У селі Ворокомле п'яний водій мотоцикла «дмухнув у трубку» на понад 10 тисяч

28 Червня 2021, 15:00
фото ілюстративне 2703
фото ілюстративне

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Антонюк Олеся розглянула справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка з Камінь-Каширського району, який керував мотоциклом «Lifan» у стані алкогольного сп'яніння.

Про

Підсудний 5 березня 2021 року о 17 год. 55 хв. у селі Ворокомле по вул. Лісова керував мотоциклом марки «Lifan», моделі «Cityr», у стані алкогольного сп`яніння, чим порушив вимоги пункту 2.9 «а» Правил дорожнього руху, відповідальність за що передбачена ч. 1 ст. 130 КпАП України.

У судове засідання підсудний не з`явився, надіслав клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з тим, що ним було направлено запит до КНП «Камінь-Каширська ЦРЛ» про надання інформації.

Про час, дату та місце проведення судового засідання підсудний був повідомлений неодноразово, мав достатньо часу для укладення угоди з адвокатом.

Доказів про те, що ним надіслано до КНП «Камінь-Каширська ЦРЛ» запит про надання йому підтвердження повноважень лікаря на проведення медичного огляду водіїв на стан алкогольного сп`яніння, суду не надано.

Окрім того, така обставина з огляду на те, що підсудного було відомо про складання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення 5 березня 2021 року, тобто ще в день проведення такого огляду, не може бути достатньою підставою для відкладення розгляду справи.

За таких обставин, доходжу висновку про можливість розгляду справи у відсутності підсудного.

Винуватість порушника у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України, підтверджується доданими до протоколу про адміністративне правопорушення та дослідженими доказами. Підсудного на стан алкогольного сп`яніння був проведений у медичній установі, зокрема, за допомогою спецприладу «Драгер», результат тесту 1, 64 проміле.

Суддя ухвалила визнати кермувальника винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.130 ч.1 КУпАП, та піддати його стягненню у виді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами терміном на один рік.

Зокрема, чоловік заплатить в дохід держави судовий збір урозмірі 420 гривень.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром