Камінь-Каширський район – «за бортом децентралізаційного корабля»

12 Вересня 2017, 11:50
Зеленим кольором та літерами позначено ОТГ, де вибори заплановані на 29 жовтня 2017 року Синій кольором та цифрами позначені ОТГ, де вибори вже відбулися 3701
Зеленим кольором та літерами позначено ОТГ, де вибори заплановані на 29 жовтня 2017 року Синій кольором та цифрами позначені ОТГ, де вибори вже відбулися

Відповідно до концепції реформування місцевого самоврядування, яку ухвалили у квітні 2014 року, формування базового рівня одиниць адміністративно-територіального устрою мало би завершитися у 2017 році. Простіше кажучи, вже до кінця цього року територія України мала би бути вкрита об'єднаними територіальними громадами. Цього не станеться.

По-перше, процес відтермінувало затяжне ухвалення закону про об'єднання громад. Згодом локальні проблеми виникли і на місцях. Попри те, що Волинська область зараз у трійці лідерів за темпами об'єднання, є низка районів, які поки що поза бортом децентралізаційного корабля, - пише Конкурент.

Зокрема це Локачинський, Камінь-Каширський, Горохівський райони. На противагу їм прикордонні райони – Іваничівський, Володимир-Волинський, Любомльський, Ратнівський – у передовиках.

Нині вже у 20 ОТГ на Волині відбулися вибори. 29 жовтня відбудуться вибори ще у 19 ОТГ. Тож в результаті із 74-ох запроектованих перспективним планом громад, буде діяти більш ніж половина. Яка доля очікує ті території, громади яких поки що пасуть задніх, ІА "Конкурент" розпитував у експертів галузі.

ХТО ВІДПОВІСТЬ ЗА АУТСАЙДЕРІВ?

Експерт Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Валентин Малиновський передусім затягування процесу пов'язує із пасивністю сільських голів, які на початковій стадії зайняли очікувальну позицію.

"Депутатський корпус зазвичай пасивний, адже головна роль у сільських радах все ж таки належить голові. Тож, якщо він прагне щось зробити – зміни будуть. Ті громади, де процеси почалися з самого початку, мали лідерів, які працювали на перспективу. Вони пішли на вибори ще у 2015 році. Якщо ж голова не хоче чогось робити, то важко зрушити процес. Аж надто, якщо голова проводить антиагітацію. Наприклад, розповідає про те, що після об'єднання закриють школу, будинок культури, дитячий садочок", – розмірковує Валентин Малиновський.

Іншою причиною експерт називає пасивність голів райдержадміністрацій, які пустили процес самопливом. Хоча ця позиція дивна, адже реформа місцевого самоврядування – це політика, яка заявлена якраз урядом, підтримана Президентом і мала би підтримуватися органами виконавчої влади на місцях. Відповідно до запропонованої моделі, районів буде майже в п'ять разів менше. Тож органи влади втратять вплив, який є нині.

Представник цієї гілки влади, заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук не приховує, що активності голів і райрад, і райдержадміністрацій часом бракує.

"У будь-якому процесі є ті, хто попереду, є ті, хто позаду. Причини відставання, можливо, криються у менталітеті самих очільників громад, як лідерів. Тобто, чи вони ведуть за собою чи ні. По-друге, зрештою не скрізь є активність голів районної ради та голів райдержадміністрацій. Природньо, адже у них забираються повноваження, функції. Хоча ми постійно слідкуємо за цим процесом, стимулюємо його як обласна держадміністрація, робимо виїзні наради. Мають вплив і місцеві авторитети, які не є депутатами чи головами рад, втім, які очолюють певні підприємства і люди, які в них працюють, на них орієнтуються", – коментує Сергій Кошарук.

Експерт Валентин Малиновський також додає, що на початку процесу серед громади була запущена хибна формула: один район – одна громада.

"Це негативно вплинуло, зокрема, на Локачинський район. Мовляв, у нас невеличкий район, тож робимо об'єднання громад і центр у Локачах. Однак, це політика не децентралізації, а централізації. Людям як було далеко їздити до центру, так і залишиться", – розповідає Валентин Малиновський.

З певними труднощами, на думку експерта, можуть зіткнутися у Любешівському районі, де створюється велика громада з населенням у 30 тисяч мешканців. Її буде не просто утримувати і якісно надавати послуги, вважає співрозмовник "Конкуренту". Хоча це і ліпший варіант, аніж коли громади дуже маленькі. Поріг оптимальних ОТГ, пояснює експерт, повинен бути в межах 5-20 тисяч людей.

ЩО БУДЕ З БІЛИМИ ПЛЯМАМИ НА МАПІ?

Поки що закон передбачає добровільність об'єднання, однак чимало громад не поспішають долучатися до процесу децентралізації. Тож є розмови про зміну формату побудови нових ОТГ.

"Всі ми розуміємо, що створення ОТГ, це лише один з етапів реформи, і він має бути завершеним. Рано чи пізно. У чинному законі жодних кінцевих термінів не встановлено. Поки що принцип добровільності є першочерговим, але разом з тим базовими також є економічна ефективність та відповідальність, дотримання яких формує громаду як спроможну", - коментує директор Волинського відокремленого підрозділу установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" Анатолій Пархом'юк.

Утім, коли певний відсоток територій (для прикладу, понад 50% чи більше) буде покрито ОТГ, можливо, постане питання про більш адміністративні методи встановлення територіального поділу, коментує експертка із децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан.

Коли та за яких умов це станеться, експертка не береться прогнозувати.

"Поки що важко конкретно відповісти на це питання, чіткого рішення не озвучено. У сусідній Польщі таке рішення прийняли за день і вже зранку поляки прокинулися із чітким поділом. Поки що Волинь займає високі позиції у процесі децентралізації. Звісно, є райони, де процес повільніший – це Горохівський та Локачинський райони, де не можуть визначитися із форматом об'єднання", – зазначає Оксана Урбан.

Сергій Кошарук також підтверджує, що найімовірніше добровільність матиме певну межу. А далі держава буде змушена зробити адміністративно-територіальний устрій. Адже сподівалися, що 2018 рік буде тим роком, коли завершиться об'єднання узагалі, і вже у 2020 році місцеві вибори будуть проведені відповідно до нового адміністративно-територіального устрою.

"Повинен наступити момент, коли доведеться ухвалювати політичне рішення. До кінця цього року Україна вийде на 50% об'єднаний громад. Після виборів на Волині буде 39 громад. Тобто, ми матимемо понад 50%. Вже в Україні є райони, де повністю є об'єднання. Відтак виникне питання, що робити з тими "острівками". Не може бути так, що пів-України буде жити з європейською моделлю місцевого самоврядування, а пів-України в радянській системі. Коли приймуть це політичне рішення, я не можу сказати. Але те, що воно буде – це однозначно", – зазначає експерт Валентин Малиновський.

За таких обставин об'єднання громад відбудеться відповідно до затвердженого перспективного плану.

РАЙОНИ І МІСТА – ПІД ПИТАННЯМ

Доля міст у цьому процесі поки що найбільш проблемна, каже експерт Валентин Малиновський. Адже вони вже мають всі фінансові переваги ОТГ: самостійний бюджет, прямі відносини з державною казною, податкову базу. Луцьк отримав сотні мільйонів гривень доходів до бюджету, що стали наслідком саме зміни податкових розподілів.

Однак у містах, а особливо в обласному центрі, залишається проблема обмеженої території. Щодо Луцька, то до нього можуть приєднатися Прилуцька, Підгайцівська та Гіркополонківська громади.

Володимир-Волинський вже "замкнутий" та не має з ким єднатися. У Раді є проект закону, який дозволить таким містам отримати статус ОТГ. У Ковелі міська рада навіть не подавала селам запрошення для об'єднання. Нововолинськ теж немає охочих доєднатися.

"Щодо міст районного значення, то вперше заплановані вибори у Любомлі. Там потужна громада, де проживає 16 тисяч населення. У Горохові вже у минулому році створили ОТГ, але якийсь громадянин подав заяву про те, що громадські слухання були проведенні не правильно. Суд вдовольним позов, тож весь процес зупинився", – повідомив Малиновський.

Щодо районів, як таких, то вони у майбутньому адміністративному устрої зміняться, розповідає Сергій Кошарук.

"Буде певний районний рівень, але він буде укрупнений – таким собі субрайон. Поки що не відомо як вони будуть називатися. Нині проекту закону щодо цього питання немає. Хоча експерти висловлюють свої думки щодо концепції реформи децентралізації, аби на Волині залишилося три, максимум чотири, таких субрайонів замість 16 чинних районів", – коментує посадовець.

Про необхідність впорядкування районного рівня після формування ОТГ говорить і Анатолій Пархом'юк.

"Для цього необхідно буде затвердити новий адміністративно-територіальний устрій на субрегіональному рівні. Далі впорядкувати роботу територіальних представництв центральних органів виконавчої влади. І останім етапом буде формування нового адміністративно територіального устрою України із внесенням відповідних змін до Конституції. Часу для цього всього є досить мало, адже чергові місцеві вибори в жовтні 2020 року мали би відбутись на новій територіальній основі, яка до цього часу має бути створена. Якщо цього не відбудеться, то ми будемо мати проблеми, пов'язані із серйозним гальмуванням усіх реформ. Враховуючи таку логіку розвитку подій, ми повинні розуміти, що найближчим часом добровільне об'єднання територіальних громад має бути прискорено самими громадами, або буде завершено прийняттям відповідного законодавства. Думаю, 2018 рік буде визначальним в цих процесах", – резюмує експерт.

***

Експерти сходяться на думці, що процес децентралізації на Волині набрав гарної швидкості. Хоча й розуміння процесу є не у всіх районах. Утім, варто усвідомити, що блокуванням процесу втримати сферу впливу не вдасться. І навіть якщо громади не зможуть добровільно дійти згоди, об'єднання відбудеться у найближчі рік-два.

Досить інертні до реформи звичайні мешканці, аж надто містяни, хоча саме у ці дні змінюється сам адміністративно-територіальний устрій держави, який вплине на економічні, соціальні та навіть побутові умови кожного громадянина.

Любомльський район

  • M – Рівненська ОТГ

Рівненська, Гущанська, Забузька, Полапівська, Столинсько-Смолярська сільські ради.

  • N – Любомльська міська ОТГ

Любомльська міська рада, Бірківська, Запільська, Підгородненська, Куснищанська, Почапівська сільські ради.

  • O – Головненська селищна ОТГ

Головненська селищна рада, Заболоттівська, Нудиженська сільські ради.

  • 20 Вишнівська ОТГ (у складі громади: Вишнів, Ладинь, Олеськ, Радехів, Римачі, Штунь)

Вибори голови відбулися 30 квітня 2017 року. Обраний головою 52-річний Віктор Сущик (самовисування).

 

Коментарі
12 Вересня 2017, 23:43
Голова ОДА сам фактично сам ініціонував: "поки що поза бортом децентралізаційного корабля," оскільки попри того що райном їздили фахівці різного рівня "запрошуючи" до утворення ОТГ, головний посил у свій час було сказано головою РДА, мовляв давайте організуємо районне ОТГ коли весь район буде одне ціле ОТГ. Ось тоді й утворення ОТГ в районі припинилося.
13 Вересня 2017, 00:25
У мене до голови РДА, підкреслюю, як до посадовця, є не зовсім коректне запитання. Скажіть, Валерію Саввовичу, будьте ласкаві, це Вам район такий нещасливий попався чи можливо району попалися нещасливі керівники? З питань мобілізації - останні місця в області, з децентралізацією - знову ж таки така ж сама позиція, свиняча чума - і та припленталась в область через Камінь, схожі ситуації і у інших сферах району. Церкву всі разом не вгледіли, маю на увазі: церковна громада, влада, яка патронує пожежну безпеку в районі та інші. Навіть притомно розслідувати і дати чи придумати якусь адекватну відповідь про причини цієї трагедії - також складно. Пороблено щось у районі чи як розуміти? Не можна ж так далі господарювати і управляти районом. Район має свого губернатора, свого очільника єпархіального та купу інших впливових людей в області та й вище, яких потрібно у доброму розумінні цього слова залучати до добрих справ. Так у чому ж причина цих всіх бід? Можливо Вам, як і Ющенку, народ якийсь попався несвідомий такий? Вам не здається, що інтелігенція в особі лікарів та освітян не займають належної світоглядної позиції, а на них завше орієнтуються інші? Свого часу, коли медицину очолював Шпарик район ніколи не пас задніх принаймні у гуманітарній сфері, значить не в рядових посполитих справа. Тому пригляньтеся до того всього, оцініть всі там разом свої можливості, не робіть людей заручниками та "невстигаючими" учнями нашого демократичного розвою. Та й на Порошенка якось не з руки кивати, краще на себе з Сусом візьміть цей тягар, чистосердечне визнання та покаяння у гріхах, принаймні, у області по свояцьки зрозуміють правильно...
13 Вересня 2017, 01:37
"народ якийсь попався несвідомий такий?": народ якраз попався і свідомий. Не будемо мусилити тему але останні вибори показали за кого народ стоїть не зважаючи на те, що мовляв у центрі цієї партії такі-сякі центрові. Тому моя думка така, що народ завжди має свою правильну думку але влада не встигає за цією думкою оскільки раз так то рано чи пізно влада має змінюватися за уподобанням народу тому не слід шукати у цієї влади розуміння але просто слід почекати до слідуючих виборів. Але звичайно вибори то така справа навіть ось вже незважаючи на інакше розуміння влади та народу своїх місць, очільник області почав своїх земляків фактично тероризувати на фоні якихось не зрозумілих з Ним та місцевих проблем яких ніхто у принципі не розуміє. Чому постало питання у зміні чорнобильського статусу району яке у принципі до нього не має ніякого справи оскільки зміна статусу належить до Законодавчої ініціативи, а цей чоловік має суто виконавчі функції. Справді те що говорить голова ОДА це правильно оскільки бізнес в К-Каширську не налагоджений але ж недавно з РАПО для Нас прозвітували, що район виявляється має колосальні можливості й ще порахували тисячі тон бульби, зернових та м"яса але воно усе виявляється у приватних руках й ходить по інших схемах. То питається причому тут Чорнобильський статус району й питання успішності аграрного бізнесу в районі. Можливо пан голова дратується тим що:"народ якийсь попався несвідомий такий" й тут стоять зовсім інші питання які у голос неможливо сказати але вони існують. Тому не слід цей не свідомий народ заганяти у рамки свого світогляду.
13 Вересня 2017, 02:42
Вся справа в простому... у злодюгах-чиновниках котрі ніяк не можуть понабивати власні кишені. Як свиня біля корита - поки борошно не з'їсть - не відженеш....!
13 Вересня 2017, 03:15
У пана Хріна попався один його маркер "притомний", інакше я б думав, що це пише не Хрін. Цікаво було б почути думку Хріна про роботу у Камені Р. Кухтея. Бо цих хлопів я мало знаю, а от Кухтея трохи таки знаю (не тільки як будівничого схронів по лісах).
13 Вересня 2017, 11:34
Вся проблема у сільських головах та мерові міста, які не хочуть втрачати свої посади при децентралізації.
13 Вересня 2017, 12:55
Помста Павліка Морозова. Хто його народив, виростив він тих здав задля світлого майбутнього комунізму де усім по потребам але з усіх по можливостях. В уряді готуються прийняти рішення про Госпітальні округи без встановлення Камінь-Каширського госпітального округу.
13 Вересня 2017, 14:35
Немає сенсу питати вічно усміхненого, який в районі представляє вічно нахмуреного.
13 Вересня 2017, 17:36
Не відволікайте уваги від нинішнього очільника виконавчої влади, оскільки нині йому справді не легко та й кинули його під танк з посади війта одразу на повітовий рівень. Навіть при найкращих людських якостях, міцному бажанні щось корисне зробити без відповідного досвіду та поетапного росту - це невдячна затія. Ну ніхто ж завідувача сільської амбулаторії не призначає, скажімо, на посаду завідувача нейрохірургічним відділенням. А з Дунайчуком поступили саме так, тому він вибрав більш-менш правильну тактику - не робити трепанацію &quot;черепа&quot;, не втручатися у інші важливі ділянки суспільного організму, а призначає якісь пілюлі за існуючим &quot;протоколом лікування&quot;, який надсилають час від часу з &quot;обласного диспансеру&quot;, рекомендує вживати калину-малину за практикою місцевого доктора Долюка, які точно не нашкодять організму під час хвороби. <br/>А щодо Кухтея, то прошу мене не провокувати, як вже мені тут закидали. Він був і є яскравим представником місцевого етносу, хіба трохи під збільшуваним склом в силу своєї посади та фізичних можливостей. Нині не варто перебільшувати його &quot;подвиги&quot;, маю на увазі на релігійній ниві чи в інших сферах його кураторства. Кухтей був &quot;останнім з могікан&quot; того періоду в районі, при ньому опечатували майно райкому. У всякому випадку, як кажуть знаючі люди, підлим в роботі він не був. Я розумію сарказм читачів та стріли у мій бік щодо замовчування окремих спортивних і не дуже можливостей і талантів цього чоловіка, але це його особисті людські якості, котрі кожен вправі у собі розвивати чи притлумлювати. Нині пуританський характер Вороб'я чи не зовсім монаший - Кухтея, оскільки ви все не забуваєте про ті схрони, що будували лісники для модної тоді і нині забави, вже ніякого значення не мають, вони обидва були дітьми свого часу і невідомо хто кого вибрав. Ви там краще уважно спостерігайте за &quot;очумелими ручками&quot; відомого Івана, цей більше боявся тещі тому і не був таким колоритним, але це &quot;фея&quot; ще та... <br/>&quot;Вся жизнь театр и люди в нем актёры...&quot; казав Шекспір. Нічого не змінилося під Місяцем і тепер - ні у Кухтея, ні у більшості з нас. Лишень нинішні лицедії, спливають на поверхню якось не передбачувано, а тоді добір кадрів був більш прискіпливий - треба було вміти грати хоча б на баяні...))
13 Вересня 2017, 21:41
Іншої відповіді очікував. Даремно ви,-пане Хріне, думаєте, що я вимагав стигматизації Р. Кухтея. Хотів почути об&quot;єктивку про нього, а не про схрони, а почув застільний тост першого секретаря райкому партії. Втратили трохи козирності, але може воно й так треба, бо ви все-рівно козирний.
14 Вересня 2017, 00:58
Якщо ви хотіли, аби я озвучив те, що ви знаєте, то у цьому нема сенсу. Ви ж точно не хотіли мені сказати: &quot;Свисни, Ванька,...&quot;. Ми не раз домовлялися з колегами коментаторами, що не варто переходити на особистості, розміри їх взуття, зачіски та інші речі, якщо це безпосередньо не впливає на сьогоднішній стан в управлінні державою на тій чи іншій посаді. А про старі часи вже сказано стільки, що нового нічого не придумаєш. Кухтей живе у нашій області, працює в громадській організації, позиціонує себе патріотом то чому я маю право лізти зі своїми порадами щодо його особистих якостей. А під час роботи, наскільки мені відомо, він влаштовував своїх керівників різних рівнів. Як і у кожної людини у нього є свої сильніші і слабші сторони, він виховав своїх дітей, хліба ні у кого не просить. Якщо й допоміг збудувати комусь з дітей житло - мав розум. Тоді мільйонами не тирили, а виписати машину другу лісу, цегли і заплатити в касу за це копійки багато розуму не було потрібно. Голова колгоспу організував бідон-два самогону, взяли бригаду будівельників і за тиждень-два стоїть зруб, а хлопці заробили якусь копійку. От і всі хитрощі. Впевнений, що квитанції на будматеріали у нього є ще й досі... Хотіли почути за чарку-другу? Ну було й таке, але попід руки його не водили - це точно, хіба рум'янець видавав часом. Більше компромату на нього я не знаю, бігме. Про жахливу &quot;приватизацію&quot; у районі Кухтеєм - я б не сказав. Він не володіє якимись активами чи бізнесом в районі чи області. Хоча це не означає, що хтось мене не поправить. Нехай напише, якщо більше нема про що говорити...Я й це писав лишень з поваги до Вас, оскільки ви один позитивно відгукуєтесь - а це вже неабиякий результат для мене ))
14 Вересня 2017, 01:31
Заділа Вас та козирність. Дякую, хоча з багатьма тезами можу посперечатися. Проте не місце тут говорити про Р. Кухтея. Розмову я почав, коли Ви не так м&quot;яко як пана &quot;Змєя&quot; стали поливати сапропелем нинішніх керманичів, яких я зовсім не знаю, але, якщо нема, що говорити про совкову владу, то мабуть не треба бути крикуном, щодо нинішньої. Не в образу.
14 Вересня 2017, 02:01
Та яка образа? Ще я собі тільки душу не гриз через чиюсь позицію, яка має право на існування... Совкова влада вже давно отримала свою оцінку, канула в Лету і давати підсрачники чи дулі навздогін можна, але не зовсім продуктивно та ефективно. Пройшло 25 років, є потреба і шанси щось зробити хоча б на рівні району, в селі, але ж &quot;недоторканні&quot;, бороньбоже, аби не образились керманичі на критику. Хвалити буде дружина вдома, а люди ніколи владою не будуть задоволені, така їх диспозиція. Я розумів коли обидва Сус і Дунайчук якийсь час попідручки ходили у маленькі колективи на незначні події, бо ж треба новоспеченому керівнику району троха обтертися і познайомитися ближче з керівниками. Але ж скільки можна проходити курс молодого бійця? Чому не об'їхати кожне село за графіком і зустрітися з громадою, війтом, батюшкою-матушкою, аби отримати результат щодо ОТГ. Кудись, можливо, й двічі-тричі щоб зрушити село зі стану сплячки та очікувань, поговорити про мобілізацію те ж оздоровлення, за яке критикують, почути думку людей. А про 40 чи 50 незаоблікованих пилорам у одному селі - це що треба мати неабиякі повноваження чи здібності? Так це не легко, оскільки треба комусь перейти дорогу, десь втратити добрі стосунки, однак він же йшов на цю посаду не з примусу, і я не вимагаю знімати зірку з неба, елементарні речі ж мусять виконуватися. Коли район практично по всіх показниках пасе задніх, то треба думати чому так? Кухтея і наслідки його роботи вже не зміниш, а сьогодні і вже потрібно &quot;розганяти хвилю&quot; хоча б у коментарях, які ніхто не читає...
14 Вересня 2017, 02:59
Може Хрін і є Кухтей (принаймні як одна його складова)? Коментарі дійсно мало хто читає. Суворо судити чоловіків, що не хочуть йти в котли та перетворитися в кістяки, розсунуті собаками та воронами по степах Донбасу? Пилорамами, а не паліями трави мав би займатися Чих. Щоб створити нову систему, треба вивчити закономірності функціювання старої, знайти її слабкі місця і беззупинно перебудовувати. Але це задача і складна і важка, бо потребує для свого розв&quot;язання ресурси кваліфікованих фахівців.
14 Вересня 2017, 09:53
Та це ж Москалі горіли!!! Божа кара за пропаганду!!! В такий час на Україні Москальська церква не можлива!!! Війна на сході хлопці наші гинуть а в Камені Москалі правлять за здоров'я Кіріла і Путіна!!!
14 Вересня 2017, 23:33
&quot;Хрін і є Кухтей (принаймні як одна його складова)?&quot;: продовжувати?
15 Вересня 2017, 01:19
Що Камене девальвував Хріна, був доктором наук Колбом, а став ексрайкомівцем? Хрін, то є людина, яка цікаво пише на цьому сайті. Завжди з інтересом його читаю, хоча з його позицією про величезну роль місцевої номенклатури в совку й не погоджуюся.
16 Вересня 2017, 01:54
Дивує мене, скажу чесно, позиція людей, у котрих превалює інтерес ХТО сказав над тим ЩО сказав. Хтось має іншу позицію щодо Кухтея, напишіть все це зі всією своєю &quot;пролетарською ненавистю&quot; і поставите крапку у своїх болях з цього приводу. Хіба для того, аби писати про людей колишньої номенклатури, які були на очах у всіх людей району, потрібно бути з їхнього середовища? І ще одне, замість пильнувати роботу сьогоднішніх номенклатурників, оскільки тепер вирішується доля майбутнього, хочуть аби чужими вустами наплювати у чай пенсіонерам, які доживають свого віку. Демагогія Каменя та йому подібних щодо УКРОПу, а він є представником чисельного братства місцевого середнячка -ватника, вже дала свої результати по госпітальному округу. Київська влада, звісно що це не правильно, але тикає носом, як шкідливого кота район, котрий підтримав свого часу на виборах Бєню з Корбаном. Окрім цього, район твердо плентається у хвості по більшості показників у області, особливо щодо мобілізаційних питань, але хоче першим мати блага від державної влади, бо &quot;положєно&quot;. Не можна, як кажуть в Одесі, мати одночасно і море, і по коліна. Все йде за моїм прогнозом - госпітального округу нема, але влада утворить у Камені повіт і ось тільки тоді розпочнеться відлік та зміни, якщо, звичайно, цього захочуть місцеві люди. На жаль, реалії такі, що політика переважає державні інтереси, а це означає, що ще є що красти. Нещодавній штурм і прорив кордону це яскраво підтвердив. Бо попереду ще дерибан землі, а це найлакоміший шмат пирога, якого до цих пір не чіпала жодна влада, бо боялася ним подавитися. Тому, шановні мої земляки-колеги, ви й далі ворожіть на кавовій гущі про минулих кадрів районного розливу та особистості того чи іншого коментатора, залишаючи поза увагою сьогоднішній &quot;заміс тіста&quot;...<br/>І ще одне. Свого часу, коли вирішувалась доля Революції гідності, керівники медицини та освіти району затикали роти своїм активним людям, що мали виступити проти влади Януковича. Освітяни через свою профспілку, судячи зі статті на сайті, нині цілуються в &quot;засос&quot; з Юлею. Все це бачать на Печерських пагорбах і, мабуть, через це не спішать з &quot;манною небесною&quot; на території, де небо в хмарах...
16 Вересня 2017, 11:19
&quot;він є представником чисельного братства місцевого середнячка -ватника, вже дала свої результати по госпітальному округу&quot;: якраз шановний до навпаки саме передові на Ваший погляд люди району і дали той результат який маємо сьогодні. Але Ваша вперта думка про те, що хтось інший мав би показати кращий результат, принаймі Мене дивує, але хто інший тут задача з двома іксами. Тут же так клалося все окей. Голова РДА родом з того села що й дружина головного. Три заступники теж з тієї самої кавадрильї що й сам голова ОДА. Перша ще з останньої влади за нею стоять великі люди, інший теж з тієї самої вчорашньої, принаймі обоє тягнуть на люстрацю. Ще одна майже законослухняний громадянин яка придумала схему як не пройти люстрації в К-Каширську, звісно все ясна річ з області. Тут все як говориться скопіовано з області але далі воно чомусь не пішло. То там то тут почали бастувати, землю від нову московську церкву не виділяють і так далі і тому подібне. То Вам ще треба було депутатство у Верховну раду від Солідарості? Той результат який маємо з депутатством це і є результат на який громадяни надіялися про е, що тут може бути якийсь резулттат з цією політичною силою, але недолуга робота місцевих і дала той результат який маємо і до речі особисто Я ну зовсім тут не причому тому слід тут все-таки продовжити; &quot;&quot;Хрін і є Кухтей (принаймні як одна його складова)?&quot;, далі йде складова перший, другий, третя, голова РДА все це є спільна номенклатурна складова. Чому запитаємо Мене особисто немає у цій складовій, а тому що дійсно Я не був цією номенклатурною складовою тому й поплатився але усі інші принаймі як Вони про себе говорять залишаються у цій складовій і принаймі ще на два-три роки Їми будуть і кормитимуть свої сім&quot;ї, але про те, щоби про інших громадян потурбуватися то це вибачте немає дурних й у дурнях залишаються 62 тисячі населення. Але тут Павлік Морозов не пройде побачите самі.
16 Вересня 2017, 12:02
Пан Хрін зміщує акценти на особистості екссовка, які нині хіба що асфальтівки &quot;відкривають&quot; в Камені. Ніби тут якийсь ображений ненза пролетарського походження заздрить екскерманичам і комсоставу. Пане Хрін є елементарні поняття логіки та процесу мислення: зв&quot;язки, відношення, закономірності, генетичний підхід, ретроспектива, дедукція, індукція тощо.
19 Вересня 2017, 23:38
&quot;а він є представником чисельного братства місцевого середнячка -ватника,&quot;: як би Я був би таким представником про яких Ви тут говорите то Я був би разом з Ними але на жаль чи на щастя Я разом з іншими, з тими що за бортом &quot;політичного прогресу&quot; так як інший може сказати про сьогоднішню ситуацію. Представником чисельного братства місцевого середнячка-ватника є саме Ваші куратори з &quot;солідарності&quot; які доводять район до розвалу.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024