Камінь-каширські освітяни на Світязі змагалися з туризму

20 Вересня 2017, 09:06
2778

Впродовж трьох днів – з 14 по 16 вересня 2017 року на березі озера Світязь Шацького району в оздоровчому таборі «Супутник» обласної організації профспілки працівників освіти і науки відбулись обласні туристські змагання серед працівників освіти Волині.

Про це пише Волинь-інфо.

У змаганнях взяли участь 32 команди – понад 230 освітян з різних районів та міст Волині, серед яких: 12 команд управлінь та відділів освіти, 17 команд вчителів і 3 команди педагогів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Згідно з програмою заходу відразу після відкриття розпочались змагання зі спортивного орієнтування. На дистанціях, які проходили як по території табору, так і в навколишньому лісовому масиві, використовувалась електронна відмітка.

Така система дозволяла учасникам відразу на фініші побачити свої результати та оцінити характер руху між контрольними пунктами. Найкращі результати в даному виді показали педагоги міста Луцька, Маневицького та Ківерцівського районів. Серед команд управлінців перемогу виборола команда відділу освіти Любомльської райдержадміністрації, а серед вищих навчальних закладів – Волинський коледж Національного університету харчових технологій.


 

У другий день освітяни змагались на туристській «Смузі перешкод». Піднімались та спускались по «скельній» ділянці, долали навісну переправу, водну перешкоду по жердинах, траверс схилу, транспортували «потерпілого». Хоча дистанція і була короткою, проте вимагала від учасників великих зусиль та навичок для її успішного проходження. Найкращі результати з техніки пішохідного туризму показали педагоги Ківерцівського району, Луцького педагогічного коледжу та управлінці Камінь-Каширського відділу освіти.


1

В останній день команди долали 3-х етапну комбіновану дистанцію з велосипедного та водного туризму. У змаганнях брали участь 4 представники від команди: один долав «Велокрос», двоє пливли на байдарці і ще один демонстрував вміння на дистанції «Фігурного водіння велосипеда». У цьому виді лідерами стали команда управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та вчителі Старовижівського району і Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька.

В результаті напруженої боротьби головні освітяни області – команда управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації здобула перемогу серед збірних команд працівників управлінь та відділів освіти, випередивши своїх найсильніших суперників – колег з відділу освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації на одне очко. А замкнули трійку лідерів у цій категорії управлінці з відділу освіти Любомльської райдержадміністрації.



 

Серед команд з числа педагогічних працівників навчальних закладів лідерами стали представники Ківерцівського району, ІІ місце посіли освітяни Маневицького району і третьою стала команда Старовижівського району.

Команда педагогів Волинського коледжу Національного університету харчових технологій посіла І місце у групі серед команд вищих навчальних закладів, випередивши команду Луцького педагогічного коледжу, а ІІІ місце у новачків цих змагань – команди Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька.

Переможців та призерів змагань нагородили грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, обласної організації профспілки працівників освіти і науки, дипломами обласного центру туризму, спорту та екскурсій, кубками та медалями.

 

 

Коментарі
24 Вересня 2017, 01:29
молодці
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024