У Камені-Каширському успішно стартувало ЗНО з математики

01 Червня 2021, 14:00
учні 1802
учні

У Камені-Каширському зовнішнє незалежне оцінювання з математики успішно стартувало.

Про це інформує Камінь-Каширська міська громада.

У державній підсумковій атестації та ЗНО з математики на пунктах тестування, що працювали на базі закладів освіти Камінь-Каширської міської ради  28.05.2021 року, взяли участь 388 учнів, які цього року здобувають повну середню освіту, що становить 48% від загальної кількості зареєстрованих.  

За станом зоров,я всі учасники були допущені  до процедури проведення ЗНО. Один учасник був звільнений через недотримання вимог процедури проведення ЗНО (мав при собі мобільний телефон).

Найбільша кількість відсутніх учасників була на пункті тестування Камінь-Каширський ліцей №2  з предмету «математика рівня стандарту».

Цього року тест ЗНО з математики поділений на два рівні – стандарт і профільний.

Випускники, які здобувають повну загальну середню освіту і не планують вступати до закладів вищої освіти, мали можливість узяти участь у тестуванні за бажанням і скласти тест із математики рівня стандарту.

Результати тестування, за бажанням випускника, могли бути враховані як результати державної підсумкової атестації за шкільний курс з математики.

Учасники, які не виявили бажання проходити підсумкову атестацію з математики, отримають свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти із записом «звільнений(а)» від ДПА.

Як відомо, навесні цього року парламентом ухвалений закон, метою якого є зниження ризиків розповсюдження коронавірусної хвороби через скупчення учасників ЗНО у пунктах тестування. Згідно з нормами закону випускники в цьому році звільнені від проходження обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з математики відбудеться не пізніше 22 червня 2021 року.

Після цього заклади освіти отримають результати державної підсумкової атестації випускників, які цього року виявили бажання зарахувати результати ЗНО як ДПА з математики.

При оголошенні результатів ЗНО з математики будуть оприлюднені таблиці переведення тестових балів за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці за шкалою від 1 до 12 балів. 

2020 – 2021 навчальний рік був проголошений Роком математичної освіти в Україні, основною метою проведення якого повинно було стати надання особливої уваги до проблем математичної освіти.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39