У Камені-Каширському планують створити кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства

31 Травня 2021, 08:00
1772

У Камені планують створити кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства. Тобто місце, де жертви сімейної тиранії матимуть можливість побути деякий час на віддалі від кривдника.

Про це інформує сайт газети Полісся.

Проте реалізувати намір вдасться лише в тому випадку, якщо громада оперативно підготує необхідний пакет документів і подасть у Міністерство соціальної політики для отримання субвенції

А часу для цього обмаль – лише до 10 червня.

Відтак депутати Камінь-Каширської міськради вже почали діяти: зробили перший крок та створили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. 

Центр діятиме як структурний підрозділ комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради».

«Центр створюється для надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам, у тому числі у випадках, коли такі особи звернулися разом із дитиною, та для отримання ними можливості короткострокового або цілодобового перебування (не більше 20 днів) у спеціально обладнаній кімнаті», — звернув увагу міський голова Віктор Пась.

Зауважимо, що паралельно проводиться виготовлення проєктно-кошторисної документації на переобладнання приміщення для притулку. Попередньо вартість робіт оцінюють у 300-400 тисяч гривень. 

Як інформував на сесії міськради керівник центру надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради Віктор Мисік, це буде приміщення площею близько 50 метрів квадратних (як однокімнатна квартира) з усіма зручностями.

«Створення антикризової кімнати є досить актуальним для нашої громади. Адже у Камінь-Каширському райвідділі поліції відсутній ізолятор тимчасового тримання правопорушників. Домашніх кривдників правоохоронцям доводиться відправляти до Луцька чи Ковеля. При чому закривають їх на деякий час лише за третім разом вчинення домашнього насильства», — зазначив Віктор Мисік.

Таким чином притулок, де можна заховатися від жорстокого поводження сімейних тиранів, може бути рятівним для жертв.

Крім того, готуючи документи на отримання державної допомоги у створенні кризової кімнати, громада розраховує і на отримання автомобіля для здійснення виїздів мобільною бригадою, яка вже створена при центрі надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром