На 11-ій позачерговій сесії міської ради започаткували конкурс з благоустрою у громаді, перейменували вулицю та провулок Ватутіна

19 Липня 2021, 09:00
міський голова Віктор Пась провів 11-ту позачергову сесію міської ради 1872
міський голова Віктор Пась провів 11-ту позачергову сесію міської ради

У п'ятницю, 16 липня міський голова Віктор Пась провів 11-ту позачергову сесію міської ради. 

Про це інформує Камінь-Каширська міська громада.

На засіданні були присутні 27 депутатів. Народні обранці  затвердили звіт про виконання бюджету за І півріччя 2021 року по доходах  в сумі 259684222,28 гривень, по видатках сумі  249068901,72 гривень з перевищенням доходів над видатками в сумі 10632777,56 гривень, враховуючи кредитування в сумі 17457,00 гривень. 

Були внесені зміни до рішення про міський бюджет і здійснено розподіл коштів за рахунок перевиконання доходів загального фонду.  

Розглядалися питання передачі комунального майна на баланс комунальних установ громади.

На цій сесії було вирішено запровадити в громаді щорічний конкурс з благоустрою. Перший пройде цього року до 825-річчя Каменя-Каширського.

Конкурсна комісія визначить переможців у таких номінаціях: 

  • «Кращий благоустрій прилеглої території», «Кращий благоустрій багатоповерхового будинку», 
  • «Кращий благоустрій приватної садиби» в місті та селі.

Також міська рада планує придбати власний грейдер для потреб громади на умовах фінансового лізингу. Для реалізації цієї покупки цільова програма «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури Камінь-Каширської міської ради на 2021-2025 роки» була доповнена додатковим пунктом.

Розглядалося питання  про видачу дозволів  на порушення об’єктів благоустрою. Відтак, уповноваженим органом з питань видачі дозвільних документів у таких справах визначено Управління капітального будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та комунального майна Камінь-Каширської міської ради та затверджено порядок їх видачі.

У ході сесії депутати затвердили порядок забезпечення відпочинку учасників бойових дій на території інших держав, шляхом надання грошової допомоги для компенсації вартості санітарно-курортних путівок або путівок на відпочинок. 

Програма соціального захисту населення на 2021 рік зазнала деяких коректив. Передбачили кошти для зубопротезування учасників АТО. Для забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей Камінь-Каширської міської ради теж було схвалено окрему програму.

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради» надаватиме платні соціальні послуги. До переліку таких послуг належить розпиловка і порубка дров, благоустрій території, дрібний ремонт будинку, косіння трави, стрижка волосся, ремонт одягу. 

Отож, сьогодні було затверджено Положення про порядок і умови надання соціальних послуг КУ «Центр надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради» та тарифи на них.

Серед старостинських округів громади буде проведено конкурс проєктів місцевих ініціатив. Таке рішення сьогодні прийняли депутати.  

Основними напрямками, за якими розробляються проєкти такі: 

  • зміцнення матеріально-технічної бази місцевих бюджетних установ соціально-культурної сфери; благоустрій населених пунктів; модернізація мереж водопостачання; 
  • підвищення енергоефективності громадських закладів, використання відновлювальних джерел енергії; розвиток фізичної культури і спорту; організація захисту громадського порядку, охорони навколишнього природного середовища; 
  • розвиток сільського зеленого туризму як складової сталого розвитку територіальних громад шляхом належного облаштування агросадиб та відповідної інфраструктури; створення обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів; 
  • поліпшення безпеки життя, зменшення вразливості адміністративно-територіальних одиниць від підтоплення, виникнення природних та техногенних катастроф.

Депутати схвалили й програму розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Камінь-Каширської міської ради на 2021-2025 роки.  Метою Програми є створення необхідних умов для встановлення та поглиблення економічних, інвестиційних, соціальних, освітніх, екологічних, культурних та інших відносин з регіонами іноземних країн.

Також На 11-ій сесії на вимогу Закону України про декомунізацію у місті перейменовано вулицю та провулок Ватутіна, які відтепер матимуть нову назву – «Відродження».

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024