Лисопильні Камінь-Каширщини легалізовують свою діяльність

11 Липня 2021, 16:30
Пілорами Камінь-Каширщини 1365
Пілорами Камінь-Каширщини

За підсумками двотижневих рейдів лісопильних об’єктів, 9 таких підприємств повністю легалізували свою діяльність.

Про це пише сайт Полісся.

Не секрет, що відкриття лісопильних та деревообробних об’єктів стало прибутковою справою для багатьох підприємливих жителів Камінь-Каширського району.

Однак довгий час частина з них здійснювала свою діяльність в тіні: робоча сила не реєструвалася, податки не сплачувалися, а місцеві бюджети відповідно втрачали вагомі надходження. 

Тому у районі активізували і посилили боротьбу з такою підпільною діяльністю.

Відновила свою роботу створена при райдержадміністрації робоча комісія з обстеження, легалізації роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини. 

Ще у червні вона звітувала про обстеження понад 60 лісопильних об’єктів. Варто зауважити, що серед них були виявлені непоодинокі факти правопорушень.

Сьогодні вже говориться про те, що деякі лісопереробники почали легалізовувати свою роботу.

Так, за даними, які оприлюднив відділ інформаційної діяльності райдержадміністрації, протягом останніх двох тижнів у Камінь-Каширському районі 9 лісопильних підприємств вже повністю вивели свою діяльність із тіні. 

Крім того правоохоронними органами відкрито 4 кримінальні провадження за результатами детальних перевірок осіб, які мають у власності лісопильні станки та здійснюють господарську діяльність з метою отримання прибутку. 

Порушників будуть притягувати до відповідальності. Разом з тим, за відповідними фактами правопорушень, вилучено понад 20 кубометрів незаконної деревини.

«Відомо, що рейдові обстеження суб’єктів господарювання на предмет дотримання ними вимог законодавства в лісовій галузі продовжуватимуться. До процесу і надалі залучатимуться усі контролюючі органи. Адже, як зазначає голова РДА Ольга Ващук, кожен повинен усвідомити ступінь своєї відповідальності та зрозуміти, що ліквідація усіх видів нелегального бізнесу» – це реальна можливість наповнити місцеві бюджети громад задля покращення рівня життя у них.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром