезон оздоровлення. А тому управління соціального захисту населення нагадує про новації у законодавстві.

Так, з 1 січня 2017 року вступив в дію новий «Порядок надання допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Відповідно до нього тепер громадяни, віднесені до першої категорії та діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з аварією на ЧАЕС, мають право вільного вибору закладу відповідного профілю, а також за бажанням здійснення доплати за надання додаткових послуг за рахунок власних коштів у разі недостатності суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі.

Відповідно до Порядку громадяни, віднесені до категорії І та батьки дітей-інвалідів, інвалідність, яких пов»язана із аварією на ЧАЕС для включення їх до обліку осіб на отримання санаторно-курортного оздоровлення на слідуючий (2018) рік повинні до 15 жовтня поточного року звернутися до управління соціального захисту та подати заяву, довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о, копії особистих документів (паспорт, посвідчення).

Новим також у Порядку є те, що з 1 січня.2018 року за бажанням громадянина, віднесеного до категорії 1, одного із батьків дитини з інвалідністю або особи, яка їх замінює, у разі відмови від отримання санаторно-курортного лікування або відпочинку виплачується грошова компенсація у розмірі середньої вартості путівки в Україні, що встановлюється Кабінетом Міністрів України щороку. 

Для отримання компенсації у 2018 році потрібно подати до 15.10.2017р. аналогічні як і для отримання санаторно-курортного оздоровлення документи (заява іншого зразка).

За довідками можна звертатись до відділу у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС – каб.101 райдержадміністрації або за телефоном 22056.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024