Де хочу, там і паркуюся: у невеличкому Камені-Каширському проблеми з паркуванняям автомобілів

01 Липня 2021, 10:00
Де хочу, там і паркуюся! 4898
Де хочу, там і паркуюся!

Паркування транспортних засобів — реальна проблема, як правило, для власників транспортних засобів у великих містах, але як виявилось у Камені-Каширському теж з цим проблема.

Про це пише сайт Полісся.

Дефіцит паркомісць там обумовлений передовсім нагромадженням величезної кількості машин. Тож, наприклад, у Києві чи Луцьку іноді доводиться паркувати авто навіть за кілька кварталів, а далі до потрібного місця добиратися пішки.

Невеликим провінційним містечкам на зразок Каменя-Каширського така проблема не властива. При бажанні навіть у ринкові дні (четвер і неділю), коли до райцентру приїздять люди з усіх усюд, можна знайти місце для паркування, стоянки авто. 

Для прикладу, з вулиці Коніщука до ринку всього кількасот метрів. Зупинися тут і пройди пішки. Або ж щодо центру міста. Невже конче, вибачте, пертися на центральну площу? Можна знайти місце деінде поблизу. Для прикладу, територія біля колишнього меблевого магазину, вулиця Торгова. Біля готелю. Але ні, в нас кожен хоче під’їхати, як мовиться, під поріг, під самі двері. 

Адже Камінь-Каширський — це, бачте, не столиця і не обласний центр. Тут можна все: поставити автомобілі і перекрити вхід у міський парк з вулиці Шевченка навпроти ринку… тротуари в окремих місцях блокувати машинами так, що пішоходи змушені виходити на проїжджу частину дороги, аби пройти… припаркувати транспортні засоби там, де промовисто сигналізують про заборону відповідні знаки… стояти на площі Культури після 20.00 незважаючи на те, що відповідні знаки стоянку тут у цей час забороняють… зупинити авто на вулиці Ковельській поблизу відділення Ощадбанку і штопорити рух автомобілів, який завжди тут є жвавим, і не зважати на знаки заборони…

Як це все назвати одним словом чи короткою фразою? Так, це звичайне хамство, зневага до букви закону і до оточуючих. Не буде в нас правової держави доти, доки ми не виховаємо в себе правової культури. 

Скажете — безнадійна справа? Зовсім ні. Адже чому цей автохам, щойно перетнувши кордон України і опинившись в європросторі, поводить себе на дорозі дисципліновано, виконує усі вимоги дорожніх знаків? Бо знає, що покарання не минути. Але щойно повертається в Україну — рівень нахабства, неповаги до букви українського закону зашкалює.

Цікаво, як на ці протиправні дії власників авто реагують стражі закону? Ось що відповів з даного приводу заступник начальника райвідділу поліції з превентивної діяльності Володимир Веремчук.

«За порушення правил стоянки авто ми складаємо на водіїв протоколи про адміністративні правопорушення. До речі, що стосується паркової території, то таких протоколів за останній період складено не один десяток. Розмір стягнення за відповідний проступок становить 340 гривень».

Зокрема, у четвер та неділю, найбільш велелюдні на ринку дні, роботи поліцейським особливо вистачає. Траплялося й таке, що одну особу штрафували двічі. Однак групи реагування не можуть годинами вести контроль лише за діями водіїв, позаяк на них покладено багато інших не менш важливих завдань. 

«На мою думку, аби вирішити цю проблему, необхідно створити новий орган при міській раді, як то муніципальна варта. В такому разі її працівники зможуть більш комплексно розбиратися з порушниками, на постійній основі вести спостереження у тих чи інших зонах міста. Цю тему ми спільно обговорювали з міським головою. І я переконаний, що діяльність такої структури цілком себе виправдає. Що стосується блокування тротуару машинами в межах території магазинів «Форум» та «Елен Сус» по вулиці Ковельській, то там необхідно встановити аналогічний дорожній знак, що заборонятиме стоянку транспортних засобів, окрім тих, що здійснюють вивантаження товарів, — прокоментував Володимир Веремчук.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024