«Є всі шанси знову ходити»: небайдужі просять допомогти зібрати кошти на реаблітацію молодій ратнівчанці

19 Липня 2021, 11:20
Небайдужі просять допомогти зібрати кошти на реаблітацію молодій ратнівчанці 1068
Небайдужі просять допомогти зібрати кошти на реаблітацію молодій ратнівчанці
Небайдужі допомагають зібрати кошти на дороговартісну реабілітацію дівчини, котра минулого року потрапила в аварію.
 
Про це пишуть на сторінці громадської організації «БИТВИ ЗА ЖИТТЯ. Пам"яті Настусі Абрамчук» у фейсбуці
 
«Історія 14-річної Дарусі Шанюк з смт Ратно, Волинської області, якій дуже потрібна наша допомога! 
 
Шанюки були щасливими….Вже два місяці вони раділи появі третьої дитинки. А старша Даринка стала справжньою помічницею для мами та мріяла спекти на Великдень найкрасивішу пасочку. Вона на хвилинку вийшла за яскравою великодньою посипкою у магазин, що був зовсім поруч з будинком.І потрапила під колеса авто, в ДТП... Страшні травми..
 
З 17 квітня 2020 року життя Дарусі та її батьків наповнено щоденною боротьбою, болем, сльозами, відчаєм...5 місяців коми…. 9 операцій, 6 з яких на головному мозку. Двічі трепанація черепа, перелом ноги...Було витрачено більше 300 тис. грн на лікування (операції, ліки, КТ, аналізи і т.д.) завдяки допомозі рідних, близьких, однокласників, односельчан і зовсім незнайомих людей. Але сталося справжнє диво! В середині вересня дівчинка вийшла з коми!!!
 
І вже в листопаді мама повезла її в Центр відновного лікування "Модричі" , хоча стан був надважкий. Повністю лежача, безсвідома, з трахеостомою, вона була виснажена і важила 35 кг.
Три місяці реабілітації. Зараз усі, хто бачив Даринку ще кілька місяців тому не можуть повірити, що їй, їм, усім, хто не став байдужим, вдалося повернути її, дати шанс поборотися.
Дарині зняли трахеостому, вона почала потрошки говорити, тримати голову, вже може потроху себе обслуговувати, а головне , що ця світла дитина вона свідомою!!!
 
3,5 місяці в «Модричах»!! Цілодобова боротьба за життя і здоров’я! Але досі сісти, встати може лише зі сторонньою допомогою.
 
Реабілітологи кажуть, що у Дарусі є всі шанси знову ходити і відновитись повністю!!!
Просто не можна зупинятись, не можна брати паузу, треба і далі працювати, не зважаючи на біль і втому.
Але потрібні кошти на лікування. Батьки Даринки дуже просять про допомогу. Будь ласка, давайте дамо цій дівчинці шанс знову ходити.
 
Ця сім’я подолала вже такий довгий шлях, стільки всього пережито, залишився останній ривок... Потрібно зібрати 400 тис.грн. Тато працює день і ніч… Мама дбає про трьох дітей… Даруся теж на ній… Молимо, допомогти цій дуже хорошій дитині», — йдеться у дописі організації.
 
Зауважимо, ратнівчани усіма своїми силами допомагають Даринці стати на ноги: у Ратнівському дитячому яслі–садку №1 організували благодійну акцію «Тюльпани для Даринки», задля збору коштів для реабілітації Дарини. Також, у навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №1 - гімназія імені Героя Радянського Союзу Василя Газіна» селища Ратне організували благодійний ярмарок задля підтримки дівчиини.

Зауважимо, Дарина лікується у Центрі відновного лікування «Модричі», де один день реабілітації  вартує 5 600 грн. 

Спільними зусиллями ми можемо допомогти дівчинці одужати!

Реквізити: 4149 4991 2933 9071 карта приват банк отримувач Шанюк Валентина Миколаївна (мама дівчинки).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39