Седлище: хлопець відтяв собі статевий орган

09 Вересня 2017, 13:27

У Седлищі сусіднього Любешівського району люди досі не можуть оговтатися від шоку: місцевий фермер попав у лікарню, бо… відрізав собі дітородний орган. Ще й середній палець на лівій руці відрубав. Що могло підштовхнути молодого чоловіка вчинити над своїм тілом таку наругу?

Про це пише «Вісник+К»

Якби подібне сталось у неблагополучній родині, то, певно, люди б не так болісно відреагували. А ця сім’я – багатодітна, мама має почесне звання матері-героїні. Словом, люди добропорядні й шановані. Їхньому синові 26 років, він – місцевий фермер. Дружини не має. Якимись психічними розладами, кажуть, ніби й не страждав. Мовляв, був спокійний, трудолюбивий, не цурався допомагати іншим. Єдиний мав комплекс – при розмові затинався, тож дуже нервував, що через це з нього насміхаються.

Батько припускає, що саме вада мовлення призвела до шокуючого вчинку. Хоча того дня, коли виходили на поле, ніхто й подумати не міг, що закінчиться таким. Збирали картоплю. На полі із сином залишилася мати, батько спустився у льох. Раптом хлопець сказав, що має відійти на хвилинку. Пішов убік, де дрова рубають. А там сокира була. За мить батько почув крик дружини. Коли вискочив надвір – перед очима потемніло: син стояв з обрубаним статевим органом, нижче пояса юшила кров, у руках тримав сокиру.

Хлопця відразу відвезли в Любешів у районну лікарню. Очевидці розповіли, що молодик зайшов у медзаклад сам, хворе місце було замотане простирадлом. У райлікарні медики надали першу невідкладну допомогу.

– Було зупинено кровотечу, проведено обробку рани, – розповідає головний лікар Любешівської районної лікарні Богдан Іванів. – Паралельно наші медики проводили консультації з урологом Волинської обласної клінічної лікарні. Було прийняте рішення транспортувати хворого туди для надання подальшої допомоги.

Запитую в лікаря, чи була можливість зберегти молодому чоловікові статевий орган. Відповідає, що ні, мовляв, таке – «зі сфери фантастики». Бо ушкодження надто серйозне – орган був повністю відрубаний.

Відсічену частину тіла медпрацівники помістили в банку й залили формаліном. А хворого відвезли до Луцька. Його госпіталізували в урологічне відділення. Пацієнтові вже провели складну операцію. Медики кажуть, що, на жаль, репродуктивну функцію чоловік втратив назавжди. Але його життю нічого не загрожує.

Світлана РІДНА, Волинська область