Представникам Волинської області розповіли про землю та інші природні ресурси в громадах

26 Червня 2021, 16:00
U-LEAD з Європою 1121
U-LEAD з Європою

Для громад  Львівської, Волинської та Рівненської областей відбувся семінар, який був присвячений питанням землі та інших природних ресурсів в громадах.

Про це Район.Луцьк інформує регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Це - п’ятий та завершальний у низці вебінарів для громад, які відібрала Програма «U-LEAD з Європою» для навчання. Громади, які брали активну участь у заходах, отримають відповідні сертифікати. А щоб надалі отримувати експертну підтримку у сфері просторого планування громади мають виконати певні завдання.

Сьогодні під час зустрічі разом з досвідченими експертами Катериною Степчук та Тетяною Данилів громади розглянули структуру земельних ресурсів України, дізналися більше про інші природні ресурси в громаді, їх використання, законодавчі можливості для ефективного управління земельними ресурсами, використання ГІС систем для ефективного обліку ресурсів тощо.

Тетяна Данилів торкнулася питання цінності землі та пріоритетів в її використанні. Вона розповіла, що громади мають ефективно використовувати природні ресурси, турбуватися про очищення води та вберегтися від деградації чорноземів. Потрібно не лише думати про те, що відбувається зараз, але й планувати життя в громаді наперед, в тому числі й у сфері просторого планування.

Катерина Степчук розповіла про зміни в земельному законодавстві та чого очікувати від 2021 року.

Під час семінару громади поділилися і власним досвідом раціонального використання земельних ресурсів. Приміром, Прилісненська ТГ з Волині виділяє 4 га землі не під с\г угіддя, а під рекреацію. Ділянка знаходиться поблизу озера і в громаді розуміють, що таким чином вона принесе більший прибуток, ніж інше її цільове призначення.

Довідка:

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

 Читайте також: Як поєднати теорію і практику: у Луцьку презентували монографію «Анатомія ритейлу»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром