Камінь-Каширщина: свідомі пішли служити, «ухилянти» – наповнюють місцевий бюджет

10 Липня 2021, 08:33
призовна компанія 2307
призовна компанія

Про це свідчать результати цьогорічного весняного призову в районі, який тривав із 1 квітня по 30 червня. 

Про це пише сайт Полісся.

За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію притягнуть до відповідальності майже пів тисячі камінь-каширців.

Як повідомили у Камінь-Каширському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, за результатами весняної кампанії на строкову військову службу відбуло 30 молодиків. 

З них 16 потрапили у лави Сухопутних військ ЗСУ, 5 – до Національної гвардії України і 4 – у частини, підпорядковані міністру оборони. Ще троє мешканців Камінь-Каширщини виконуватимуть свій почесний обов’язок у Державній прикордонній службі України і по одному – у Повітряних силах ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту. 

Крім того, за цей квартал 8 краян свідомо виявили бажання продовжити військову службу на контрактній основі, аби й далі захищати батьківщину від зовнішнього ворога.

У той же час за недотримання законодавства і умов призову до адміністративної відповідальності притягнуто 458 осіб. Перший штраф становить 1700 гривень (і може сягати до 3 400 гривень, а за повторне порушення – 3 400-5 100 гривень), тому неважко здогадатися, що завдяки «ухилянтам» суттєво поповниться місцевий бюджет. 

Також через неявку на обласний збірний пункт у правоохоронні органи наразі направлено 8 справ, за чотирма з них було відкрито кримінальні провадження. Відтак усі порушники понесуть передбачене чинними нормами покарання.

«Весняна призовна кампанія пройшла дуже динамічно і ми стовідсотково справилися з поставленими завданнями. Слід зазначити, що з прийняттям закону, який суттєво збільшив штрафи за ухилення від призову, відповідальність молодих людей у цьому аспекті покращилася. Наступний призов стартує у жовтні, але хочу заздалегідь нагадати, що указ Президента діє і кожен молодик призивного віку повинен прибути у районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, навіть якщо не отримав повістку на виклик. Це – вимога Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» і не слід нею легковажити», – підсумував військовий комісар – підполковник Сергій Гладун.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024