Міський голова Камінь-Каширська став учасником конгресу місцевих та регіональних влад

05 Червня 2021, 16:00
Віктор Пась 1857
Віктор Пась

У Хмельницькому відбулось перше засідання палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Збори проходили в незавершеному палаці спорту. 

Про це повідомляє сайт громади.

«Це місце є символом двох важливих речей. Що ми почали будувати обєкти, про які раніше в багатьох регіонах не могла йти мова. Друге – що ми з вами тільки на половині шляху і не маємо прав зупинятися», — зазначив Президент.

На захід прибули близько 150 учасників, понад 100 приєдналася через відео звязок  – це очільники громад, районів та державних адміністрацій. Серед присутніх і наш міський голова Віктор Пась. Делегатами від Волині також стали мери: Луцька Ігор Поліщук та Володимир-Волинська Ігор Пальонка, очільниця Камінь-Каширської РДА Ольга Ващук та голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус.

Головуючим на засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України обрали  заступника керівник Офісу Президента України Кирила Тимошенка.

Очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак підкреслив, що «Конгрес – це потужний інструмент вирішення ключових проблем у діяльності  місцевого самоврядування, він об’єднує всіх небайдужих в країні з усіх ланок вертикалі місцевого самоврядування, законодавчої і виконавчої влади» та висловив надію, що «Конгрес стане найбільшою площадкою в країні, у найкоротший час до вирішення нагальних проблем життєдіяльності всіх територій діяльності органів місцевого самоврядування, спілок та асоціацій».

Головою Палати місцевих влад обрали міського голову міста Львова Андрія Садового (терміном на 6 місяців), заступниками: Сергія Сухомлина – мера Житомира та Бориса Філатова – мера Дніпра. До складу президії Конгресу включили виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана.

У рамках засідання конгресу обговорювали питання передачі професійно-технічних училищ у комунальну власність, підготовку до опалювального сезону та забезпечення енергоефективності, реформування системи архітектурно-будівельного контролю.

Наступного тижня в межах конгресу відбудеться засідання палати регіонів.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024