Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав село Осівці

28 Серпня 2017, 10:17
7423 Джерело: http://volyn.church.ua

Вчора, 27 серпня, в рамках архіпастирського візиту до Камінь-Каширського благочиння, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав село Осівці, де звершив Божественну літургію у місцевому храмі на честь святої великомучениці Параскеви.

Про це повідомляють на сайті Волинської єпархії УПЦ.

Владиці співслужили: архімандрит Афанасій (Герман), благочинний округи протоієрей Стефан Михалюк, настоятель храму протоієрей Сергій Приходько, клірик парафії протоієрей Стефан Кисель, проректор з наукової роботи Волинської духовної семінарії ієромонах Феофан (Кирилюк) та працівник єпархіальної канцелярії ієромонах Кирил (Видрич).

В часі Богослужіння керуючий єпархією відзначив окремих священиків церковними нагородами. Клірика храму на честь великомучениці Параскеви протоієрея Стефана Киселя, з нагоди його 70-ліття, було нагороджено другим наперсним хрестом з прикрасами. Ієромонах Феофан (Кирилюк) був нагороджений правом носіння золотого наперсного хреста.

Наприкінці Літургії єпископ Нафанаїл звершив молебень перед початком навчального року для маленьких осівчан, яких чимало зібралось у храмі цього дня. Владика побажав маленьким парафіянам мудрості і натхнення в новому навчальному році, благословивши та окропивши їх освяченою водою.

 












 

 

Коментарі
28 Серпня 2017, 13:28
Дуже добре, багато дітей які можливо слухають дорослі промови про насущне. Одне фото як завжди не надихає як завжди чоловіків мало або стоять позаду жінок - це Вже система. Про те розумію, що Осівчани надзвичайно будівничий народ і сьогодні вони святкують свій празник десь у інших місцях де дають прихисток добрі люди. Але сьогодні знаю й тих які працюють на будівництві місцевої школи і з декотрими довелося навіть попрацювати на новобудовах Тверської області.
28 Серпня 2017, 16:57
Цікаво, а коли за графіком у район, можливо, і у Осівці, прибуде хресна хода з Почаєва з іконою російського імператора Миколи ІІ. Адже така хода нещодавно, за повідомленням 26.08.'17 р. видання PolitekA, відбулася 200 кілометровим відрізком Тернопільскої області до Кам'янця-Подільського на Хмельниччині. <br/>Нагадаю, що, зі слів новоявленної &quot;прокурорши&quot; анексованого Криму Наталії Поклонської, на кримській землі замироточив бюст цього самодержавця. Ну і, принагідно, варто не забувати, що саме за вказівкою цього царя була розстріляна мирна хресна хода православних на чолі з попом Гапоном у 1905 році, а в історію вона увійшла під назвою &quot;Кривава неділя&quot;. У цей день була розстріляна 2,5-тисячна мирна демонстрація людей, що йшли до імператорських палат з наміром вручити петицію з проханням поліпшити умови їхнього життя. Тоді за різними оцінками загинуло кілька сотень людей. Навіть офіційна влада цього &quot;святого&quot; царя визнала 100 осіб убитими і 300 пораненими, що за російськими мірками варто перемножити щонайменше на 3. <br/>Мабуть, негоже у свято Успіння Пресвятої Богородиці згадувати про недобрі часи, але ми живемо в умовах війни з сусідньою державою, у столиці котрої мають осідок найвищі керівники керованої ними у нас церкви...
28 Серпня 2017, 21:34
а церква з кругляка асоціативна
29 Серпня 2017, 00:57
Ага,в такому ж стилі була &quot;модернізована&quot; ДРОЗДОМ-михайлюком у 2012 році Іллінська церква в Камені...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024