У селі Грудки піймали нетверезого мотоцикліста

29 Липня 2021, 11:55
Фото ілюстративне 1827
Фото ілюстративне

У Камінь-Каширському районному суді розглянули справу чоловіка, що вчинив порушення, яке передбачили у частині 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомили в ухвалі рішення за 30 червня.

Підсудний, 16 травня 2021 року о 21 год. 54 хв. у селі Грудки по вул. Незалежності, Камінь-Каширського району, керував транспортним засобом марки «Charger», моделі «150», з явними ознаками алкогольного сп`яніння, а саме, запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації рухів, порушення мови, почервоніння обличчя, від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою газоаналізатора «Alcotest - 6810» та у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5. Правил дорожнього руху, тобто вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КпАП України.

У судове засідання підсудний не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення судового відправлення, причину неявки не повідомив.

Підсудний, знаючи про складення відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КпАП України та направлення його для розгляду до суду, не інформував завчасно суд про своє бажання взяти участь у судовому засіданні.

За таких обставин, доходжу висновку про можливість розгляду справи у відсутності порушника.

Винуватість підсудного у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України, підтверджується доданими до протоколу про адміністративне правопорушення та дослідженими доказами а саме:

 

  • протокол про адміністративне правопорушення; 
  • відеозапис до протоколу про адміністративне правопорушення, де зафіксували як мотоцикліст не заперечує факт перебування в стані алкогольного сп`яніння та відмовляється від проходження медичного огляду.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, та накласти на нього 17 000 гривень штрафу

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024