На 10-тій сесії схвалили звіт міського голови за пів року роботи та відзначили 25-ту річницю Конституції України

28 Червня 2021, 12:00
10-сесія міськради 2138
10-сесія міськради

У п'ятницю, 25 червня депутати Камінь-Каширської міської ради зібралися на 10-ту сесію.

Про це інформує Камінь-Каширська міська громада.

Серед присутніх на засіданні: голова Камінь-Каширської РДА Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус, працівники міської ради, представники преси, жителі громади. 

Головне питання порядку денного – звіт міського голови за перших пів року роботи.

Віктор Пась розповів про труднощі перших місяців, організацію роботи новоствореної територіальної громади та старостинських округів. Міський голова познайомив присутніх з керівниками та працівниками структурних підрозділів ради та окреслив сферу їхньої діяльності. 

У звіті Віктор Іванович інформував про виконання бюджету, доходи загального фонду, власні надходження нашої громади та видатки загального фонду.

За 5 місяців 2021 року обсяг доходів загального фонду бюджету громади за рахунок усіх джерел склав 188 474,6 тис. грн.,  що  становить  41,9% до уточнених річних призначень. 

Власних доходів надійшло 48 539,5 тис.грн. при  зобов’язанні  38 352,6 тис.грн.,  що становить 126,6 відсотка. Бюджет громади по видатках по загальному фонду за 5 місяців  2021 року виконано в сумі 178 968,5 тис. грн., що становить  39,4 відсотка до уточненого річного призначення. 

Видатки за галузями соціально-культурної сфери за січень-травень проведені в сумі 165 723,8 тис. грн.: по галузі освіта – 150 209,3 тис. грн., охорона  здоров’я –  3 280,6 тис. грн., соціальний захист  та соціальне забезпечення – 4 890,3  тис. грн., культура – 6 331,6 тис. грн. та  фізична культура і спорт – 1 012,0 тис. грн..

Очільник громади розказав про перебіг ремонтних робіт у ЦНАПі та плани його відкриття на День Незалежності України. 

За перших півроку виконано профілювання проїжджих частин вулиць та провулків міста з ґрунтовим покриттям, ямковий ремонт доріг асфальтно-бетонною сумішшю у Камені-Каширському по вул. Шкільна, Коніщука, Ковельська, Перше Травня, Торгова, Воля, розпочато ямковий ремонт струменевим методом асфальтних міських доріг, здійснено капітальний ремонт відрізку дороги по вул.Перше Травня. 

У населених пунктах старостинських округів дороги – прогрейдеровано (Пнівне, Фаринки, Волиця,  Соснівка, Винімок, Раків Ліс, Грудки, Осівці, Видричі, Бузаки, Краснилівка). У с. Підцир’я по вул. Ковельська поклали частину тротуару.

Щодо вуличного освітлення, то для старостинських округів було придбані електроматеріали  та аналогові добові таймери. 

Також вдалося реалізувати проєкт «Іноваційні енергоефективні заходи в селі Черче, шляхом здійснення реконструкції вуличного освітлення із встановленням сонячних панелей» і тепер у селі Черче частини двох вулиць – Центральної та Шкільної освітлюються у темну пору доби.

За півріччя було здійснено і ряд природоохоронних заходів – очищення та ремонт водовідних каналів у місті та селах громади.  

У старостинських округах за цей період вдалося впорядкувати та ліквідувати стихійні сміттєзвалища. Такі робити зокрема були проведені у Великій та Малій Глуші, Погулянці, Невірі, Щитині, Полицях, Іваномислі, Оленині, Боровні, Гуті-Боровенській, Підріччі, Пнівні, Фаринках, Волиці, Брониці, Черчі, Підбороччі.

Зазнали покращення і зупинки у громаді. Протестантські громади міста облаштували зупинки центру громади бруківкою, а матеріалами для робіт. У старостинських округах старости та місцеві активісти теж облагородили зупинки громадського транспорту.

Згадав міський голова і про зміни в місті, які видно неозброєним оком – яскраві клумби та фотозону з об’ємним написом «Я люблю Камінь-Каширський».

Відтак, депутати схвалили звіт міського голови і розглянули інші питання порядку денного.

10 сесія відбулась напередодні 25-ї річниці Конституції України. Віктор Іванович розповів про конституційні традиції українського народу та привітав усіх присутніх зі святом. 

Працівники та вихованці Центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради підготували з цієї нагоди концерт і дивували глядачів неперевершеними творчими номерами.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024