Валерій Дунайчук прокоментував ситуацію у Стобихівці

06 Вересня 2017, 17:01
3160

Першого вересня в освітніх закладах району розпочався навчальний процес, однак у селі Стобихівка трапилася прикра ситуація. Так, жителі цього населеного пункту організували акцію протесту, не відпустивши своїх дітей до школи на урочисту лінійку з нагоди Дня знань.

Делегація у складі сільського голови, директора школи, батьківської громадськості звернулися до голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика з ультиматумом. Мовляв, якщо не буде розпочате будівництво нової школи, то вони не розпочнуть навчальний рік.

Володимир Петрович пояснив жителям Стобихівки, що на Волині багато закладів, які мають схожі проблеми, і усі вони потребують значних капітальних вкладень.

– У наступному році ми закладемо основу будівництва іще чотирьох шкіл, виходячи із можливостей державного та обласного бюджетів. І рішення про фінансування цих шкіл буде прийнято на сесії обласної ради за поданням голови облдержадміністрації. І ніяким ультиматумам тут не місце, адже це робитиметься в інтересах усієї громади, – прокоментував цю ситуацію Володимир Гунчик під час оперативної наради, яка відбулася у понеділок, 4 вересня. – Я звернувся до мешканців села: давайте ми спільно виступимо з ініціативою і розглянемо це питання в контексті тих завдань, які стоятимуть на 2018-2020 роки.

У свою чергу, з робочим візитом у Стобихівці побували голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук спільно з начальником відділу освіти райдержадміністрації Віктором Пасем. Посадовці зустрілися з громадою, батьками, які продовжують протестувати, – повідомляють у прес-службі Камінь-Каширської РДА.

У результаті тривалого обговорення був підписаний меморандум між трьома сторонами: райдержадміністрацією, відділом освіти, батьківською громадськістю. Цей документ передбачає те, що райдержадміністрація, відділ освіти зобов’язуються здійснити технічну експертизу будівель ЗОШ І-ІІ ступеня с. Стобихівка, провести перерахунок кошторису, передбаченого проектно-кошторисною документацією, котра була виготовлена у 2012 році, та сприяти у включенні до переліку інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за бюджетною програмою «Державний фонд регіонального розвитку», проект будівництва нової ЗОШ І-ІІІ ступеня в с. Стобихівка.

– Акція протесту, яку оголосили батьки, не вирішує проблему, тим паче таку. Нам потрібно злагоджено попрацювати над цим питанням. Ну ось, до прикладу, школа в Осівцях, справа з будівництвом якої довго не могла зрушити з місця. Проходили тривалі обговорення, дискусії, однак, сьогодні «робота кипить», адже даний об’єкт, який заплановано здати вже в наступному році, – то спільна справа. І по Стобихівці влада йде назустріч, тому не потрібно зривати навчально-виховний процес, від чого, в першу чергу, страждають діти, – пояснює керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Коментарі
06 Вересня 2017, 21:12
Пахне укропом......
06 Вересня 2017, 21:52
Укропам аби все розхитати, гірше регіонів
06 Вересня 2017, 22:08
Початок є непоганим але слід було обговорити цю ситуацію не тільки з цієї точки зору. На скільки я знаю у тому селі є позитивні громадяни які дивляться на життя з об"єктивної точки зору і вони можуть робити чудові висновки.
06 Вересня 2017, 23:38
де мала бути школа в с Стобихівка хороші люди пубудували собі ХАТИ
07 Вересня 2017, 00:40
Ми вже в єврожопі! Скоро будемо нетільки як європейці але і вчитись в школах європейського рівня!
07 Вересня 2017, 00:46
Дорослі люди, а в кази Дунайчука та Пася вірять! Про яку школу мріять люди?! Влада прокормити дітей в садочках не може і дорогу на Гуту -Камінську полатати не можуть(мабуть ждуть поки маршрутка переверниться), а вони надіяться школу побудувати!
07 Вересня 2017, 01:09
Про людей не треба думати. Ще карман собі не набили!вам все мало!!!!
08 Вересня 2017, 04:14
Шановний АДМІН, ти вже задовбав!!! Чому ти постійно видаляєш коментарі (без порушення цензури), які критикують наших районних верховних злодюг і хабарників? Хто взагалі є куратором цього ресурсу і хто ти? Чи, може, всі вони і є адмінами - а це все поле їхньої слави.....
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром