На Камінь-Каширщині від коронавірусу вакцинують колективи та професійні групи

29 Липня 2021, 14:00
На Камінь-Каширщині триває вакцинація 1932
На Камінь-Каширщині триває вакцинація

На Камінь-Каширщині триває вакцинація професійних груп та організованих колективів.

Про це інформує Камінь-Каширська районна державна адміністрація.

Медики та експерти в галузі охорони здоров’я прогнозують сезонну хвилю пандемії COVID-19. Статистика свідчить про збільшення випадків захворювання, що, зокрема, пов’язують з поширенням штаму «Дельта», який надто агресивний і значно легше передається, ніж інші штами. 

Тому, щоб запобігти важкому перебігу хвороби й врятувати життя, необхідно створити колективний імунітет до цієї недуги. Відтак, вакцинація – єдиний ефективний спосіб захиститися від коронавірусу.

Нагадаємо, 21 липня в Україні стартував 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюють усіх охочих віком від 18 років. Записатися на вакцинацію можна через свого сімейного лікаря або до пунктів щеплень, зателефонувавши в реєстратуру відповідного медичного закладу. 

Окрім того, в районі працюють мобільні бригади з імунізації, які проводять вакцинацію професійних груп (медиків, освітян, військових, соціальних працівників, працівників органів державної влади та інших), а також організованих колективів.

Сьогодні у стінах райдержадміністрації одна із таких мобільних бригад здійснювала імунізацію проти COVID-19. Серед тих, хто виявив бажання вакцинуватися, були не тільки працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, але й представники окремих районних установ й організацій.

Медики запевняють: на Камінь-Каширщині створені всі умови та можливості для вакцинації від COVID-19. На сьогодні вакцин вистачає, щеплення – безоплатні. Пріоритет надається тим, хто в силу своєї професійної діяльності контактує з великою кількістю людей, а також вразливим групам населення, зокрема особам віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. 

Разом з тим, кожен охочий, не зважаючи на належність до групи професійного чи медичного ризику, може отримати щеплення та захистити себе від цієї хвороби.  

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024