Про ліс дбають, податки сплачують, підростаюче покоління виховують: як працюють камінь-каширські лісівники

05 Вересня 2017, 22:50
2081

Розуміючи те, що найбільший ворог лісу – вогонь,камінь-каширські лісівники  особливу увагу приділяють охороні і захисту масивів від пожеж.

Про це розповідає директор державного підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство» В’ячеслав Кузьмич, – пишуть на сайті Волинського ОУЛМГ.

«Крім основних заходів, створення зон рекреації та протипожежної техніки, наше підприємство одним із перших подбало про сучасні системи відеоспостереження – протягом 2016-2017 років у Добренському та Велико-Обзирському лісництвах встановлено сучасну систему відеонагляду за лісовими масивами. Чіткість зображення ідеальна навіть уночі», – розповідає В’ячеслав Петрович.

Для забезпечення культурного і безпечного відпочинку людей у лісі камінь-каширські лісівники провели повний благоустрій рекреаційних ділянок (на суму 218,3 тис. грн).
«Усі, хто відпочиває тут, думаю, відчувають реальну турботу про них із боку лісівників», – зазначає В’ячеслав Кузьмич.
Підприємство вже традиційно займає лідерські позиції по сплаті податків у районі. Лише за 6 місяців року, що минає, лісгоспом було сплачено коштів на загальну суму 3 млн 615 тис. грн та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 1 млн 745 тис. грн.
Заробити такі кошти у лісовій галузі можна лише шляхом ведення господарювання раціонально. Це означає, що деревина ділиться на сортименти особливо ретельно. Тим більше зараз, коли сосна стрімко, швидко і масово гине через дію шкідників. А саме ця деревина є переважаючою на території району.
Та підприємству вдається не лише вчасно сплачувати податки, а й підвищувати заробітну плату працівникам. У лісгоспі працює 177 людей. Вони вклали у вище озвучені цифри велику частину своїх зусиль.
«Ми постійно намагаємося компенсувати відданість працівників своїй роботі достойним рівнем заробітної плати. Так, за І півріччя 2017-го середня заробітна плата по підприємству трималася на рівні 7560 грн. Такого рівня нам вдалося досягти завдяки виплатам за вислугу років, преміям, компенсації на харчування та іншим доплатам та надбавкам, передбаченим колективним договором».
Велика увага тут приділяється соціальному захисту та підтримці працівників. Лісова галузь – одна з небагатьох, де вдалося втримати справді дієву профспілку. Протягом року коштом підприємства вже вдалося оздоровити 20 працівників із сім’ями. Крім того, 9 діток шкільного віку провели частину літніх канікул на оздоровчій базі «Світязь» і оздоровчому таборі «Волинська Січ».
Не забуває лісгосп про учасників АТО, а також їхні родини. Цього року до Дня захисника Вітчизни їх особисто відвідали і вручили грошову допомогу – як маленьку вдячність за подвиг синів. «Також ми маємо, можна сказати, підшефну родину Склезів Анатолія Панасовича та Катерини Федорівни, якій із нагоди різних свят стараємося висловити свою повагу за їхню найбільшу жертву – втрату сина», – розповідає директор.
Не можна оминути увагою ще один важливий факт. Про це у лісгоспі розповідають із особливою гордістю. Тут уже багато років діє шкільне лісництво, яке складається із учнів Добренської школи. Цих дітей камінь-каширські лісівники постійно залучають до різних заходів, конкурсів, акцій. Тут щиро пишаються, що їхнє шкільне лісництво визнано кращим в області і ці діти гідно представили лісгосп та Волинь на загальнодержавному рівні.
Це, безперечно, найкращий показник.
«ЛВ» №7-8. 2017

 

Коментарі
06 Вересня 2017, 02:17
"Це означає, що деревина ділиться на сортименти особливо ретельно". Неретельно поділили на сортименти-це як? Тай сортименти-це досить широке поняття.
06 Вересня 2017, 03:38
Знову ці вихваляси!А редакція щось нормальне може писати? подумайте головою перш ніж цю птсанину на сайт пускати. ви бачили, скільки лісу вкрадено впродовж останніх років?а ви пишите що лісівники такі хороші, годі казок
06 Вересня 2017, 10:57
звіт радянського чиновника
07 Вересня 2017, 17:56
погоджуюсь. ще б доярок згадали
07 Вересня 2017, 22:24
Вор Должен сидить на нарах
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром