Громади Волині отримали понад 55 мільйонів гривень податку на нерухомість

28 Липня 2021, 12:08
Громади Волині отримали понад 55 мільйонів гривень податку на нерухомість 739
Громади Волині отримали понад 55 мільйонів гривень податку на нерухомість

Місцеві бюджети Волині впродовж першого півріччя 2021 року отримали 55,2 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Сума, яку залучили громади від оподаткування нерухомості, на 26% перевищує торішні показники. Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській області.

Із загальної суми сплаченого податку на нерухомість майже 15 мільйонів гривень – внесок фізичних осіб. Втім, волинянам нарахували до сплати 53,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

«Згідно з передбаченою законом процедурою до 1 липня фахівці ДПС сформували і надіслали громадянам податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість. У переліку власників нерухомості, що підлягає оподаткуванню, - волиняни, яким сформували 40,5 тисячі повідомлень», - коментує начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

У податковій службі Волині  звертають увагу, що перерахувати до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування,  вказану в податковому повідомленні-рішенні суму потрібно протягом 60 днів від моменту отримання повідомлення.

Читайте також:  На Волині показники сплати податків перевищили минулорічні на 27,3%

 

Довідка. Кожен власник майна може провести звірку щодо нарахованих майнових податків  в Центрі обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси.  

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Отримавши ключ електронного цифрового підпису, можна зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про нараховані Вам податкові платежі, - рекомендують у ГУ ДПС у Волинській області.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024