Хочуть продовжити розкопки на місці бази УПА у Камінь-Каширському районі

05 Вересня 2017, 09:30
3058

Продовжити пошуково-дослідницькі роботи в урочищі Зарічки, що у Камінь-Каширському районі, просять депутатів облради громадські активісти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 4 вересня, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

До облради звернулися члени громадської ради при ОДА Ростислав Кухтей (Волинське обласне добровільне товариство «Спілка Чорнобиль»), Ігор Пасюк (Волинська обласна пошуково-дослідницька правозахисна історико-просвітницька громадська організація «Сумління») та голова Братства вояків УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Богдан Вівчарик щодо необхідності продовження пошуково-дослідницьких робіт в урочищі «Зарічки» Камінь-Каширського району (Хотешівська сільська рада).

Керівництво облради просять порушити питання щодо продовження робіт, які розпочалися у липні 2016 року, а також щодо встановлення пам’ятного знаку на місці дислокації бази ОУН-УПА «Північ», яка знаходилася у період із 1943 по 1944 рік на території цього урочища. На думку авторів звернення, встановлення такого пам’ятного знаку повинно стати одним з головних заходів у рамах року вшанування ОУН-УПА, проголошеного облрадою.

Як повідомила начальник управління з питань внутрішньої політики ОДА Ольга Чубара, на засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій у травні не з’являлися ініціатори звернення, тож їх вирішили долучити до розгляду питання згодом. До того ж, з її слів, державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій спільно з Українським інститутом національної пам’яті звернулися до ОДА та Міністерства культури з проханням щодо позбавлення ліцензії на проведення подальших розкопок ДП «Волинські старожитності», яке здійснювало дослідження раніше. Отже, посадовець пропонувала зняти питання з розгляду та відправити на доопрацювання.

На місці розкопок раніше виявляли гільзи від патронів, ложки тощо. Як аргумент щодо відкладення подальших досліджень на майбутнє під час засідання комісії наводили факти появи африканської чуми серед тварин у цьому регіоні. Тому недоцільно здійснювати розкопки у лісі, де, можливо, є тварини, померлі від цієї хвороби. Роботи, мовляв, можна продовжувати після завершення карантину - не раніше зими.

Отже, члени комісії вирішили повернутися до розгляду питання пізніше.

Коментарі
05 Вересня 2017, 12:53
а так бурно все починалося.... фінансування, рівень обласної ради. ..
05 Вересня 2017, 14:06
Бабло кінчилося то слід вже просити ще.
05 Вересня 2017, 15:51
Щоб закопати комунізм, треба розкопати УПА. Допоки Гунчик і йому подібні цього не зрозуміють – всі розмови з приводу декомунізації, як методу формування людини європейської є банальним коливанням повітря.
05 Вересня 2017, 16:56
"методу формування людини європейської": раніше формували комуністичну людину тепер виявляється європейську. Шановний Ви самі від комуни далеко не відійшли коли намагаєтеся знов когось формувати. Дайте людям спокій із тим формуванням. Дайте людям роботу та соціальні гарантії і вони самі себе будуть формувати як їм заманеться.
05 Вересня 2017, 17:13
Все правильно. Потрібно максимально сприяти формуванню європейського типу людини в Україні. людина європейська – це особа, яка готова взяти всю відповідальність за своє життя на себе. Ви та багато інших є якраз продуктом «комуністичним» - соціальна інфантильність. За даними опитування лише 20% українських громадян є людьми самостійними. Тобто такими які не скиглять – дайте мені роботу, низькі ціни, квартиру. Людина цивілізована шукає роботу сама. Вчиться. Здобуває нормальну професію. Відкриває свій бізнес. Будує собі будинок за власним проектом. У влади не просить, а вимагає – не заважати, прибрати корупціонерів, тупих чиновників, встановлення розміру зарплатні відповідно кваліфікації.
05 Вересня 2017, 18:19
"яка готова взяти всю відповідальність за своє життя на себе": якщо людина бере відповідальність на себе то вже для чого тут держава? Де Ви бачили на Зоході державу яка не піклувалася б за своїх громадян? Польща і та останніми часами переважно жителів сільської місцевості надає приференсії у вигляді різного толку покращень у сфері виробництво с/х продукції. Вони найменше наприклад платять податки але пенсія у Них не менше як у жителів міст. Але тут справа не у тому скільки дають громадянину але скільки дає громадянин у державу яка у свою чергу відплачує Їй пенсійним забезпеченням, медичним обслуговуванням та іншими "пільгами" про яких Ми говоримо як таких. Якщо справа зайшла про "європейсську людину" то чому наприклад у районі відсутній вибачте вже ВАм надоїв, інспектор праці хіба у Нас вже "європейськ" відношення роботодавців до працівників? Ось тому й слід мати державу яка подекуди інколи "коректує" різного толку занадто "європейців" яким дорожча демократія без обов"язків.
05 Вересня 2017, 18:52
Ви не зрозуміли прочитаного. А якби зрозуміли, то не стали б пояснювати очевидні речі. Кожна людина повинна творити власне життя самостійно, не наступаючи на життя інших людей. Держава повинна лише допомогти отримати освіту, нагодувати та вдягнути сироту, каліку та немічного через вік, захистити народ від зовнішніх ворогів та внутрішніх порушників законів. Комунізм перетворив людей на духовних калік, яким вигідно боятись і ненавидіти державу, тобто державну владу, і разом з такими, як Тимошенко, Ляшко змушувати державу давати людині те, що вона повинна зробити сама.
05 Вересня 2017, 23:01
Згідний з Вами крім хіба що останнього про Ляшка та Тимошенко. Приміром якщо Їх прибрати то вже буде українізм, тому то суспільство йде своєю чергою яка у свій час або їх викине з черги або продвине їх до першого місця.
06 Вересня 2017, 02:09
Знову Р. Кухтей? Отож невипадково він криївку був на Силікатному в 80-х забацав, де чайок попивав, але заздрісні бульдозеристи виїхали на неї та, покрутившись там ДТ-75, завалили.
06 Вересня 2017, 02:56
А коли ми перестанемо до когось тулитисьі самі почнемо будувати та дбати про наше майбутнє?!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024