Медикам Камінь-Каширщини передали сучасну карету швидкої допомоги

03 Липня 2021, 16:23
Медикам передали сучасні карети швидкої допомоги 3011
Медикам передали сучасні карети швидкої допомоги

У Луцьку медикам Камінь-Каширського краю вручили ключі від нових спеціалізованих санітарних автомобілів бригадам екстреної медичної допомоги КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». 

Офіційна передача ключів відбулася у середу, 30 червня. Про це повідомляють на вебсайті Волинської облради.

За словами директора КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради Володимира Шмаля, сім карет швидкої допомоги були придбані коштом Національної служби здоров'я України у 2020 році. Їх загальна вартість — 15,42 мільйона гривень.

«Усі ці автомобілі сьогодні поїдуть у самі проблемні пункти екстреної медичної допомоги де було вкрай необхідно замінити рухомий склад автотранспорту, адже старенькі радянські УАЗи, або «Газелі» уже давно своє віджили. Більше того, у них не можна було розмістити сучасне обладнання, а відтак і надати якісну першу медичну допомогу. Нові ж автомобілі, які ми сьогодні передаємо, обладнані високопрофесійним медичним обладнанням,  зокрема: системою подачі кисню, апаратами штучної вентиляції легень, дефібриляторами, електрокардіографами, капнографами, автономним обігрівом відповідно до європейських стандартів», - зауважив Володимир Шмаль.

«Сьогодні п’ять автомобілів поїде на Ковельщину, по одному у Володимир-Волинський та Камінь-Каширський райони, аби надавати якісну медичну допомогу мешканцям сільської місцевості, а також забезпечувати комфортне транспортування пацієнтів із віддалених населених пунктів до спеціалізованих медичних закладів, – зауважив він. – Бажаю усім працівникам центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міцного здоров’я, благополуччя та достатку. Нехай ці автомобілі стануть вашими помічниками в наданні першої медичної допомоги і ніколи вас не підводять. Зеленого вам світла на усіх дорогах та вчасних доїздів на місце виклику».

Так, для покращення якості надання медичної допомоги бригадами ЕМД на відділення та пункти КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» передали 7 автомобілів CІTROEN JUMPER, 2020 року випуску у Турійське відділення ЕМД, Турійське відділення ЕМД – у пункт Луків, Нововолинське відділення ЕМД, Ратнівське відділення ЕМД, Ратнівське відділення ЕМД – у пункт Велимче, з Ратнівського відділення ЕМД у пункт Заболоття, у Любомльське відділення ЕМД – у пункт Головно, а також 1 автомобіль PEUGEOT BOXER 2013 року випуску отримає Маневицьке відділення ЕМД – у пункт Цміни.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024